Laus Steenbeeke wint Musical Award

Onlangs werden de Musical Awards 2024 uitgereikt. Laus Steenbeeke won de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical. Hij speelt dinsdag 24 september zijn bekroonde rol in het Isala Theater, in de musical De mol en de paradijsvogel.

In De mol en de paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei op zoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Deze musical was genomineerd voor maar liefst zeven Musical Awards, en Laus Steenbeeke neemt dus de felbegeerde prijs voor de beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical mee naar huis. 

Brigitte Heitzer won haar vierde Musical Award, dit keer voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical, voor haar vertolking van Donna in Mamma Mia!. Vorig jaar won zij dezelfde prijs voor haar hoofdrol in Blind date, waarvan het vervolg Ja, ik wil! komend seizoen te zien is in het Isala.

Ook musicals die afgelopen seizoen in het Isala stonden, vielen in de prijzen. Suzan Seegers, de winnares voor beste vrouwelijke hoofdrol, stond afgelopen seizoen bij ons op de planken met haar rol in Piaf. Verder won Boni de musical in de categorieën beste choreografie en beste kostuums.