Isala Theater bij u thuis

Tot 1 juni moesten wij alle voorstellingen en films annuleren in verband met de maatregelen die de overheid heeft voorgeschreven ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. De meest actuele informatie hierover leest u bij het nieuws. Inmiddels staat de deur weer op een kier. Toch bieden we nog theater om thuis van te genieten, voor de momenten waarop er geen voorstelling of film is.

Blijf gezond en heel graag tot ziens!

voorstellingen

Donderdag verwonderdag
Donderdag verwonderdag
Spot Groningen zet elke donderdag om 18:00 uur via Facebook een dans- of toneelvoorstelling online van deelnemende theatergezelschappen.
Musicals online beleven
Musicals online beleven
Voor de musicalliefhebbers heeft producent Stage Entertainment, bekend van grote producties als The lion king en Les Misérables, het online platform Stage Memories aangemaakt.
Gabbers online
Gabbers online
Een online registratie van de comedyshow Gabbers met Jandino Asporaat, Philippe Geubels, Roué Verveer en Guido Weijers.
Jekkers & Jeroen
Jekkers & Jeroen
De voorstelling Als we zo vrij mogen zijn van Jekkers & Jeroen is te bekijken op YouTube.
TGM - Brieven uit Genua
TGM - Brieven uit Genua
De voorstelling wordt live voor maximaal 200 bezoekers via het online platform Zoom gespeeld op elke woensdag in juni om 20.00 uur. Met acteurs Servé Hermans en Michel Sluysmans.
ONLINE IMPROV SHOW
ONLINE IMPROV SHOW
De vaste gezichten van De Lama's Ruben, Tijl en Ruben komen na hun succesvolle YouTube-serie Quarantaine TV voor de tweede keer met een online improvisatieshow. Kaartjes zijn te koop voor 26 en 27 juni.
Coronaconference van Hans Teeuwen
Coronaconference van Hans Teeuwen
Hans Teeuwen heeft vanuit zijn huiskamer een eigen coronaconference opgenomen. Smerige Spelletjes is zaterdagavond 13 juni om 22:05 te zien via PowNed op NPO3.
Livestream concert van Michael Varekamp & The Legends
foto Ron Jenner
Livestream concert van Michael Varekamp & The Legends
Voor het eerst mogen The Legends met Michael Varekamp weer optreden. Het Rietveldtheater in Delft opent de deuren voor 30 bezoekers. Daarnaast is MILES! 18 juni via een livestream te volgen. Kaarten zijn online te verkrijgen.

muziek

You'll never walk alone
You'll never walk alone
Dat is de boodschap die musicalsterren willen uitdragen. En dus zingen ze het beroemde nummer ieder vanuit zijn of haar eigen huis. Geniet van de prachtige stemmen van onder anderen Brigitte Heitzer en René van Kooten.
Frank Boeijen
Frank Boeijen
Frank Boeijen biedt steun en troost door zijn mooie muziek en rake teksten. Speciaal voor deze tijd brengt hij een emotioneel lied ten gehore, De verlaten stad.
3JS - Voor hen die wachten
3JS - Voor hen die wachten
Voor het programma Aan de slag op NPO Radio2 maakten de 3JS in 2,5 uur een lied. Het werd een hart onder de riem voor de coronapatiënten, ouderen en iedereen die moet wachten tot 'de storm overwaait'.
Ik kreeg het van Agnes
Ik kreeg het van Agnes
U kunt wel raden waarover het gaat. Jon van Eerd is niet de enige die een lied over deze situatie heeft gemaakt. Toch pakt hij het heel anders aan en brengt het vast een glimlach op uw gezicht.
Max van den Burg
Max van den Burg
Niet iedereen is fan van alle liedjes die nu gemaakt worden door Bekende Nederlanders. Voor hen en toch ook een beetje voor alle anderen is deze cabaretversie, Hou je bek.
The soul preacher Unplugged
The soul preacher Unplugged
Met de paasgedachte in ons achterhoofd willen The Legends heel graag dat jullie The soul preacher toch kunnen zien. Daarom brachten ze Eerste Paasdag een online soul & gospel concert.
#wezullendoorgaan
#wezullendoorgaan
Patrick Nederkoorn heeft aan artiesten gevraagd om een fragment in te zingen van Ramses Shaffy's We zullen doorgaan. Onder anderen Paul de Leeuw, Jeangu Macrooy en Simone Kleinsma reageerden.
Ali B - Anderhalf
Ali B - Anderhalf
Rapper Ali B heeft samen met Poke en Judeska een nummer gemaakt over social distancing. Ali B schrijft: 'We proberen het hier op een leuke manier duidelijk te maken en vinden dit een leuke video, maar het is wel een serieuze boodschap.'
NPO Radio 2’s Eerste Online Festival
NPO Radio 2’s Eerste Online Festival
Vrijdag 27 maart was NPO Radio 2’s Eerste Online Festival. Van 18:00 tot 00:00 uur boden ze Nederlandse artiesten een podium vanuit hun huiskamer, zoals onder anderen Steffen Morrison en 3JS.
Alex Klaasen - Gewoon opnieuw
Alex Klaasen - Gewoon opnieuw
Cabaretier en zanger Alex Klaasen won onlangs de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied. Hij kreeg de prijs voor Gewoon opnieuw, een lied uit zijn voorstelling Showponies 2.

en meer...

Titus en Fien TV
Titus en Fien TV
Het tovenaarsduo Titus en Fien, bekend van onder andere Doornroosje de musical, hopen dat de kinderen zich niet vervelen. Om daarbij te helpen zijn ze dagelijks om 16:00 uur live op Facebook te zien met Titus & Fien TV.
Isala-woordzoeker
Isala-woordzoeker
Nu iedereen zo veel mogelijk binnen moet zitten, zijn puzzels een prima oplossing tegen verveling. Daarom hebben we een eigen Isala-woordzoeker gemaakt.
Bekende acteurs lezen Decamerone
Bekende acteurs lezen Decamerone
Acteurs uit het Nederlandse theater lezen dagelijks één verhaal uit Boccaccio's Decamerone. Elke dag om 20:00 uur, tot 1 juni, een nieuw verhaal.
Paul Haenen
Paul Haenen
Vanuit het Betty Asfalt Complex in Amsterdam publiceert Paul Haenen dagelijks Radio Oranje. Haenen nodigt artiesten uit om een bijdrage te komen doen en hoopt op die manier een online open podium te bieden.
Kleurplaten
Kleurplaten
Kleuren is voor kinderen een leuke bezigheid. Daarom delen we een aantal kleurplaten van onder anderen Buurman & Buurman die aan het kamperen zijn, net zoals ze dit seizoen deden in het Isala.
Volle zalen
Volle zalen
Volle zalen is een reportageprogramma dat toneel-, dans en muziekvoorstellingen op een eigenzinnige manier belicht. Ga er lekker voor zitten en kijk alle afleveringen terug via NPO Start.
Podcast - Making an opera
Podcast - Making an opera
Zeven jonge zangers krijgen de kans een wereld première te zingen bij De Nationale Opera. Stef Visjager volgt zangers en het artistieke team anderhalf jaar achter de schermen, tijdens het maken van de opera Ritratto van Willem Jeths.
Knutselen met Fien en Teun
Knutselen met Fien en Teun
Ga nu knutselen met Fien en Teun. Haal de wonderlijke wereld van Fien en Teun nu in huis met deze kijkdoos. Lekker kleuren, knippen en plakken... veel plezier!
#TROOSTPOOL | podium voor de nieuwe verbeelding
#TROOSTPOOL | podium voor de nieuwe verbeelding
De theatermakers van Toneelgroep Oostpool bieden hun werk aan in nieuwe vormen. Zo kunt u kijken naar de Verhalen van nu of luisteren naar De podcast met programmamaker Jasper Hupkens.
Stefan Pop op YouTube
Stefan Pop op YouTube
Stefan Pop, comedian bekend van Klikbeet, is zijn eigen YouTube-kanaal gestart. Hier deelt hij fragmenten uit zijn shows, een format samen met collega's, ingesproken columns en een podcast met vriend Rayen Panday.
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie