Wat mijn man niet weet

Toneel biedt iedereen iets moois

Naast ‘traditioneel’ toneel is er komend seizoen ook een mooi aanbod van komedie, drama en indringende monologen, gespeeld door grote namen als Huub Stapel, Buddy Vedder en Victoria Koblenko.

Dit seizoen worden veel boeken tot leven gebracht op de planken van het Isala. De smeekbede van Liane Damen, de opvolger van de Hendrik Groen-reeks Rust & Vreugd en de bestseller Moord in de Oriënt-Expres van Agatha Christie zullen ongetwijfeld ook in het theater hoge ogen gooien. 

Na een sterrenregen van lovende recensies en uitverkochte zalen komt Huub Stapel een tweede keer naar het Isala met zijn succesvolle voorstelling Alleen familie. Een grappige, ontroerende, meeslepende en muzikale voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie.

Ook Nadia Amin wordt geprezen voor haar spel. Ze is voor haar rol in Vecht genomineerd voor de prestigieuze Theo d’Or, de prijs voor de actrice die afgelopen seizoen de meest indrukwekkende dragende rol heeft vertolkt. In deze aangrijpende monoloog worden de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire voelbaar. 

Voor wie liever een komische voorstelling ziet, is Wat mijn man niet weet een aanrader. Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman transformeren in komische en herkenbare situaties van jong naar oud, terwijl een ijzingwekkende whodunit wordt afgewikkeld. 

En zoals altijd staat op Tweede Kerstdag een Jon van Eerd in het Isala. Deze keer speelt hij zelf niet, maar regisseert en bewerkt hij een komedie uit het Londense West End: De komedie over een bankoverval. Een kolderiek verhaal vol behendige acrobatische kronkels, optische trucs en fenomenale sketches. Komend seizoen is er nog meer mooi toneel te zien in het Isala, zoals een tragikomedie met Anne Wil Blankers, Kraaij & Kroon en De ongeplukte zusters van Almere county.

Meer informatie over alle toneelvoorstellingen