Geniet van de schoonheid van klassieke muziek

Het Isala Theater heeft komend seizoen vier voorstellingen op het programma staan waar het publiek kan genieten van de diversiteit en schoonheid van klassieke muziek. De gevluchte Muza deelt haar grootse talent voor pianospelen, Dominic Seldis speelt zijn favoriete muziek, Francis van Broekhuizen duikt in de wereld van opera en Micha Molthoff vertelt het verleidelijke verhaal van de violist en zijn muze.

Muza Valiaddinzade won de eerste prijs op een groot muziekconcours in Azerbeidzjan en rondde op het conservatorium van Odessa haar studie af. Door de oorlog in Oekraïne vlucht Muza naar Nederland, waar ze Fred Delfgaauw en Monique Masolijn ontmoet. Zij introduceren de jonge, uiterst getalenteerde pianiste aan het Nederlandse publiek. Vrijdag 17 november deelt Muza haar liefde voor de piano met de bezoekers van het Isala.

Een andere liefhebber van prachtige muziek is Dominic Seldis. In zijn Engelstalige programma Dominic Seldis’ favourites komt zijn eindeloze enthousiasme voor de mooiste muziek tot uiting. De musicus speelt vrijdag 22 maart samen met een orkest zijn favoriete muziek met spectaculaire enscenering en licht.

Voor iedereen die houdt van vioolmuziek is 50 shades to fiddle een aanrader. Micha Molthoff vertolkt hierin zaterdag 6 april tijdloze vioolthema’s waarin passie en virtuositeit samenkomen met het vuur van de zigeunerviool, het verlangen van chansonniers als Brel en Aznavour en de filmmuziek van Morricone.

Tot slot brengen Francis van Broekhuizen en Gregor Bak vrijdag 3 mei een leerzame en gezellige avond vol humor en prachtige muziek van onder anderen Verdi, Puccini en Mozart. In Schandalig mooie opera! gaat Francis dieper in op beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld. Uiteraard maakt ze ook uitstapjes naar andere beroemde classics uit de lichtere muziekgenres.