Veel Oscarfilms in maart

Parasite is met vier Oscars, waaronder die voor beste film, de grote winnaar van de Oscars van dit jaar. Heeft u 'm al geboekt, met of zonder high wine?

1917 | dinsdag 3 maart (13.30 en 20.00 uur)De Grote Oorlog wordt wurgend spannend in 1917.’ (★★★★NRC) Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze een boodschap afleveren waarmee ze een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen, onder wie Blakes eigen broer. Een meeslepend oorlogsdrama dat drie Oscars won.

Parasite
 | dinsdag 10 maart (13.30 met high wine en 20.00 uur)Dankzij technisch vernuft, vertelkundig lef en sterk acteerwerk is Parasite een van de beste films van het jaar.’ (★★★★★de Volkskrant) Humorvolle, onvoorspelbare film over een arm gezin dat mogelijkheden ziet te profiteren van het luxueuze bestaan van de rijke familie Park. Een onverwacht voorval zorgt ervoor dat ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te kunnen houden. Winnaar van vier Oscars, overladen met sterrenrecensies en wereldwijd bezig met een zegetocht.

Little women | dinsdag 17 maart (13.30 en 20.00 uur)Als je een verhaal schrijft over een meisje,’ zo zegt een uitgever tegen Jo, ‘zorg er dan voor dat ze aan het einde getrouwd is. Of dood. Een van beide.’ Meer werd er niet verwacht van vrouwen in het negentiende-eeuwse Amerika, maar de vier zussen uit Little women hebben grotere ambities. Regisseur Greta Gerwig (Lady bird) geeft een frisse, eigentijdse draai aan deze literatuurklassieker van Louisa May Alcott. 

Bombshell | dinsdag 24 maart (13.30 en 20.00 uur) Een onthullende kijk in het meest krachtige en meest controversiële media-imperium dat Amerika ooit heeft gekend: Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie. Deze eerste grote #MeToo-zaak resulteerde in de ondergang van de topman.

The peanut butter falcon | dinsdag 31 maart (13.30 en 20.00 uur) Een komische avonturenfilm met de jonge Zak met het syndroom van Down in de hoofdrol. Hij heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden. Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niets liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie