Nominaties Oscars bekend

Zondag 10 februari worden de grootste filmprijzen, de Oscars, voor de 92e keer uitgereikt. Onverwacht zijn de zes nominaties voor Parasite. Deze film hebben we uitgekozen om dinsdagmiddag 10 maart te vertonen met high wine.

Parasite is onder andere in de race voor ‘beste film’, de belangrijkste Oscar. Ook Joker1917The Irishman, Once upon a time in... Hollywood, Marriage storyLittle womenFord v Ferrari en Jojo Rabbit maken kans op deze prijs.

In de categorie ‘beste make-up’ zijn twee Nederlanders genomineerd. Tristan Versluis maakt kans voor zijn aandeel in 1917. En nadat hij twee jaar geleden al was genomineerd voor Wonder maakt make-upartist Arjen Tuiten nu kans voor zijn werk aan Maleficent: Mistress of Evil

alle nominaties zijn terug te lezen op nu.nl

De Zuid-Koreaanse productie Parasite – in mei al winnaar van de Gouden Palm op het festival van Cannes en sindsdien bezig aan een wereldwijze zegetocht – werd tevens genomineerd in de categorieën beste regie en script (beide Bong Joon-ho), montage, production design en ‘international feature film’, zoals de categorie niet-Engelstalig vanaf deze editie is hernoemd. 

meer informatie over Parasite en de high wine

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie