Isala Films februari + Bohemian Rhapsody

Onderstaande films zijn in februari te zien in het Isala. Ook is bekend welke 'Oscarfilm' we 12 maart gaan vertonen, namelijk de veelgevraagde muziekfilm Bohemian Rhapsody. We gaan er tenminste voor het gemak vanuit dat hij na twee Golden Globes ook een Oscar(nominatie) krijgt. In de avond is de film zonder high wine.

Edie | 5 februari (13.30 en 20.00 uur) Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter besluit de tachtigjarige Edith Moore haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt halsoverkop naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny, een jonge man die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Een heerlijk avontuurlijke feelgoodfilm vol humor. Met: Sheila Hancock, Kevin Guthrie e.a.

Cold war (parel) | 12 februari (13.30 en 20.00 uur) In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd, de Koude Oorlog. Regisseur Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida) won op het Filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Regie. Met: Tomasz Kot, Joanna Kulig e.a.

Wildlife | 19 februari (13.30 en 20.00 uur) Great Falls, Montana, jaren zestig. De gevoelige, veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry. Jerry werkt op een golfbaan. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden. Joe wordt gedwongen de rol van man in het huis op zich te nemen. Met: Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal e.a.

Colette | 26 februari (13.30 en 20.00 uur) Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri 'Willy' Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, maar dan verraadt Willy haar. Met: Keira Knightley, Eleanor Tomlinson e.a.Bohemian Rhapsody | 12 maart (13.30 uur met high wine en 20.00 uur) De film volgt de snelle opkomst van Queen aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. De rockband heeft ongekend succes als Freddie besluit om een solocarrière te beginnen. Hij mist de samenwerking met de band echter en vlak voor Live Aid verenigt hij zich weer met de bandleden. Daardoor leidt hij Queen tijdens een van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek, wetend dat hij aids heeft. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie