Isala Film december

Deze films zijn in december te zien in het Isala. Vanaf 15 november in de verkoop voor Isala Filmvrienden, vanaf 17 november voor iedereen.

De dirigent | 4 december (13.30 en 20.00 uur) Maria Peters (Sonny boy) baseerde deze film op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Zij was eind jaren twintig de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. Antonia is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Daarom keert ze terug naar haar geboorteland, waar ze de beroemde dirigent Mengelberg smeekt om dirigeerlessen. Hij stuurt haar echter naar Berlijn, waar ze als vrouw meer kans blijkt te maken. Dan zet de liefde van haar leven haar voor het blok.

Girl (parel) | 11 december (13.30 en 20.00 uur) Dhonts camera is bijna altijd op Lara gericht. Dat verveelt nooit. Victor Polsters présence hypnotiseert.’ (*****NRC) De grootste droom van de 15-jarige Lara is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje probeert ze echter de wereld te trotseren. Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl maar liefst vier prijzen in de wacht waaronder voor beste debutant voor regisseur Dhont en ‘beste vertolking’ voor hoofdrolspeler Polster. De film kreeg ook een minutenlang durende staande ovatie.

The old man & the gun | 18 december (13.30 en 20.00 uur) Robert Redford kondigde bij de première van deze grotendeels waargebeurde film aan dat hij stopt met acteren. De charismatische acteur speelt de charmante Forrest Tucker, die al ruim op pensioengerechtigde leeftijd is maar nog steeds een van de meest succesvolle bankovervallers van de twintigste eeuw. Dat doet hij bovendien uiterst beleefd en zonder geweld. Wanneer hij ook nog de vrouw van zijn dromen ontmoet, lijkt zijn leven compleet. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en de jonge detective John Hunt organiseert een klopjacht op Forrest en zijn handlangers.


© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten