Naar welke films komt u in februari?

U kunt ook in februari genieten van de mooiste films in het Isala op de dinsdagmiddag en -avond. Met de parel Perfect days, het sociale drama The old oakOne life met Anthony Hopkins en de komedie Neem me mee. Van deze laatste hebben we wegens succes al een derde vertoning gepland staan.

Perfect days (parel) | di 6 13.30 & 20.00 uur 'Wenders’ pleidooi om met veel meer aandacht om je heen te kijken en intens te genieten van simpele (immateriële) zaken is hartverwarmend, en bovendien buitengewoon fraai gefilmd.'(★★★★NRC) In deze poëtische en ontroerende karakterstudie volgen we de ogenschijnlijk tevreden Hirayami, die openbare toiletten in Tokio schoonmaakt. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden.

The Old Oak | di 13 feb 13.30 & 20.00 uur 'In The Old Oak toont Ken Loach zich een meesterlijk chroniqueur met het hart op de juiste plek.' (★★★★Trouw) In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust.

Neem me mee | zo 11 feb 13:15 uur | di 20 feb 13.30 & 20.00 uur Regisseur Will Koopman (Gooische Vrouwen, April May June, Oogappels) neemt u op ontroerende, maar ook humoristische wijze mee op een groepsreis voor senioren vol herkenbare situaties. Met een sterrencast met enkele van ’s lands meest gerenommeerde acteurs zoals Jeroen Krabbé, Olga Zuiderhoek, Kees Hulst en Renée Soutendijk en een titelsong van André van Duin.

One life | di 27 feb 13.30 & 20.00 uur One life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Met onder anderen topacteurs Anthony Hopkins, Johnny Flynn en Helena Bonham Carter.

U kunt uw kaarten vanaf zaterdag 13 januari bestellen. Isala Filmvrienden konden dat vanaf donderdag 12 januari. Wilt u een volgende keer ook voorrang bij de kaartverkoop én € 1,- korting per kaart? Word dan ook Filmvriend.

One life

Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter e.a.

di 27 feb ’24