lees eens een toneelstuk!

'Toneelstukken lezen is als rauw koekjesdeeg eten. Het is eigenlijk niet de manier waarop je het tot je moet nemen, maar ja, het is zo verdomde lekker. En dit is waarom.' (Vincent Koutyers, de Volkskrant)

U leest het goed, 'lees' een toneelstuk. In deze tijd zijn we meer thuis dan normaal en helaas is theaterbezoek voor nu een schaars goed. Juist daarom raden we u aan eens een toneeltekst te lezen. Vincent Koutyers geeft u in dit interessante artikel vier goede redenen dit eens te overwegen. 

In het Isala kon u zich de afgelopen twee seizoenen al diverse keren onderdompelen in een stuk door  het gezamenlijk te lezen tijdens een Isala Read & Meet, voorafgaand aan de voorstelling Ook volgend seizoen zullen er weer een paar stukken zijn waarbij u dit kunt boeken. Regisseur Theo Ham is mede-initiatiefnemer en begeleider van de Isala Read & Meet en heeft zelf voor zijn plezier al veel toneelteksten gelezen.

Theo Ham: 'Er slingeren overal in ons huis stapeltjes toneelstukken rond; op mijn nachtkastje, in de boekenkasten in onze huiskamer, in mijn werkkamer en de zolder. Zelfs in de kast op mijn kantoor staat een hele toneelbibliotheek. Van ieder stuk dat ik gezien heb of ga zien probeer ik de tekst te lezen. Soms vooraf, maar meestal daarna. [...] Het stuk dat ik onlangs las en zeer diepe indruk achter liet, is The writer van Ella Hickson. De promotekst van dit stuk luidt als volgt: She wants to change the shape of the world. But a new way of thinking needs a new story. How will she make herself heard?'  lees meer

Zin gekregen? Via De Nieuwe Toneelbibliotheek kunt voor een klein prijsje een toneeltekst kopen en het eens proberen. Veel leesplezier!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie