De kanshebbers voor de Cabaretprijzen 2023

De VSCD Cabaretjury heeft de nominaties voor de Cabaretprijzen – de Poelifinario’s en Neerlands Hoop – over het afgelopen seizoen bekendgemaakt. Veel van de genomineerde voorstellingen zijn volgend seizoen te bezoeken in het Isala. 

Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Entertainment zijn René van Meurs met 2636, Kasper van der Laan met Warm en Roué Verveer met Gewoon Roué. Deze topcomedians waren afgelopen seizoen al in Capelle te zien, maar komen nu voor een tweede keer met hun genomineerde voorstellingen naar het Isala. 

Merijn Scholten is met Team solo genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement. De jury noemt zijn voorstelling 'onweerstaanbaar voor een zeer groot publiek'. Ook Peter Pannekoek en Patrick Nederkroon maken kans op de prijs in deze categorie. 

Modderkruipers van Yentl en de Boer maakt ook kans op een Poelifinario, maar dan in de categorie Kleinkunst. Volgens de jury heeft het duo 'een nieuwe, zintuigenprikkelende sound' ontwikkeld die overdonderend ondersteund wordt door decor en kostuums. 

Voor de Neerlands Hoop, de prijs voor het grootste aanstormende cabarettalent van 2023, kende de jury drie nominaties toe. Christian van Eijkelenburg, n00b en Kim Schuddeboom maken kans op de prestigieuze prijs. Deze artiesten zijn komend seizoen alle drie te zien in het Isala met hun genomineerde voorstellingen. 

Maandag 9 oktober worden de prijzen uitgereikt tijdens het Cabaretgala in Theater Diligentia in Den Haag. Alle nominaties vindt u hier