Isala tipt: Jeroen Spitzenberger & New Rotterdam Jazz Orchestra

Zaterdag 10 december beleeft u een ontmoeting tussen acteur Jeroen Spitzenberger en het New Rotterdam Jazz Orchestra. Een avond vol muziek met teksten over een levenslange fascinatie van Jeroen: onze sterfelijkheid.

De in Rotterdam geboren en getogen Jeroen Spitzenberger, bekend van onder andere Het jaar van Fortuyn en Alles is liefde, is een van Nederlands’ veelzijdigste acteurs en een groot jazzliefhebber. Het 13-koppige New Rotterdam Jazz Orchestra heeft al vier gelauwerde albums op de teller en speelde talloze concerten met (inter)nationale artiesten. In hun muziek klinkt de groove van de kosmopolitische stad Rotterdam door.

Jeroen en het orkest zetten in op een avond waarin hoofd en hart worden beroerd. Een funky memento mori, omdat doodgaan je levensplezier niet in de weg hoeft te staan. Jeroen blaast tussen het geweld van koper en slagwerk zijn zelfgeschreven teksten leven in. Zijn teksten gaan over de dood, of liever: onze sterfelijkheid. In Memento mori is hij net zo virtuoos als de jazzmuzikanten waarmee hij het podium deelt.

meer informatie over Memento mori