De komedie over een bankoverval: een ensemble comedy

De West End-hit De komedie over een bankoverval komt naar Capelle. Jon van Eerd zag het kolderieke stuk in Engeland en vond het 'zo ongelofelijk leuk' dat hij de voorstelling heeft bewerkt voor het Nederlandse publiek.

Acteur Buddy Vedder vertelde onlangs bij Tijd voor MAX dat de voorstelling een stelletje 'niet al te snuggere' boeven volgt die uit de gevangenis ontsnappen. Zij willen nu niets liever dan de grote diamant stelen die in de bank wordt bewaard. De overval gaat echter niet heel soepel.

Zo wordt Buddy's hoofdpersonage Sammy verliefd op de dochter van de bankeigenaar, wat volgens hem tot de nodige komische scènes leidt. Ook is er een scène die op 90 graden wordt gespeeld en deelt Buddy dat hij een vrije val van maar liefst vier meter heeft. Jon van Eerd beaamt dat het een onbetaalbaar komisch verhaal is vol behendige acrobatische kronkels: 'Soms komen ze van metershoog naar beneden geklommen.

Jon is enorm tevreden met zijn bewerking van de West End-hit en zegt: 'Mijn handtekening zit er zeker in.' Er wordt in gedanst, gezongen en gespeeld, maar volgens de regisseur is het stuk geen musical, maar 'totaaltheater'. Hij noemt het een ensemble comedy met negen hoofdrollen. Alle acteurs spelen naast hun hoofdrol ook nog kleine bijrolletjes. Buddy zegt lachend: 'Ik speel ook ruitenwisser nummer drie!'

Onlangs ging De komedie over een bankoverval in première en de eerste recensie is lovend: 
'Een leuk avondje uit voor het hele gezin, dat honderd procent waar is voor je geld.' (Theaterkrant)

Wilt u alvast een voorproefje van deze dolkomische theaterbeleving? Bekijk dan de trailer

  • di 26 dec ’23
   15:00 uur - 17:20 uur
   pauze 16:00 uur
   grote zaal
  • wo 27 dec ’23
   20:15 uur - 22:35 uur
   pauze 21:15 uur
   grote zaal