Geselecteerd voor NTF 2019: GAS

Het Nederlands Theater Festival maakte deze week bekend dat GAS behoort tot één van de twaalf beste theatervoorstellingen en daarmee deel uitmaakt van de officiële juryselectie 2019. 

In het juryrapport staat dat de Toneelgroep Jan Vos 'een toneelstuk geconstrueerd heeft waarin persoonlijke omstandigheden, ontwikkelingen van personages, het accurate feitenrelaas en de impact van de gaswinning op Groningen elkaar versterken tot een zeer boeiende en veelzijdige dramatische vertelling.' Vanaf 5 september zijn de twaalf geselecteerden te zien tijdens het Nederlands Theater Festival 2019.

Door de vele positieve reacties is de locatievoorstelling omgebouwd tot een gewone theatervoorstelling die zaterdag 21 september te zien is in het Isala. 'We kregen heel vaak reacties van Groningers die vonden dat de rest van Nederland het stuk ook moesten zien. Wij vonden dat zelf ook wel omdat het een verhaal is waarvan je vind dat het ook tot de rest van het land moet doordringen.' Aldus Toneelgroep Jan Vos over de keuze voor een landelijke theatertour.

GAS gaat over drie generaties van een Groningse familie. Het stuk bestrijkt de tijd van de ontdekking van het gas, de euforie en de ondergang van het grootste gasveld van Europa. 

meer informatie over GAS

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie