Dit zijn de genomineerden voor de Annie M.G. Schmidtprijs

Het beste Nederlandse theaterlied van het afgelopen jaar wordt beloond met de Annie M.G. Schmidtprijs. De nominaties zijn bekend en een aantal van de genomineerden stond ook op het podium van het Isala.

Elke jaar wordt de Annie M.G. Schmidt prijs uitgereikt aan het beste theaterlied dat in het voorafgaande jaar is uitgevoerd in de Nederlands theaters. Ellen ten Damme is genomineerd met het mooie liedje Hoe ik het mijn moeder toch vertel, dat ze samen met auteur Ilja Leonard Pfeijffer schreef. Kiki Schippers maakt kans met het nummer Tata, Alex Klaassen en Peter van de Witte met hun lied 152W96TH street. De andere genomineerden zijn Peter van Rooijen met het lied De sterilisatie, Yentl en de Boer met Het juiste pad en Joost Spijkers, Peer Wittenbols en Stanislav Mitrovic met Twee Duiven.

De jury bestond dit jaar uit onder anderen voorzitter Jurrian van Dongen, Bertram van Alphen en Cor Bakker. Zij lieten weten dat het een moeilijke taak was om de 136 inzendingen terug te brengen naar deze zes liedjes. Zondag 21 april wordt de winnaar bekendgemaakt.