Isala Expositie

Ieder half jaar exposeren twee kunstenaars van Kunstkring Capelle hun werk in het Isala Theater. Vanaf september 2018 zijn dit Bert Vernooij en Marian Kastelein.

Bert Vernooij is geboren Gouda, maar opgegroeid in de Krimpenerwaard. Na verschillende creatieve opleidingen maakt hij nu eigen werk, maar doet ook de persoonlijke begeleiding van verschillende beeldend kunstenaars, zoals Krysia Peka, Henk van Vessem, Arthur Bernard en Rinie Biemans. Daarnaast geeft hij workshops in binnen- en buitenland.

De natuur is en blijft een inspiratiebron voor hem in zijn werk. Het spanningsveld tussen realistisch en abstract heeft hem altijd geboeid. Het lineair werken heeft onder andere met de polder te maken. Takken, riet, begrenzingen door sloten, hekken en dergelijke kun je namelijk zien als horizontalen, verticalen en diagonalen.
Soms experimenteert Bert met andere materialen, technieken en onderwerpen. Dit proces noemt hij 'uitstapjes maken'. Nu doet hij dat bijvoorbeeld met de stillevens. De ervaringen die hij daarbij opdoet, neemt hij mee naar de schilderlessen die hij geeft in zijn atelier.

Meer informatie over Bert en zijn werk is te vinden op www.bertvernooij-art.nl.

Marian Kastelein woont en werkt in Rotterdam en is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als kunstenaar textiel heeft ze zich gaandeweg meer en meer op vilt toegelegd. Haar werk kenmerkt zich door veelzijdigheid, zowel in sfeer als in materiaalcombinatie en vormgeving. Het varieert van vrijstaand werk tot hangend werk en van kleine objecten tot groot werk met verschillende materialen.

'De tegenstelling tussen het zachte, aaibare van de wol, verworden tot vilt, gecombineerd met een hard materiaal zoals steen vormt een spannende combinatie.'

In de vormgeving van het werk van Marian staat het streven naar essentie en eenvoud centraal. Het technische en beeldende aspect probeert zij samen te brengen tot één geheel. Thema’s waaraan ze werkt zijn onder andere loslaten, herinneren en geborgenheid.

In het Isala Theater is nu een selectie van klein werk te zien. Meer informatie over Marian is te vinden op www.mariankastelein.nl

Kunstkring Capelle is een vereniging voor professionele beroepskunstenaars, semi-beroepskunstenaars en amateurs. De kunstkring is op 17 december 2002 opgericht en telt momenteel zo'n 100 leden.
Elk jaar organiseert Kunstkring Capelle in de maand mei/juni de Kunst- en Atelierroute, op de tweede zaterdag in september Kunstmarkt Capelle in de oude dorpskern aan de Kerklaan en medio december de Winter Art Fair in het Isala Theater.

Daarnaast exploiteert de vereniging een Kunstuitleen (in de bibliotheek) en laat ze de eigen leden/kunstenaars op een vijftal locaties exposeren. Ook organiseert ze minimaal vier kunstreizen in Nederland, soms in België of Duitsland, tien soosavonden op locatie en een vrijwilligersuitje.

De Kunstuitleen is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken, want het brede aanbod van kunstobjecten is zowel te huur als te koop, en kunt u ook huren en sparen. Loop eens binnen bij de bibliotheek (Stadsplein 39), u vindt de Kunstuitleen rechts achterin.

Kijk voor openingstijden op www.kunstkringcapelle.nl. Ook kunt u hier terecht voor informatie over een lidmaatschap, en donateur of sponsor worden.