Trompettist in Auschwitz terug in het Isala

Thomas Cammaert en Soy Kroon spelen komend seizoen opnieuw het aangrijpende toneelstuk Trompettist in Auschwitz in de theaters. In 2022 ontvingen zij lovende recensies en ook Isala-bezoekers waren razend enthousiast. 

De acteurs zijn blij dat ze weer samen mogen spelen en het stuk nogmaals in de theaters kunnen laten zien. 'Bijzonder dat we tachtig jaar na de bevrijding deze intense voorstelling nog een keer mogen spelen en zo de kans krijgen om dit verhaal over de kracht van muziek in een van de donkerste periodes in onze geschiedenis, met het publiek te kunnen delen,' zegt Soy Kroon. 'De verhalen en de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog moeten verteld blijven worden', vult Thomas Cammaert aan.

De voorstelling gaat over het waargebeurde verhaal van muzikant Lex van Weren uit Amsterdam en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dick Walda. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven. Trompettist in Auschwitz is een verhaal van je vastklampen aan het kleinste sprankje schoonheid in een verder compleet duistere wereld. 

Intieme scènes maken indruk’ (★★★★NRC)

Schrijnende nachtmerrie die binnenkomt’ (★★★★Dagblad van het Noorden)