Isala Films april

Onderstaande films zijn in april te zien in het Isala. Let op: Doubles vies is alleen in de avond te zien.

Doubles vies | 2 april (20.00 uur) Een vlotte satirische komedie met Juliette Binoche (The English patient) over de snel veranderende uitgeverswereld van Parijs. De zelfverzekerde en gevierde uitgever Alain ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij heeft grote twijfels over het laatste manuscript van auteur Leonard Spiegel, wiens semi-autobiografische romans hij al jaren uitgeeft. De afwijzing die volgt heeft niet alleen invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard, maar ook op de relaties met de vrouwen om hen heen. Met: Juliette Binoche, Guillaume Canet e.a.

Capharneüm | 9 april (13.30 en 20.00 uur) Zain slijt zijn dagen in de straten van Beiroet. Als oudste van het gezin is het zijn taak te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt, loopt Zain weg van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes. Een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. Publiekslieveling op het IFFR en genomineerd voor een Oscar. Met: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw e.a.

Green book | 16 april (13.30 en 20.00 uur) Een hartverwarmend, humoristisch en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip en de Afro-Amerikaanse pianist Don Shirley. Don huurt Tony in als lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika. Samen reizen ze door ‘veilige blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The green book). Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met gevaar en racisme en zo gedwongen hun verschillen opzij te zetten. Bekroond met twee Oscars waaronder die voor beste film. Met: Viggo Mortensen, Mahershala Ali e.a.

Can you ever forgive me? | 23 april (13.30 en 20.00 uur) Waargebeurd verhaal over biograaf Lee Israel die begin jaren 70 en 80 haar geld verdiende door boeken te schrijven over o.a. Katharine Hepburn en Estee Lauder. Als Lee haar boeken niet langer gepubliceerd krijgt, gebruikt ze haar schrijftalent voor het vervalsen van zelfgeschreven brieven van beroemde schrijvers en showbizz-figuren. Bibliofielen en antiquairs die ze kochten roemden de brieven om hun authenticiteit. Genomineerd voor drie Oscars. Met: Melissa McCarthy, Richard E. Grant e.a.

At eternity's gate (parel) | 23 april (13.30 en 20.00 uur) Wanneer Vincent van Gogh in 1886 verhuist met als doel door te breken als kunstenaar leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding verliest hij zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie. Regisseur Julian Schnabel (The diving bell and the butterfly) toont Van Goghs worsteling te worden begrepen als kunstenaar. Met: Willem Dafoe, Rupert Friend e.a.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie