Sonny Vande Putte wint Starstruck

Eind januari won Sonny Vande Putte de Vlaamse talentenshow Starstruck. De zanger wist in de finale de jury omver te blazen met zijn imitatie van Freddie Mercury. In april komt hij naar het Isala met een tribute aan het meesterlijke album A night at the opera.

In het tv-programma Starstruck veranderen gewone mensen in de meest legendarische artiesten om te schitteren en hun wereldhits te brengen. In een spannende finale wist zanger Sonny de meeste indruk te maken op de jury en het publiek in de studio.

'Je hebt op alles gelet: zowel de stem als de bewegingen. Op het eerste gezicht lijkt het makkelijker omdat Freddie zoveel typische dingen heeft, maar eigenlijk maakt dat het net moeilijker', erkende Nora Gharib. Ook Guga Baúl was onder de indruk: 'Sonny, je hebt me opnieuw muisstil gekregen. Wederom je moves, die zijn om duimen en vingers af te likken. Je bent zo dicht bij het origineel en ik geloof het. Al die kleine elementen die Freddie tot Freddie maken, gebruik je en voer je keigoed uit. Dit is waarom wij Starstruck doen.'

Zaterdag 13 april kunt u Sonny live horen in het Isala. Samen met een van de grootste bands ooit en drie ijzersterke vocalisten brengt hij een ode aan Queen en Freddie Mercury. Alle grote hits komen voorbij met onder anderen I want it all, Under pressure, I want to break free, Somebody to love en natuurlijk Bohemian rhapsody.