Openluchtbios en Keuzefilmweekend

Vrijdag 6 september 21:00 uur kan iedereen tijdens Bios te Buiten op het Amnestyplein gratis genieten van de klassieker Notting Hill op groot scherm. Tijdens het Keuzefilmweekend zijn de eerste films binnen in het Capelse theater te zien. De films die zaterdagavond 14 en zondagmiddag 15 september op het programma staan, zijn Oscar-winnaar Anatomy of a fall en de satirische komedie Une année difficile.

Maar eerst dus Notting Hill, een film die 25 jaar geleden – in het geboortejaar van het Isala – een hit was. Met Hugh Grant en Julia Roberts in de hoofdrol was het lachen en tegelijkertijd dromen over die ene grote liefde. Echt zo’n film die je eindeloos kunt zien, zeker als de setting zo leuk is als tijdens de openluchtbioscoop. Stoelen zijn aanwezig, maar wie wil kan ook zijn eigen zitplaats meenemen, plus een dekentje voor als het koud wordt. Het Isala levert lekkere drankjes en hapjes tot op het plein.

De films van het Keuzefilmweekend zijn zoals elk jaar uitgekozen door de Isala Filmvrienden. De eerste is Anatomy of a fall, die dit jaar een Oscar won voor beste originele script. De film is een geweldige mix van liefdesdrama en rechtbankthriller met sterk spel van hoofdrolspeelster Sandra Hüller. Het verhaal gaat over Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel die in een afgelegen châlet in de Franse Alpen wonen. Wanneer Samuel dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd?

Zondag wordt Une année difficile vertoond, de nieuwste komische film van de makers van Intouchables. Albert en Bruno zitten tot over hun nek in de schulden en proberen met list en bedrog te overleven. Een groep milieuactivisten, onder leiding van Valentine, biedt hen gratis drank en onbedoeld ook nieuwe kansen. Valentine heeft geen plaats in haar bestaan voor liefde, de wereld raast immers maar door. Maar dan kent ze Albert nog niet.

De kaartverkoop voor het reguliere filmseizoen begint in september.

Bios te Buiten: Notting Hill

op het Amnestyplein

gratis
vr 6 sep ’24 21:00 uur

Keuzefilm: Anatomy of a fall

Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz e.a.

za 14 sep ’24 20:00 uur

Keuzefilm: Une année difficile

Pio Marmaï, Noémie Merlant, Mathieu Almalric e.a.

zo 15 sep ’24 14:30 uur