Tim Fransen en Rundfunk winnen cabaretprijzen

De belangrijkste cabaretprijzen 2018 zijn voor Jochem Myjer en Tim Fransen. De Neerlands Hoop-prijs gaat naar het duo Rundfunk. De laatste twee zijn met hun bekroonde programma ook in het Isala te zien dit seizoen.

Cabaretier Tim Fransen heeft met zijn voorstelling Het kromme hout der mensheid de Poelifinario gewonnen in de categorie Engagement. Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen 2018. De jury: 'Binnen een zorgvuldig opgebouwd raamwerk zet hij op meesterlijke wijze onze afbrokkelende beschaving af tegen de Verlichting. Het publiek hangt aan zijn lippen en ondergaat ademloos zijn verhaal.'

Rundfunk won de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. Over het sketchprogramma Wachtumsschmerzen van Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde zei de jury: 'Het tempo ligt hoog, de energie knalt de zaal in. Rundfunk is een verademing, met cabaret dat de grenzen oprekt én er prettig ver overheen gaat.'

De Poelifinario in de categorie Entertainment is gewonnen door Jochem Myjer met zijn voorstelling Adem in, adem uit. In de categorie Kleinkunst ging de Poelifinario naar het theaterconcert Spijkers II van acteur-zanger Joost Spijkers, bekend van theatergroep Ashton Brothers.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie