Theatervierluik INDO-lente in het Isala

INDO-lente staat voor een jaarlijks terugkerende evenementenreeks met als thema het koesteren, beleven en overdragen van het Indisch/Moluks cultureel erfgoed. De eerste reeks begint met een theatervierluik in het Isala Theater. In maart en april kunnen Indo’s en Indolovers dus vier keer naar het Capelse theater komen, onder anderen voor Tante Lien en Ricky Risolles.

Van alle typetjes die Wieteke van Dort heeft gespeeld is Tante Lien veruit de bekendste. Zaterdag 9 maart kruipt de actrice weer in haar huid van de Indische tante voor een kumpulan met oude en nieuwe liedjes en vrolijke, hilarische conferences. Natuurlijk zingt ze bekende nummers als Arm Den Haag en Geef mij maar nasi goreng.

Een van de gasten van Tante Lien is Ricky Risolles, die zaterdag 23 maart de hoofdact vormt in het Isala. Met hulp van verhalen, muziek en Tante Lien zal Ricky in Ya, dat is iets Indisch zijn kijk op zijn Indisch-zijn laten horen aan iedereen die 'gila' (gek) genoeg is om te luisteren.

In De Indië monologen tonen de drie prominente schrijvers Theodor Holman, Reggie Baay en Anneloes Timmerije zaterdag 30 maart verschillende visies op Nederlands-Indië. Zij vertellen ieder hun eigen, bijzondere verhaal. Er is deze avond ruimte voor zowel de heimwee als de discussie. De vaste muzikale kern bestaat uit Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten.

Zaterdag 20 april vindt het slotstuk van de INDO-lente plaats. Dan rocken de Crazy Rockers en een aantal muzikale gasten het dak eraf. Met muziek, beelden, sappige anekdotes en sterke verhalen verbeelden de mannen het verhaal van het ontstaan van de Indorock.

Een aantal avonden zijn heerlijke Indische hapjes verkrijgbaar. Wie naar alle vier de voorstellingen wil kan een passepartout aanschaffen voor de aantrekkelijke prijs van € 69,00.

meer informatie over INDO-lente

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie