Cheroney Pelupessy genomineerd voor stimuleringsprijs

Cheroney Pelupessy is een van de kanshebbers op de stimuleringsprijs The Next! 2023 voor diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten. De prijs van maximaal 25.000 euro wordt op 25 september uitgereikt. 

Om kans te maken op The Next! dienden makers projectvoorstellen in voor een nieuwe productie. Die werden beoordeeld door een jurypanel, waarna het stuk van Cheroney Pelupessy en drie andere zijn geselecteerd. DNA Next!, de initiator van de prijs, stelt de genomineerden en hun plannen de komende weken via de sociale mediakanalen voor. 

Zaterdag 30 september is van Cheroney Pelupessy het multidisciplinaire project Keturunan te zien in het Isala. Keturunan bestaat uit een fotoreportage, documentaire en dansvoorstelling. Ook dit project staat voor inclusiviteit volgens Cheroney: 'Dit onderzoek schept verbinding en gemeenschap. Gedurende dit proces gaan we de confrontatie aan met de pijnlijke, maar rijke geschiedenis die we met ons meedragen en kunnen wij dit uiten in verschillende kunstvormen als eerbetoon aan al onze voorouders.

meer informatie over Keturunan