de organisatie

geschiedenis

Isala is de naam die de Romeinen lang geleden gaven aan de Hollandsche IJssel. Het Isala Theater opende zijn deuren in september 1999.

Het theater is ontworpen door architect Martien van Goor en heeft een grote en een kleine zaal. Deze beide zalen zijn voor uiteenlopende doeleinden te gebruiken. Ook beschikt het Isala Theater over diverse multifunctionele foyers.

Greiner Van Goor Huijten Architecten BV

grote zaal

Het Isala Theater is een sfeervol en intiem theater. In de benedenfoyer gaat achter de 'gouden wand' de grote zaal schuil, die plaats biedt aan 512 bezoekers. Ook zijn er enkele rolstoelplaatsen. De grote zaal beschikt over een modern infrarood geluidssysteem voor bezoekers die minder goed horen. Informeer bij het bespreekbureau naar de mogelijkheden.
 

Luc Lutz zaal

De Luc Lutz zaal bevindt zich rechts achter de antraciete wand in de benedenfoyer. De Luc Lutz zaal is een zogenaamd vlakke vloertheater, dat wil zeggen dat er geen podium in staat. Mede daardoor is deze zaal multifunctioneel. Er is een tribune die plaats biedt aan 151 mensen, maar deze kan ook worden ingeschoven. De rolstoelplaatsen in de Luc Lutz zaal bevinden zich op het zijbalkon.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie