Bestel uw kaarten voor de Isala Films van december

Deze Isala Films maken de korte dagen in december en begin januari een stuk aangenamer. 

Fête de famille | 3 december (13.30 en 20.00 uur) In deze dramatische komedie verloopt een familiereünie ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de ‘mater familias’ anders dan verwacht. Andrea heeft namelijk geen rekening gehouden met de komst van haar oudste dochter, de altijd onvoorspelbare Claire die vier jaar eerder met de noorderzon is vertrokken. Het duurt dan ook niet lang voor het feest ontaardt in een chaos. Wie spreekt de waarheid en wie niet? Met: Catherine Deneuve, Vincent Macaigne e.a.

Official secrets (parel) | 10 december (13.30 en 20.00 uur)Een secuur en beklemmend eerbetoon aan de klokkenluider.’ (★★★★de Volkskrant) Een aangrijpende, waargebeurde film over Katherine Gun, die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden. Katherine is een klokkenluider van de Britse geheime dienst die in aanloop naar de Irak-invasie in 2003 vertrouwelijke NSA-documenten lekt. Ondanks dat de regering Katherine beschuldigt van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’, weigert ze te buigen. Met: Keira Knightley, Matt Smith, Ralph Fiennes e.a.

De Liefhebbers | 17 december (13.30 en 20.00 uur) Een herkenbaar en bitterzoet verhaal met een sterrencast over getroebleerde familierelaties. Architect Jan Liefhebber lijdt al ruim een jaar aan beginnende alzheimer en heeft dat al die tijd voor zijn vier volwassen kinderen verzwegen. Wanneer zij het geheim ontdekken, komen de onderlinge verhoudingen onder grote druk te staan. Met: Jeroen Krabbé, Hadewych Minis, Theo Maassen, Beppie Melissen e.a.

Sorry we missed you | 7 januari (13.30 en 20.00 uur)Zonder een moment drammerig te worden, is Sorry we missed you een ijzersterk, aangrijpend manifest.’ (★★★★★de Volkskrant) Eerlijke en ontroerende film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake) over een gezin in het hedendaagse Engeland dat sinds de economische crisis worstelt om rond te komen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren, besluit Ricky als franchise-pakketbezorger aan de slag te gaan bij groot postorderbedrijf. Maar al snel is de werkdruk torenhoog. Met: Kris Hitchen, Debbie Honeywood e.a.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie