Documentairevoorstelling met superactueel onderwerp

Stichting Urgenda werd half december in het gelijk gesteld dat de Nederlandse overheid meer moet doen op het gebied van klimaatbeleid. In het Isala is er zaterdag 18 april een voorstelling te zien over dit actuele onderwerp: The biggest lawsuit on the planet van Firma MES.

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de uitstoot van broeikasgassen moet afnemen. In 2003 sleepte Urgenda het kabinet al voor de rechter en eiste een adequaat klimaatbeleid. De overheid zou een onrechtmatige daad plegen door niet te streven naar de klimaatdoelen die internationaal zijn afgesproken. 

'In de hele wereld zie je overheden die wel veel praten en niets doen. Ze moeten nu gewoon aan de bak,' aldus Urgenda-directeur Marjan Minnesma. Daar zijn veel mensen het mee eens. Er lopen diverse klimaatrechtszaken in binnen- en buitenland tegen overheden en er worden er meer verwacht. In de VS heeft de zestienjarige Jayden F. de regering aangeklaagd voor klimaatverandering nadat haar huis is overstroomd door een storm. Voor hun documentairevoorstelling heeft toneelgroep Firma MES onderzocht hoe dit zit en wat wij van haar kunnen leren.

meer informatie over The biggest lawsuit on the planet

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie