Buladó wint Gouden Kalf

Tijdens het jaarlijkse Nederlands Film Festival zijn de winnaars van de Gouden Kalveren bekendgemaakt . Het belangrijkste Gouden Kalf, die voor beste film, is uitgereikt aan Buladó, die in november ook in het Isala draait.

Het Nederlands Film Festival wordt jaarlijks afgesloten met het Gouden Kalveren Gala. Tijdens dit gala worden de Gouden Kalveren uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. Dit jaar gingen ze onder anderen naar Beppie Melissen voor beste actice, Shahine El-Hamus voor beste acteur en naar Buladó voor beste film. 

Het veroveren van een Gouden Kalf voor Buladó is niet alleen belangrijke overwinning voor de crew, regisseur en producenten, maar ook voor Curaçao, waar de film zich afspeelt. Regisseur Eché Janga laat weten bij talkshow Op 1, dat het winnen van deze belangrijke filmprijs onder andere daarom ook een grote ontlading was: 'Nu wordt het land op een andere manier belicht. Niet alleen als een vakantieland of een Zandvoort in de Caribbean. Een shout-out naar Curaçao.'

Het magisch-realistische drama Buladó gaat over de elfjarig Kenza die samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao woont. Een liefdevol familieverhaal uit Curaçao dat vrijdag 20, zaterdag 21 en dinsdag 24 november ook te zien zal zijn in het Isala Theater. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie