Isala Film september

Deze films zijn in september te zien in het Isala.

Lady Bird | 8 september (20.00 uur) Deze film won een Golden Globe voor Beste film en Beste actrice en legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Christine ‘Lady Bird’ McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar man zijn baan is kwijtgeraakt. Een film over de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

Vele hemels boven de zevende | 9 september (14.30 uur) Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk, gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck.The Guernsey literary society | 18 september (13.30 en 20.00 uur) In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Juliet besluit naar het eiland af te reizen, waar ze de excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society ontmoet. Inclusief de ruige en intrigerende Dawsey (Michiel Huisman) die haar de brief stuurde. Juliets groeiende liefde voor het eiland, de boekenclub en haar genegenheid voor Dawsey veranderen haar leven voorgoed.

Den skyldige (The guilty) | 25 september (13.30 en 20.00 uur) De winnaar van de publieksprijs van het IFFR speelt zich af in een meldkamer ergens in Denemarken. Politieofficier Asger Holm neemt vanavond de binnenkomende 112-telefoontjes aan. Met hoorbare desinteresse handelt hij de meldingen af, totdat hij wordt gebeld door een jonge vrouw die wordt gekidnapt. Een paar acteurs, één ruimte, een uitgekiend scenario: Gustav Möller springt in zijn speelfilmdebuut slim en efficiënt om met schaarse middelen. Asger Holm is een man die snel conclusies trekt en daar ook naar handelt. Maar of dat zo verstandig is?

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie