Isala Read & Meet

meer dan alleen een toneelstuk zien

Bij de Isala Read & Meet dompelt u zich onder in het stuk. U leest onder leiding van professionals de toneeltekst en de week erna bezoekt u de voorstelling. Boek deze plonservaring en ervaar toneel op een nieuwe manier door een gezellige avond samen met een kleine groep toneelliefhebbers, onder het genot van een hapje en een drankje. Het zorgt voor verdieping van het stuk en geeft u een nieuwe kijk op toneel.

Onder leiding van Vera Hoogstad, dramaturge voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, en Theo Ham, regisseur en directeur van Jeugdtheaterhuis ZH, worden rollen verdeeld, het stuk gelezen, scenes geïnterpreteerd, thema’s en motieven geanalyseerd en de actualiteitswaarde bepaald. U ervaart de keuzes waar acteurs en regisseur voor staan om een script - letters op papier - tot leven te laten komen. De week erna bezoekt u samen de voorstelling met na afloop tijd voor reflectie en een ontmoeting met spelers en/of de regisseur.

Acteur Hans Croiset speelde met Elsie de Brauw Heisenberg in het Isala en had een nagesprek met de deelnemers van de Read & Meet. We kregen mooie complimenten:
'Waar kwam die superieure aandacht van het publiek tijdens de voorstelling vandaan? Van een uniek initiatief van de schouwburgdirectie! In Capelle aan den IJssel! Een grote groep van het publiek had namelijk het stuk van te voren thuisbezorgd gekregen, en had het script onder leiding van een plaatselijke regisseur en dramaturge stevig bestudeerd, en wilde na afloop met Elsie en mij “na-bespreken”. Van dat laatste waren we wel op de hoogte, want dat gebeurt wel meer, maar van hun voorbereidingen wisten we niets. Bij het gesprek viel ik van de ene verbazing in de andere: zoveel kennis vooraf leidde tot een betrokkenheid in de zaal die zich verspreidde als een warme deken van aandacht over de andere toeschouwers.'
Lees de volledige tekst terug op Croisets website.

U betaalt voor de Isala Read & Meet € 23,- (excl. prijs voorstelling).

in deze categorie:

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie