Isala Theater bij u thuis

Tot 1 juni moesten we alle voorstellingen en films annuleren in verband met het coronavirus. De meest actuele informatie hierover leest u bij het nieuws. Inmiddels staat de deur weer op een kier. Toch bieden we nog theater om thuis van te genieten, voor momenten waarop er geen voorstelling of film is.

Blijf gezond en heel graag tot ziens!

voorstellingen

Jakop Ahlbom Company
Jakop Ahlbom Company
Vul het formulier in op de website van Jakop Ahlbom Company en ze sturen u gratis hun voorstellingen Het leven een gebruiksaanwijzing en De architect per mail.
Harrieflix
Harrieflix
Bekijk Jon van Eerd online. De cabaretvoorstellingen met zijn alterego Harrie Vermeulen worden voor € 2,50 aangeboden op Harrieflix
Tg Maastricht - Pinkpop
Tg Maastricht - Pinkpop
Toneelgroep Maastricht maakte vorig seizoen het lovend ontvangen Pinkpop. Via de website van 3voor12 is dit muzikaal liefdesverhaal over een man die zijn geheugen verliest te zien.
Gratis cabaret op NPO Start
Gratis cabaret op NPO Start
De NPO heeft voorstellingen van een grote groep cabaretiers online beschikbaar gemaakt. Zo zijn onder anderen Veldhuis en Kemper te bekijken.
Guido Weijers
Guido Weijers
De vijfde en meest filosofische en confronterende cabaretvoorstelling V is nu op Youtube te zien. Guido Weijers is dwars, intelligent, herkenbaar, snel en vooral grappig.
Opslaan als
Opslaan als
Cabaretière en actrice Eva Crutzen heeft haar theatervoorstelling Opslaan als omgebouwd tot een driedelige online comedy.
Turks fruit
Turks fruit
De bejubelde theatervoorstelling Turks fruit uit 2019 naar het beroemde boek van Jan Wolkers uit 1969 is nu op YouTube te bekijken.
Bumba
Bumba
Bumba in dromenland is een gezellig en leuk avontuur voor de kleintjes. Een knuffel die plots tot leven komt en je meeneemt naar het Bumbacircus. Leeftijd: 2+
Släpstick
Släpstick
Släpstick heeft een van hun shows online gezet! Het is een spectaculaire verzameling muzikale en humoristische acts, oftewel slapstick met een moderne twist.

muziek

You'll never walk alone
You'll never walk alone
Dat is de boodschap die musicalsterren willen uitdragen. En dus zingen ze het beroemde nummer ieder vanuit zijn of haar eigen huis. Geniet van de prachtige stemmen van onder anderen Brigitte Heitzer en René van Kooten.
Frank Boeijen
Frank Boeijen
Frank Boeijen biedt steun en troost door zijn mooie muziek en rake teksten. Speciaal voor deze tijd brengt hij een emotioneel lied ten gehore, De verlaten stad.
3JS - Voor hen die wachten
3JS - Voor hen die wachten
Voor het programma Aan de slag op NPO Radio2 maakten de 3JS in 2,5 uur een lied. Het werd een hart onder de riem voor de coronapatiënten, ouderen en iedereen die moet wachten tot 'de storm overwaait'.
Ik kreeg het van Agnes
Ik kreeg het van Agnes
U kunt wel raden waarover het gaat. Jon van Eerd is niet de enige die een lied over deze situatie heeft gemaakt. Toch pakt hij het heel anders aan en brengt het vast een glimlach op uw gezicht.
Max van den Burg
Max van den Burg
Niet iedereen is fan van alle liedjes die nu gemaakt worden door Bekende Nederlanders. Voor hen en toch ook een beetje voor alle anderen is deze cabaretversie, Hou je bek.
The soul preacher Unplugged
The soul preacher Unplugged
Met de paasgedachte in ons achterhoofd willen The Legends heel graag dat jullie The soul preacher toch kunnen zien. Daarom brachten ze Eerste Paasdag een online soul & gospel concert.
#wezullendoorgaan
#wezullendoorgaan
Patrick Nederkoorn heeft aan artiesten gevraagd om een fragment in te zingen van Ramses Shaffy's We zullen doorgaan. Onder anderen Paul de Leeuw, Jeangu Macrooy en Simone Kleinsma reageerden.
Ali B - Anderhalf
Ali B - Anderhalf
Rapper Ali B heeft samen met Poke en Judeska een nummer gemaakt over social distancing. Ali B schrijft: 'We proberen het hier op een leuke manier duidelijk te maken en vinden dit een leuke video, maar het is wel een serieuze boodschap.'
NPO Radio 2’s Eerste Online Festival
NPO Radio 2’s Eerste Online Festival
Vrijdag 27 maart was NPO Radio 2’s Eerste Online Festival. Van 18:00 tot 00:00 uur boden ze Nederlandse artiesten een podium vanuit hun huiskamer, zoals onder anderen Steffen Morrison en 3JS.
Alex Klaasen - Gewoon opnieuw
Alex Klaasen - Gewoon opnieuw
Cabaretier en zanger Alex Klaasen won onlangs de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied. Hij kreeg de prijs voor Gewoon opnieuw, een lied uit zijn voorstelling Showponies 2.
muziek van Piepschuim
muziek van Piepschuim
Piepschuim heeft volop muziek gemaakt tijdens de intelligente lockdown en de maanden daarna. Met grappige nummers als: In quarantaine, wat nu?, Toiletpapier en Anderhalve meter hoeft niemand zich te vervelen.

en meer...

Isala-woordzoeker
Isala-woordzoeker
Nu iedereen zo veel mogelijk binnen moet zitten, zijn puzzels een prima oplossing tegen verveling. Daarom hebben we een eigen Isala-woordzoeker gemaakt.
Paul Haenen
Paul Haenen
Vanuit het Betty Asfalt Complex in Amsterdam publiceert Paul Haenen dagelijks Radio Oranje. Haenen nodigt artiesten uit om een bijdrage te komen doen en hoopt op die manier een online open podium te bieden.
Kleurplaten
Kleurplaten
Kleuren is voor kinderen een leuke bezigheid. Daarom delen we een aantal kleurplaten van onder anderen Buurman & Buurman die aan het kamperen zijn, net zoals ze dit seizoen deden in het Isala.
Volle zalen
Volle zalen
Volle zalen is een reportageprogramma dat toneel-, dans en muziekvoorstellingen op een eigenzinnige manier belicht. Ga er lekker voor zitten en kijk alle afleveringen terug via NPO Start.
Podcast - Making an opera
Podcast - Making an opera
Zeven jonge zangers krijgen de kans een wereld première te zingen bij De Nationale Opera. Stef Visjager volgt zangers en het artistieke team anderhalf jaar achter de schermen, tijdens het maken van de opera Ritratto van Willem Jeths.
Knutselen met Fien en Teun
Knutselen met Fien en Teun
Ga nu knutselen met Fien en Teun. Haal de wonderlijke wereld van Fien en Teun nu in huis met deze kijkdoos. Lekker kleuren, knippen en plakken... veel plezier!
#TROOSTPOOL | podium voor de nieuwe verbeelding
#TROOSTPOOL | podium voor de nieuwe verbeelding
De theatermakers van Toneelgroep Oostpool bieden hun werk aan in nieuwe vormen. Zo kunt u kijken naar de Verhalen van nu of luisteren naar De podcast met programmamaker Jasper Hupkens.
Stefan Pop op YouTube
Stefan Pop op YouTube
Stefan Pop, comedian bekend van Klikbeet, is zijn eigen YouTube-kanaal gestart. Hier deelt hij fragmenten uit zijn shows, een format samen met collega's, ingesproken columns en een podcast met vriend Rayen Panday.