Pink Project

ABBA, Tom Waits, U2 en meer

De avonden waarop een tributeband in het Isala klinkt, zijn steevast gevuld met goede muziek waarbij je je niet kunt inhouden om mee te zingen. Even lekker los met een biertje in de hand, het mag tegenwoordig in ons theater.

In de eerste helft van het seizoen is onder meer Beyond the music te horen met een bijzondere, integrale uitvoering van U2’s The Joshua Tree. De steengoede liveband met de zeer overtuigende frontman Nigel Connell wordt bijgestaan door een klassiek orkest.

Milène van der Smissen (bekend van het tv-programma Beat me) brengt in de Luc Lutz zaal een intieme ode aan muziekicoon Dolly Parton. Met verrassende arrangementen van haar idool, van nummers als Jolene en 9 to 5.

Lana Wolf en haar band nemen het publiek mee op een rock, folk en americana spektakel rondom Linda Ronstadt. Natuurlijk zijn deze avond Blue bayou, You’re no good en It’s so easy te horen.

Bij The ultimate ABBA tribute ontbreken de extravagante kostuums en de adembenemende stemmen van Agnetha en Frida niet. A-fever – ook te vinden op Smaack XL – brengt een hommage aan een van de meeste legendarische bands uit de geschiedenis van de popmuziek. Hoewel… Pink Floyd is óók legendarisch, net als de shows van Pink Project die de muzikale nalatenschap van deze band vlekkeloos weet neer te zetten.

Flip Noorman werd altijd al vergeleken met Tom Waits. Het was dan ook wachten tot hij de nummers van zijn grote held in het Nederlands zou zingen.

Later in het seizoen zijn er ook nog heerlijke uitjes waarbij muziek van Neil Diamond, Simon & Garfunkel, Meat Loaf, Willie Nelson, Brel en The Police centraal staat.