dit zijn de genomineerden voor de Annie M.G. Schmidtprijs

Het beste Nederlandse theaterlied van het afgelopen jaar wordt beloond met de Annie M.G. Schmidtprijs. De nominaties zijn bekend en een aantal van de genomineerden stonden ook op Isala's podium. 

Elke jaar wordt de Annie M.G. Schmidt prijs uitgereikt aan het beste theaterlied dat in het voorafgaande jaar is uitgevoerd in de Nederlands theaters. Van de zes genomineerde artiesten heeft het Isala er maar liefst vier mogen ontvangen in 2021. Johan Goossens, Jan Beuving en Lisa Ostermann zongen hun liedjes op de planken in Capelle en Flip Noorman was met een andere voorstelling te horen.

De thema's van de genomineerde liedjes lopen erg uiteen. Johan Goossens is genomineerd met het lied Briefje, wat gaat over dementie. Jan Beuvings liedje Jamal heeft een nostalgische tekst over voetballen op zaterdagochtend, terwijl Lisa Ostermann zingt over haar generatie die nu met lege handen staat in het nummer Geef me iets. De nominatie van Flip Noorman gaat over paranoia en draagt de titel Ze weten wie je bent.

Naast deze vier liedjes zijn ook Duistere Passagier van De Musketiers en Goddank van Circus Treurdier genomineerd voor de welbegeerde onderscheiding. Zondag 2 april wordt de winnaar bekendgemaakt.