'Judas is een geweldige, beklemmende voorstelling met een vierkoppige topcast'

Vorige week ging de psychologische theaterthriller Judas in première, met aandacht in alle landelijke kranten en in tv-programma's als RTL Nieuws, Shownieuws, RTL Boulevard. Het feest ging gepaard met de nodige beveiliging, speurhonden, tassencontrole en dranghekken. Hieronder een greep uit de lovende - en soms iets minder lovende - recensies.

'Judas is buitengewoon knap gemaakt en het kijken ernaar een indringende ervaring. De ruim 500 pagina’s van het boek zijn teruggebracht tot twee uur losse scènes, die naadloos in elkaar overgaan.' (★★★★Trouw)

'Het ontroerendst zijn de pijnlijke confrontaties tussen moeders en dochters.' (★★★de Volkskrant)

'Voortreffelijke bewerking [...] bewonderenswaardige en geloofwaardige rollen [...] Ze weten de aanvankelijk benauwende, later uiterst beklemmende atmosfeer op te roepen.' (★★★★AD)

'Los van dat ietwat onbesuisde slot is Judas een geweldige, beklemmende voorstelling met een vierkoppige topcast. Ook zonder het decor dat uit louter doodskisten bestaat wordt de strot regelmatig dichtgeknepen. Met name Trudy de Jong als moeder van de harteloze crimineel weet de zaal tot aan de achterste rij met haar verdriet en wanhoop te vullen.' (★★★★Theaterkrant)

'Het lukt Renée Fokker ook niet om veel emotionele lagen aan te boren. [...] Dat steekt af bij De Jong, die met plat Amsterdams accent wat humor legt in de eigenwijsheid van de moeder. En als ze wat bejaarde gekte in haar rol moet leggen, toont ze de fysieke hoekigheid die haar zo'n groot komisch actrice maken.' (★★NRC)

Meer informatie over Judas

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie