Filters
Weergave opties
 • Vecht

  Likeminds: Zephyr Brüggen
  actueel toneel over de toeslagenaffaire
  za 28 okt

  Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire, waar tienduizenden ouders ten onrechte werden aangemerkt als fraudeur, voelbaar. Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid?

 • Peuter Kleuter Ochtend: Anansi de spin – sterker dan Olifant

  Abke Bruins en Rogier Komproe
  4 t/m 7 jaar
  zo 29 okt

  Een wonderlijke, muzikale poppentheatervoorstelling waar het vertellen van de verhalen van Anansi centraal staat, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham en Moldybyrd Studio. 

 • Keti Koti Tafel

  De plantage van onze voorouders
  di 31 okt

  Orkater en Stichting Keti Koti Tafel organiseren in het Isala een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

 • Orkater: De plantage van onze voorouders

  Malou Gorter en Manoushka Zeegelaar Breeveld
  naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva
  di 31 okt

  In het herdenkingsjaar 2023, 150 jaar na de ‘beëindiging’ van de slavernij, kruipen Manoushka Zeegelaar Breeveld en Malou Gorter in de huid van Maartje Duin en Peggy Bouva – en hun familieleden – om grip te krijgen op de gezamenlijke koloniale geschiedenis en alles wat daaruit is voortgevloeid. 

 • Universiteit van Nederland live

  Wetenschap voor iedereen
  vr 3 nov

  De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers via Spotify, brengt met deze liveshow de wetenschap dichterbij. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

 • Wat mijn man niet weet

  Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman
  onder regie van Tim Kamps
  za 4 nov

  Een herkenbare, humoristische voorstelling over vriendschap, trouw en ontrouw. Is mijn man wel te vertrouwen? En hoe zit dat met mijn beste vriendinnen?

 • Get up, stand up!

  Comedy night
  za 4 nov

  Get up, stand up! is een avond stand-up in zijn puurste vorm. Messcherp, gortdroog, inventief, vreemd, soms met een muzikale twist, maar altijd grappig. Na het succes van afgelopen seizoen nu vier avonden!

 • Inleiding

  Tg Maastricht: Kruimels
  di 7 nov

  Bij een aantal voorstellingen kunt u een inleiding boeken, deze begint altijd een uur voor de voorstelling en duurt ongeveer 30 minuten.

 • Tg Maastricht: Kruimels

  Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon
  di 7 nov

  Een poëtische en intieme vertelling waarin een oudere vrouw die aan Alzheimer leidt en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden, met Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon.

 • Sven Hammond Big Band

  plays Ray Charles
  do 9 nov

  In de allereerste theatershow van de 16-koppige Sven Hammond Big Band maken we een reis door de muzikale carrière van Ray Charles, zowel als pianist, componist/songwriter en uiteraard als zanger. 

 • Mell & Vintage Future

  Roots & Romance III
  vr 10 nov

  Verwacht in Roots & Romance III nieuw eigen werk, nieuwe covers, niet eerder in het theater gespeelde liedjes, maar zeker ook de inmiddels internationaal bekende songs van de band. Met een geweldig mooi geluid dankzij het vooruitstrevende eigen geluidssysteem.

 • Jasper van der Veen

  Niet gehinderd door enige kennis
  vr 10 nov

  Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen.

 • Lebbis & Jansen

  Oudejaars 2023: Subliem
  za 11 nov

  Subliem is de Oudejaars 2023 van Hans Sibbel, veelvuldig bekroond cabaretier en kinderboekenschrijver, en Dolf Jansen, liefhebber van rauwe groente en verdwalen.

 • Vrienden van Jan hebben een Rot-avond

  Marjolein Meijers e.a.
  Ode aan Jan Rot
  za 11 nov

  Je gaat toch wel een voorstelling maken met mijn liedjes?’

 • Joël Borelli

  Je moeder
  di 14 nov

  Een theatershow waar iedereen z’n moeder mee naartoe zou moeten nemen. Zo omschrijft Joël Borelli Je moeder, zijn energieke voorstelling vol jeugdsentiment, grappige anekdotes en liedjes van toen en nu.

 • Saskia Noort, Stella Bergsma e.a.

  Unbeschreiblich weiblich
  do 16 nov

  Een ode aan Nina Hagens rebellie en een spervuur aan literatuur.

 • Muza Valiaddinzade

  Piano recital
  vr 17 nov

  Al op jonge leeftijd is bij Muza de liefde voor de piano ontstaan en blijkt ze een groot talent te hebben. In 2010 verhuist de familie van Azerbeidzjan naar Oekraïne, maar als de Russen in februari 2022 het land binnenvallen vlucht ze naar Nederland.

 • The very best of Dire Straits

  bROTHERS iN bAND
  za 18 nov

  Na succesvolle tours door Duitsland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Luxemburg doen bROTHERS iN bAND het Isala aan en staan ze garant voor een avondje Dire Straits op hoog niveau.

 • Terug naar Prinsenplein

  Gershwin Bonevacia
  za 18 nov

  Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en performer. Terug naar Prinsenplein gaat over het streven om zich te bevrijden van die labels en zich vrij te voelen om te zijn wie hij echt is. Het is een onderzoek naar het verleden.

 • Christel de Laat

  En door!
  di 21 nov

  En door!’ was voorheen het levensmotto van Christel de Laat. Niet mauwen, geen tijd verliezen, het leven wacht en voor niks gaat de zon op. Die instelling heeft haar ver gebracht. Uitverkochte grote zalen bijvoorbeeld.

 • Her Majesty

  San Francisco city trip
  do 23 nov

  Na het succesvolle Are you ready for the country, waarin de countryrock centraal stond, komen de mannen van Her Majesty nu met een nieuwe voorstelling: San Francisco city trip.

 • Grof Geschud

  Kroost
  do 23 nov

  Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Zoals u van hen gewend bent, laat Grof Geschud in hun nieuwe cabaretvoorstelling geen spaander van zichzelf en elkaar heel. Kom dus zeker kijken voor er niets meer van hen over is.

 • De klucht van Sinterklaas

  Jon van Eerd e.a.
  Voor iedereen die nog gelooft
  vr 24 nov

  Dit wil je niet missen! Een hele bijzondere, te gekke, grappige klucht van Sinterklaas, dus neem je ouders en opa en oma mee naar Jon van Eerd als de Sint.

 • Musa

  Schaakmat
  vr 24 nov

  Na een succesvolle Cameretten finalistentour heeft Musa nu de tanden in zijn eerste solovoorstelling gezet: Schaakmat.

 • Hans Dorrestijn

  ’t Houdt een keer op
  di 28 nov

  In mijn laatste programma wordt het voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.

 • Roué Verveer

  Gewoon Roué
  reprise
  do 30 nov

  Roué Verveer komt dit seizoen nogmaals naar het Isala met zijn succesvoorstelling Gewoon Roué. Hij speelt zijn tiende cabaretvoorstelling en dat is reden voor een feestje.

 • The Stones vs The Beatles battle

  Harry Sacksioni, Syb van der Ploeg e.a.
  Het verhaal, de hits en de vete van de twee grootste bands ooit
  vr 1 dec

  In The Stones vs The Beatles battle komt de ‘concurrentiestrijd’ aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon. De muziekvete die in de jaren 60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt opnieuw gevoerd in het theater.

 • The Billy Joel experience: the album tour

  Alexander Broussard & 003
  compleet nieuwe show!
  za 2 dec

  Een show waarbij het publiek bepaalt welke nummers de band speelt. Klinkt als muziek in de oren, toch? Alexander Broussard en 003 presenteren The Billy Joel Experience: the album tour

 • Janneke de Bijl

  Doet u ook mensen?
  za 2 dec

  Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt. 

 • Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp

  Overvloed
  cabaret, klimaat en wetenschap
  vr 8 dec

  In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de Overvloed doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender.

 • Happy Camper

  Around the campfire
  bekend van Lowlands en andere festivals
  vr 8 dec

  Around the campfire is een caleidoscopische muzikale theatervoorstelling, waarin Happy Camper u door een achtbaan van emoties leidt met zijn nummers, samen met andere zangers.

 • 3JS

  Acoustic Christmas
  It’s the most wonderful show of the year
  za 9 dec

  Wie al eerder de Acoustic Christmas-show van de 3JS in een altijd uitverkocht Isala heeft gezien, kan het beamen: na het zien van de kerstshow van de 3JS kan de kerstperiode pas echt beginnen.

 • Dj draait…

  disco & dance
  za 9 dec
  -
  za 16 mrt

  Whoop, whoop, deze avond draait onze dj weer de beste dansklassiekers. Dus…  swingen maar!

 • Inleiding

  De smeekbede
  zo 10 dec

  Bij een aantal voorstellingen kunt u een inleiding boeken, deze begint altijd een uur voor de voorstelling en duurt ongeveer 30 minuten.

 • De smeekbede

  Dionne Verwey, Krisjan Schellingerhout e.a.
  Naar het boek van Lianne Damen
  zo 10 dec

  Met De smeekbede duikt u in de geschiedenis van een opmerkelijke brief. Het wordt een zoektocht naar een Surinaams verleden.

 • Alex Klaasen

  No ponies – Een éénmansrevue
  di 12 dec

  Na het overweldigende succes van Showponies 1, 2 en Snowponies is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft.