Angela Schijf speelt Sonja Barend

Sonja Barend is het onderwerp van het nieuwe toneelstuk van Toneelgroep Maastricht. De koningin van de Nederlandse talkshow wordt komend seizoen geportretteerd door niemand minder dan Angela Schijf.

De twee dames gaven onlangs samen een interview aan het Algemeen Dagblad waar ze hun enthousiasme over de theatertour delen. Sonja vond het wel spannend om ja te zeggen tegen deze voorstelling, maar deed dit uiteindelijk toch. 'Het is voor mij de kans om iets unieks te gaan beleven. [...] En dat was uiteindelijk de reden om ja te zeggen. Wie krijgt nu deze kans?' zegt de oud-presentatrice.

Volgens Angela Schijf ziet het publiek binnenkort geen kopie van Barend, maar een nieuwe versie. Het is aan haar om deze 'nieuwe' Sonja vorm te geven en aan Barend om daar straks naar te kijken. Zij heeft er zin in: 'Ik zit in de zaal, en Angela staat op het toneel en die speelt mij. Dat is toch wel heel bijzonder, vind je niet?

Dinsdag 4 maart staat het toneelstuk Sonja in het Isala Theater. Het wordt een pleidooi voor het stellen van vragen, een ode aan het gesprek. Gebaseerd op de memoires van haar populaire talkshowhost, de bestseller Je ziet mij nooit meer terug

Deze voorstelling is een Isala Etalage. Dat betekent dat de eerste 250 kaarten slechts € 15 per persoon (inclusief consumptie) kosten. Meer dan de helft van deze hoeveelheid is al verkocht, dus wees er snel bij als u van een koopje houdt.