Isala Expositie

Ieder half jaar exposeren twee kunstenaars van Kunstkring Capelle hun werk in het Isala Theater. Vanaf februari 2018 zijn dit Elly ter Heurne en Willem Bijl.

Elly ter Heurne maakt figuratieve en abstracte glasfusing objecten. Acht jaar geleden volgde ze een workshop glasfusing. Daarna probeerde ze intensief van alles uit met deze techniek. Ze ontdekte dat glas prachtig materiaal is, en zowel doorzichtig als ondoorzichtig. Elly's werk is kleurrijk en divers en haar inspiratie voor nieuw werk kent geen grenzen.

Elly exposeert haar objecten op kunstmarkten. Daarnaast geeft ze workshops in glasfusing. Meer informatie over Elly en haar werk is te vinden op www.ellyterheurne.nl.

 

 

Willem Bijl is kunstschilder en heeft Rotterdam als zijn inspiratiebron. Hij schildert water, schepen, masten, bruggen, kranen, doorkijkjes over intieme oude havens, maar ook de containerhavens en de trotse contouren van Rotterdams moderne architectuur.

Als kind woonde hij aan de Maas. Het komen en gaan van schepen, de geluiden en geuren van de haven en alle bedrijvigheid daaromheen bezorgden hem een levenslange fascinatie. De haven is verbannen naar het buitengebied, maar hij hoopt deze met zijn schilderijen weer enigszins terug te halen.

Speciaal voor de expositie in het Isala theater heeft hij een serie van acht schilderijen vervaardigd met als thema de verbondenheid van stad en rivier. Meer werk is te zien in zijn atelier/galerie Willem Schildert Rotterdam aan de Kleiweg 301 in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.willem-bijl.nl

Kunstkring Capelle is een vereniging voor professionele beroepskunstenaars, semi-beroepskunstenaars en amateurs. De kunstkring is op 17 december 2002 opgericht en telt momenteel zo'n 100 leden.
Elk jaar organiseert Kunstkring Capelle in de maand mei/juni de Kunst- en Atelierroute, op de tweede zaterdag in september Kunstmarkt Capelle in de oude dorpskern aan de Kerklaan en medio december de Winter Art Fair in het Isala Theater.

Daarnaast exploiteert de vereniging een Kunstuitleen (in de bibliotheek) en laat ze de eigen leden/kunstenaars op een vijftal locaties exposeren. Ook organiseert ze minimaal vier kunstreizen in Nederland, soms in België of Duitsland, tien soosavonden op locatie en een vrijwilligersuitje.

De Kunstuitleen is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken, want het brede aanbod van kunstobjecten is zowel te huur als te koop, en kunt u ook huren en sparen. Loop eens binnen bij de bibliotheek (Stadsplein 39), u vindt de Kunstuitleen rechts achterin.

Kijk voor openingstijden op www.kunstkringcapelle.nl. Ook kunt u hier terecht voor informatie over een lidmaatschap, en donateur of sponsor worden.

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie