Simone Kleinsma in finale Maestro

Simone Kleinsma is een van de twee finalisten van het zesde seizoen van het tv-programma Maestro zondag aanstaande. De actrice plaatste zich afgelopen week voor de finale en is daarmee nog steeds in de race voor de gouden baton.

In de halve finale, die bekeken is door ruim 1,8 miljoen mensen, moesten de kandidaten niet alleen leiding geven aan het orkest, maar ook aan een koor. Rapper Sor scoorde hoge punten en werd de eerste finalist. Hij kreeg daarbij lovend commentaar van de jury onder leiding van Dominic Seldis. Die staat dit seizoen ook in het Isalain de schijnwerpers: hij neemt u zaterdag 12 februari mee op een muzikaal avontuur in Music, Maestro!


Tot het laatste moment bleef het erg spannend tussen Simone Kleinsma en Plien van Bennekom. In de twee rondes scoorde beide actrices 43 punten. Hierna mocht het Maestro-orkest stemmen wie de tweede finalist zou worden. Simone kreeg vervolgens de tweede plek toegewezen. Dinsdag 8 maart laat ze de haar baton even links liggen en straalt Simone in haar solovoorstelling Verder.

De finale van Maestro is aanstaande zondag om 20:25 uur te zien op NPO1.