Isala Films maart

Deze films zijn in maart te zien in het Isala. 

Das schweigende Klassenzimmer (parel) | 5 maart (20.00 uur) Het is een pakkend verhaal over ware solidariteit en burgermoed in de Koude Oorlog.’ (***Trouw) Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt (nu Eissenhüttenstadt) willen ze een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Als dit ter ore komt van het ministerie van Onderwijs heeft dit verstrekkende gevolgen voor de scholieren. 

Bohemian Rhapsody | 12 maart (13.30 met high wine, de vertoning om 20.00 uur is reeds uitverkocht) Queen heeft ongekend succes als Freddie Mercury geheel onverwacht besluit om een solocarrière te beginnen. Hij mist de samenwerking met de band echter enorm en vlak voor Live Aid verenigt Freddie zich weer met de bandleden. Daardoor leidt hij Queen tijdens een van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek, wetend dat hij aids heeft. De film won twee Golden Globes en heeft vijf Oscarnominaties op zak.

The favourite | 19 maart (13.30 en 20.00 uur) Begin 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. De broze koningin Anne zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Annes slechte gezondheid en haar woede-uitbarstingen. Ook neemt ze de nieuwe dienares Abigail onder haar vleugels. Als oorlogspolitiek Sarah bezighoudt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid terug te keren in aristocratische kringen en daar laat ze geen vrouw, man of politiek tussenkomen.

Stan & Ollie | 26 maart (13.30 en 20.00 uur) Waargebeurd verhaal over ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Met hun hoogtijdagen ver achter zich plannen ze een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun lieftallige vrouwen herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts.  


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie