Naar welke films komt u in april?

U kunt ook in april genieten van de mooiste films in het Isala op de dinsdagmiddag en -avond. Met de romkom Simple comme Sylvain, het hartverwarmende The great escaper, Wicked little letters met onder anderen Olivia Colman, de parel The promised land en het tijdloze The color purple. Een mooi rijtje dus, waar u vanaf nu kaarten voor kunt bestellen.

Simple comme Sylvain | di 2 april 13.30 & 20.00 uur Een gewaagde en satirische romkom over Sophia, een filosofieprofessor uit een welgestelde familie. Ze is al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af.

The great escaper | di 9 april 13.30 & 20.00 uur In 2014 'ontsnapt' Bernard Jordan uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië, ter herdenking van hun gevallen kameraden. Met top-acteur Michael Caine (91) in de hoofdrol en Glenda Jackson in haar laatste rol voor haar dood in 2023. 

Wicked little letters | di 16 april 13.30 & 20.00 uur Een even komisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid. Een ‘heerlijk vulgair’ en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor met Oscar-winnaar Olivia Colman en Oscar-genomineerde Jessie Buckley in de hoofdrollen.

The promised land (parel) | di 23 apr 13.30 & 20.00 uur 1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom.

The color purple (parel) | di 30 apr 13.30 & 20.00 uur 'Die uitbundigheid [in ritme en showelementen] is een effectieve verbeelding van de kracht die in het hart van The color purple schuilt: de kracht om ondanks de meest wrede en brute tegenwerking op te staan en opnieuw te beginnen.' (★★★★Trouw) Een meeslepend verhaal over drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn door hoop, vriendschap en sisterhood.

U kunt uw kaarten vanaf zaterdag 16 maart bestellen. Isala Filmvrienden konden dat vanaf donderdag 14 maart.

Wicked little letters

Olivia Colman, Jessie Buckley, Timothy Spall e.a.

di 16 apr ’24

The promised land

Mads Mikkelsen, Amanda Collin e.a.

parel
di 23 apr ’24

The color purple

Taraji P. Henson, Danielle Brooks e.a.

di 30 apr ’24