Bewaar je ticket, geniet later

Dat veel prachtige voorstellingen in eerste instantie zijn geannuleerd, is een zware klap voor iedereen. De regeling die sinds 9 april van kracht is gegaan, biedt oplossingen in deze uitzonderlijke situatie.

De regeling is opgesteld in samenspraak met onder meer brancheorganisatie VSCD, het ministerie van OCW, het ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt. Onder normale omstandigheden heeft u recht op restitutie van het aankoopbedrag bij geannuleerde evenementen. Dat is nog steeds zo, maar de financiële impact daarvan zou zo groot zijn, dat instellingen failliet kunnen gaan als voor reeds gekochte tickets altijd het geld teruggestort moet worden.

Onder het motto Bewaar je ticket, geniet later hopen alle culturele instellingen zoals het Isala dat kaartkopers hun geld niet terugvragen, maar later terugkomen voor een bezoek. In het kort:

  • We proberen zo veel mogelijk voorstellingen te verplaatsen.
  • Lukt het verplaatsen niet of kunt u niet op de nieuwe datum, dan vragen wij u te kiezen voor een Isala tegoedbon (minimaal 12 maanden geldig).
  • U kunt ook het bedrag aan ons doneren, maar de mogelijkheid om uw geld terug te krijgen, blijft van kracht.
  • Theaters die zijn aangesloten bij de VSCD (zoals het Isala, maar bijvoorbeeld niet het Luxor Theater) communiceren pas over eventuele nieuwe data en de verdere afhandeling als ze weten wanneer ze hun deuren weer mogen openen. 

Meer informatie en de details van de regeling kunt u nalezen op www.bewaarjeticket.nl. Bekijk ook het filmpje.

Tot slot pleiten de VSCD en VVP momenteel met spoed voor extra steun vanuit het Rijk en Gemeenten om te voorkomen dat Nederlandse podia omvallen. Lees er meer over op hun website.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie