Filmtips in corona-tijd

Maart zou een Oscarmaand zijn, een maand waarin in het Isala Theater veel Oscarwinnende films te zien zouden zijn. Nu we deze films moesten annuleren, tippen we Oscarfilms die op Netflix te zien zijn.

Zo hadden we best graag Marriage story vertoond. De film had zes Oscarnominaties op zak en won die voor beste vrouwelijke bijrol (Laura Dern). Adam Driver en Scarlett Johanssen vertolken de hoofdrollen in dit meesterlijke echtscheidingsdrama. Een warme, maar ook indringende kijk op hoe een huwelijk stukloopt en een familie samenblijft.

Ook op Netflix te zien en genomineerd voor drie Oscars: The two popes. Deze komedie met Anthony Hopkins in de hoofdrol gaat over een van de meest dramatische machtsovergangen binnen de kerk in 2000 jaar. U krijgt een inkijk in het persoonlijke leven van de twee pauselijk leiders achter de gesloten deuren van het Vaticaan.

En tot slot The Irishmen. In deze veelgeprezen film van Martin Scorsese kijkt huurmoordenaar Frank Sheeran terug op de geheimen die hij als loyaal lid van de Bufalino-misdaadfamilie bewaarde. Het was een van de grote verliezer bij de Oscars, want van de tien nominaties werd er geen een verzilverd. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie