agenda

toon filters
Filters
 • Nasrdin Dchar

  Familiekroniek: Oumi, Dad, Ja
  Incl maaltijd van Couscousbar Amsterdam
  za 18 sep

  Bingewatchen met meesterverteller Nasrdin Dchar! Beleef zijn drie succesvolle solovoorstellingen op één avond.

  Nasrdin vertelt op een ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven: zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt u mee in zijn leven; zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland, zijn land. Deze familiekroniek is een driedelige voorstelling over loyaliteit, over je plek vinden en natuurlijk over de liefde. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht, om een groter verhaal te vertellen.

  De drie voorstellingen zijn achter elkaar te zien op één avond. Tijdens één van de pauzes staat er een maaltijd klaar, verzorgd door Nadia Zerouali en Samira Dahmani van de Couscousbar in Amsterdam. Zo wordt het een feest voor alle zintuigen. Of in de woorden van Nadia: ‘Zoals Nasrdins theatervoorstellingen je in je hart kunnen raken. Zo voedt onze couscous je ziel!

  credits

  teksten Nasrdin Dchar teksten & regie Floris van Delft tekst Oumi Maria Goos foto Raymond van Olphen

 • Berthold Gunster

  Omdenken: Zoals verwacht loopt alles anders
  di 21 sep

  Had u net alles een beetje op de rails, werd opeens uw gloednieuwe fiets gestolen. Of erger, werd uw partner hopeloos verliefd op iemand anders of begon uw hartklep beangstigend te lekken.

  Het is leuk, dit leven, maar waarom gaan de dingen zo vaak anders dan we zouden willen? In een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen, dit keer samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige swingende live-band. Alles onder het niet te vermijden motto ‘het dak eraf’.

  credits

  regie Ruut Weissman en Annemargreet Dwarshuis foto Eric Fecken

 • Daniël Arends

  Thuis praat ik bijna nooit
  2 verschillende voorstellingen op 1 avond
  vr 24 sep

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour of mogen we meer plaatsen verkopen. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Wie houdt van cynische grappen en gespeelde nonchalance is bij Daniël Arends aan het goede adres. 

  ‘Lieve mensen, ik treed 2 keer per avond op. Ik speel 2 verschillende stand up comedy-shows van ruim een uur. 

  De 1e show is getiteld: Thuis praat ik bijna nooit

  en de 2e show is getiteld: God is mijn rechter.

  U kan kiezen naar welke u gaat, maar u kunt ook naar allebei.

  Veel plezier.’ 

  Daniël

 • Daniël Arends

  God is mijn rechter
  2 verschillende voorstellingen op 1 avond
  vr 24 sep

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour of mogen we meer plaatsen verkopen. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Wie houdt van cynische grappen en gespeelde nonchalance is bij Daniël Arends aan het goede adres.

  "Lieve mensen, ik treed 2 keer per avond op. Ik speel 2 verschillende stand up comedy-shows van ruim een uur. 

  De 1e show is getiteld: Thuis praat ik bijna nooit

  en de 2e show is getiteld: God is mijn rechter.

  U kan kiezen naar welke u gaat, maar u kunt ook naar allebei.

  Veel plezier.’ 

  Daniël

 • Ali B

  Koorts
  do 30 sep
  -
  wo 29 sep

  Deze voorstelling gaat helaas niet door. Wie in het bezit is van een entreebewijs krijgt nog persoonlijk bericht.

  Dat Ali B naast rapper, jurylid bij The Voice en gevierd TV-programmamaker ook als theaterman stevig aan de weg timmert, zal niet veel mensen zijn ontgaan. Hij won de Neerlands Hoop, werd genomineerd voor de Poelifinario en later prees onder anderen Matthijs van Nieuwkerk zijn laatste programma de hemel in als '...misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen'.

  Vlak voor corona zijn tournee langs de Nederlandse theaters onderbrak, had Ali de ideale vorm voor zijn voorstelling gevonden: een daadwerkelijke dialoog waarbij ook het publiek zijn of haar verhalen kwijt kon en het verloop van de avond kon beïnvloeden. En Ali is nog lang niet uitgepraat met u. Ook komend seizoen zijn er talloze onderwerpen waar hij, gewapend met zijn humor en een flinke dosis optimisme, zijn licht over wil laten schijnen.

  credits

  regie Titus Tiel Groenestege foto Richard Terborg

  • do 30 sep 20:15 uur - wo 29 sep 21:45 uur
   geannuleerd
  • do 30 sep 20:15 uur - wo 29 sep 21:45 uur
   geannuleerd
 • Jan Beuving

  Restante
  try-out | Winnaar twee Annie M.G. Schmidtprijzen
  vr 1 okt

  Jan Beuving geeft op een humoristische manier een wiskundige draai aan alledaagse dingen. Dit doet hij aan de hand van verhalen en ontroerende liedjes.

  Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven (tenzij ze Pythagoras of Euclides heten). Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten.

  Het volgende doel is blijvende indruk maken.

  Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma Rotatie werd genomineerd voor een Poelifinario.  credits

  foto Maartje ter Horst 

 • Flip Noorman

  zingt Leonard Cohen
  za 2 okt

  ‘Allemachtig, wat een verrukkelijk theaterconcert!’ (★★★★de Volkskrant)

  Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman in Paradiso eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten, zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in een volledig uitverkochte theatertournee waarover de Volkskrant onder andere schreef: ‘Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen.

  Bijgestaan door zijn fenomenale begeleidingsband brengt de donkerste stem van Nederland wegens succes dus nog één keer zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde erover: ‘Leve Flip Cohen.’ 

  'Flip Noorman evenaart Leonard Cohen.' (★★★★★Trouw


  credits

  teksten en muziek Leonard Cohen vertalingen Flip Noorman regie Dick Hauser foto Lindy Balduk

 • Diederik Jekel

  Orde in de chaos
  bekend van tv
  di 5 okt

  Therapeutische theatercollege; creëer rust in uw hoofd en ga met een glimlach naar huis.

  Drie ingrediënten staan aan de basis van dit bijzondere project. Je hebt theatervoorstellingen, je hebt colleges en steeds meer mensen in onze samenleving hebben behoefte aan therapie en rust in hun leven. Nu denkt u vast: wat een ijzersterke analyse en wat jammer dat deze concepten niet samen kunnen. Niets is minder waar.

  Tijdens Orde in de Chaos gaat het van kattenfilmpjes tot het begin van de oerknal. Er is dans en er is confetti. We kijken allemaal op dit moment naar de wetenschap om ons te redden van de huidige crisis, maar wat kan wetenschap eigenlijk en wat kan het niet? 

 • Sanne Wallis de Vries

  Kom.
  vr 8 okt

  Geflankeerd door haar vaste muzikanten neemt Sanne u mee op een trip door de vlammende verbeelding, langs de rauwe realiteit.

  Sanne gaat u voor door de donkerste en meest dampende plekken van de menselijke ziel en viert vol vuur dat wat ons bindt: de menselijkheid. Met spijkerzoete stand-upcomedy en suikerharde muziek.
  Kom.
  Op.
  Dan.
  Kom.
  Kijken.
  Kom.
  Tot inkeer?
  Kom maar.

  'Sanne Wallis de Vries laat zien wat voor veelzijdige cabaretier ze is.' (★★★★de Volkskrant)

  'Feilloos taalgevoel en een uitgesproken mimiek. Met haar muzikanten gaat ze helemaal los.' (★★★★NRC)

  'Mede dankzij de begeleiding van Wouter Planteijdt op gitaar en Dionys Breukers op toetsen en drums, muzikaal sterk.' (★★★Trouw)

  credits

  muziek Dionys Breukers en Wouter Planteijdt foto Aisha Zeijpveld en Jaap Reedijk

 • de ROCKY HORROR SHOW

  Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker e.a.
  De meest waanzinnige rockmusical waarbij eindelijk alles weer mag
  za 9 okt

  Genomineerd voor vijf Tony Awards, is de Rocky Horror Show wereldwijd een fenomeen en een absolute must-see.

  De Rocky Horror Show wordt een wilde rit vol onweerstaanbare rockmuziek en rondvliegende hormonen in het Isala. Een avond waarop eindelijk alles weer mag! De show is een hysterische parodie op de klassieke science fiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit The time warp. De hoofdrol is voor Sven Ratzke, een unieke artiest en personality.

   'De liveband stampt en vocaal zit het, met Ratzke als middelpunt, goed in elkaar. [...] Rocky buldert van het toneel met een aanstekelijke meligheid.' (★★★★NRC)

   'Een groot theatraal en muzikaal spektakel, met Ratzke als superieure horrordiva.' (Theaterkrant)

  'Jeremy Baker vertaalde de bijna vijftig jaar oude show van Richard O’Brien met droge humor en Martin Michel zorgde voor een regie op hoog tempo. Sven Ratzke was overtuigend, aantrekkelijk én heerlijk vilein als hoofdpersoon Frank-N-Furter.' (★★★★Trouw)

  'Wat een feest, deze Rocky Horror Show.' (★★★★Scenes)

  NB Sven Ratzke is ook nog solo te zien in het Isala met zijn fantastisch show Where are we now over David Bowie.

  credits

  met Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker, Samir Hassan, Yoran de Bont e.a. regie Martin Michel script en muziek Richard O’Brien vertaling Jeremy Baker choreografie Chiara Re foto Roy Beusker & Dennis Veldman

 • Yentl en de Boer

  De kampvuursessies
  Winnaar beste theaterlied van het jaar 2021
  di 12 okt

  Na een jaar van schrijven tijdens kantooruren, te uitgebreide lunches en lange avonden op de bank zijn Yentl en Christine meer dan ooit toe aan optreden.

  'Kom lekker binnen, we steken een fikkie aan en gaan muziek maken.' Tussen de lockdowns door speelden ze al een paar keer De kampvuursessies en kregen ze lovende recensies én de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Deze prijs wonnen ze eerder al eens voor Ik heb een man gekend, dit keer won Het is begonnen. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie.

  We kunnen niet wachten om onze mooiste en grappigste nummers weer voor u te spelen, en om onze nieuwe liedjes voor het eerst te laten horen. Met twee fantastische muzikanten, een heleboel instrumenten en een stapel hout komen we uw kant op. Een kampvuurtje, binnen. Nep he. Want jongens, het blijft gewoon theater. En anders gaat het brandalarm…. Moet iedereen naar buiten… Wordt het afgelast… Moeten we een nieuwe datum prikken…. Is gewoon gedoe. Een nepvuur dus.

  credits

  Yentl Schieman en Christine de Boer  muzikanten Charly Zastrau en Laurens Joensen foto Anne van Zantwijk, Bas de Brouwer en Jurjen van Loon (bewerking)

 • My roots

  Jongerentheater Quint
  Een ontroerende film over armoede en vriendschap
  wo 13 okt

  My roots is een ontroerende film over een 16-jarig meisje dat uit de armoe wil ontsnappen en leert om hulp te accepteren. We zien dat zij en haar vrienden allemaal hun geschiedenis meedragen. Maar er met elkaar het beste van maken. Nu. Hier. Op dit moment. En met elkaar.

  Niet iedereen heeft dezelfde kansen. Het maakt nogal uit in welk gezin je geboren wordt. De alleenstaande moeder van de Capelse Jasmijn zit in de schuldhulpverlening. Nog een paar maanden volhouden en dan maakt ze een nieuwe, schuldenvrije start. Jasmijn wordt vandaag 16 jaar. Ze krijgt ontbijt op bed en als cadeau…. een weekendje Londen. En dan wordt ze boos.

  'Hoe kom je aan dat geld?'

  'Dat heb ik in vijfenveertig weken verdiend met schoonmaken op de ’s-Gravenweg.'

  Jasmijn maakt zich grote zorgen. Als iemand erachter komt dat haar moeder zwart werkt, is de schuldenhulp voorbij en moet ze misschien haar huis uit. En kan Jasmijn naar een pleeggezin.

  Op school geeft haar geschiedenisleraar de klas een bijzondere opdracht. Alle 4-Havo leerlingen van Nederland doen mee aan een interviewproject. In kleine groepjes moeten zij hun opa of oma interviewen en bespreken hoe hun afkomst hun eigen leven beïnvloedt. Door deze verhalen maken ze contact en gaan ze elkaar beter begrijpen. En, ze kunnen een geldprijs winnen van €5.000.

  Als de moeder van Jasmijn dezelfde dag haar baan verliest, zet Jasmijn alles op alles om die geldprijs te winnen en haar moeder te helpen.

 • Imagine - The John Lennon songbook

  Jimmy Coburn
  première
  do 14 okt

  Een memorabele terugblik op het leven van John Lennon en een bijzonder eerbetoon aan deze geweldige artiest, die mede verantwoordelijk is voor het ontstaan van de huidige popmuziek.

  Het is 40 jaar geleden dat John Lennon op onfortuinlijke wijze en veel te vroeg aan zijn einde kwam. Aan de hand van hits zoals Twist and Shout, Strawberry Fields, Stand By Me en natuurlijk Imagine wordt u door het leven van John Lennon geleid. Beginnend bij de jaren van The Beatles met bijna alle beroemde songs van Lennon voor deze legendarische groep, vervolgens de breuk met The Beatles en de solocarrière van John.

  Met in de hoofdrol Jimmy Coburn die ook al een glansrol vertolkte in de op The Beatles geïnspireerde hitmusical Let It Be.

  credits

  foto Prestige Productions Ltd 

 • Syzygy

  Jakop Ahlbom Company
  vr 15 okt

  Syzygy is een gedicht in beeld, waarin u wordt uitgenodigd om te kijken, te luisteren en te ontdekken.

  In Syzygy keert Jakop Ahlbom terug naar de intimiteit. Samen met de performers Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Çigdem Polat en Merel Severs maakte hij met Syzygy een muzikale, intieme en associatieve voorstelling.

  Het uitgangspunt van de voorstelling is identiteit. Er is gewerkt met begrippen als oppervlakkigheid, vooroordelen, kwetsbaarheid, eenzaamheid, solidariteit en troost. Hieruit is dansant, beeldend en fysiek materiaal ontstaan, zowel poëtisch als speels, zowel surreëel als humorvol. In vier opeenvolgende delen maken we een reis, die ons van de buitenkant naar ons diepste binnenste voert. Waar alles wat ons onderscheidt uiteindelijk wegvalt.

   

   

  credits

  foto Bart Grietens en Léon Hendrickx ontwerp Studio MiNSK 

 • Liften 2: girls night-inn

  Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo
  di 19 okt

  Een krachtige feel-good voorstelling met prachtige liedjes. Het is de ultieme ‘escape’ waarbij uw lachrimpels zeker gelift zullen worden.

  Na het succes van Liften bundelen Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo hun krachten in dit ontroerende nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks. Oprechte gesprekken en gevatte humor: een mooie mengeling van het leven en een ode aan de schoonheid van de vrouw.

  Na uren te hebben vastgezeten in een lift, belandt verpleegster Saskia na een noodlottig incident achter de tralies. Daar deelt ze de cel met de Gooische Stefanie en de ‘per ongeluk’ opgesloten Youri. Drie mensen met hun eigen verhaal. Het zal een ‘verblijf’ worden waaraan ze niet kunnen ontsnappen én dat hun leven voorgoed zal veranderen.

  credits

  spel Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo

 • Meiden van LOS

  Lusten en lasten
  vr 22 okt

  Natuurlijk willen de meiden van LOS, net als iedereen, wel de lusten maar niet de lasten. Het perfecte leven. Maar kan dat wel?

  Een wilde stapavond zonder de kater, een goede baan zonder de stress, een kind zonder de zorgen, een relatie zonder de ruzies… De meiden kunnen nog wel even doorgaan en dat doen ze dan ook uitgebreid in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Liedjes en sketches over de strubbelingen van de moderne vrouw volgen elkaar in ongekend tempo op.

  credits

  spel Dookje Engelhard, Kim de Fuijk, Vivianne van den Boom en Femke Vernij foto Eva Broekema

 • Tim Fransen

  De mens en ik
  Jongste cabaretier ooit met Poelifinario
  za 23 okt

  Schrijver, cabaretier en filosoof Tim Fransen, de meest besproken debutant van de afgelopen jaren, vertelt op komische wijze over zijn worsteling met de mensheid en zijn lidmaatschap daarvan. 

  Tim Fransen maakt u op komische wijze deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan. De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins én van complottheorieën. Van beschaving en van de waterstofbom. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid?

  credits

  regie Daniël Samkalden foto Corné van der Stelt

 • Hoog spel

  Johnny Kraaijkamp jr, Doris Baaten en Trudy Labij
  Een thrillerkomedie van de schrijver van Oogappels
  di 26 okt

  Na het succes van Enkele reis, door Trouw omschreven als ‘Bomvol geestige ontwikkelingen en dubbele lagen’, kon een vervolg niet uitblijven.

  Dezelfde schrijver en regisseur maakten opnieuw een thrillerkomedie, waarin het wederom draait om een moord en om de vraag wie het gedaan heeft. Was het degene die met het mes in zijn hand boven het lijk stond, zijn praktisch ingestelde echtgenote of de zo plots verschijnende buurman met vreemde trekjes?

  credits

  met Johnny Kraaijkamp jr, Trudy Labij, Nettie Blanken en Thijs Prein regie Bruun Kuijt tekst Lex Passchier 

 • Fabian Franciscus

  Kleine wereld
  15 jaar en ouder
  vr 29 okt

  Franciscus is veel meer dan zijn autisme.’ (Theaterkrant)

  Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dan moet je het natuurlijk wel ‘coaching’ noemen, want dat klinkt zo lekker sportief. En dan helpt het stiekem ook nog eens allemaal. Of althans, op bepaalde vlakken dan. En op sommige dagen wat meer dan op de vermoeiende andere dagen.

  En zeker niet als enige. Want het is inmiddels überhip om in therapie te gaan. Voor wat voor reden dan ook. En niet geheel onterecht trouwens, want soms is het hilarisch. En soms ook heel behulpzaam. Want als nuchtere, no-nonsense zelfacceptatie voor Fabian heeft geholpen, moet dat toch voor iedereen kunnen lukken?

  Voor zij die ook ooit ‘coaching’ hebben gehad zal Kleine wereld vol zitten met herkenbare avonturen bij de psycholoog. Mocht u nog nooit een ‘coach’ hebben gehad, hoeft u zich geen zorgen te maken: Fabian weet zelfs een reden voor u te verzinnen om er toch een te nemen.


  credits

  foto Hans Dekker

 • Ed Struijlaart

  Alles op rood
  za 30 okt

  Na het succes van zijn eerste theatervoorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran is Krimpenaar Ed Struijlaart en vriend van het Isala Theater terug met een persoonlijk programma. In Alles op rood neemt Ed je mee op zijn muzikale reis van de afgelopen 10 jaar.

  'Als het mislukt, ga ik dan dood? Nee, dus ik zet alles op rood'. Rood, de kleur van passie. Rood, de kleur van de moed om te leven. De kleur die staat voor het volgen van je hart. Vanaf het moment dat Ed op zijn negende Eric Clapton op televisie zag wist hij dat zijn toekomst in de muziekwereld lag. Alleen, durf je die sprong te wagen en wanneer? Waar begin je? Hoe maak je van je dromen werkelijkheid? En wat doe je als het tegenzit? In 2010 nam Ed Struijlaart die gewaagde beslissing. Hij zei zijn baan op om zich volledig te kunnen storten op zijn grote passie: de muziek.

  credits

  regie Erris van Ginkel foto Vanessa Hofstra fotografie

 • Raad eens hoeveel ik van je hou

  Prentenboekjesfestival: Onder de sterren en de maan
  vanaf 2 jaar
  zo 31 okt

  Tijdens het Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan is het niet alleen leuk in de grote zaal, als je naar Raad eens hoeveel ik van je hou of Het astronautje gaat. Ook in de foyer valt van alles te beleven.

  Raad eens hoeveel ik van je hou is een kleine, intieme voorstelling met poppenspel en muziek met in de hoofdrol de beroemde, lieve Hazeltje. Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Tijdens de lente, zomer, herfst en winter maken ze samen avonturen mee. Daarna heeft Hazeltje slaap. En terwijl Grote Haas dicht naast Hazeltje gaat liggen fluistert hij: ‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan… en terug!

  In de foyer is een heuse Prentenboekenstad gebouwd. De aaibaarheid van de bekende en minder bekende prentenboekfiguren en de speel- en leesuitdagingen die daar te vinden zijn, zorgen voor een inspirerende, fantasievolle omgeving voor peuters en kleuters. Daarnaast kunnen kinderen in de Sterrenfabriek spellen met sterren van allerlei materialen. Help de Sterrenwachter om sterren te verzamelen of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

  Tijdens het festival kun je ook naar Het astronautje, voor kinderen vanaf 4 jaar.

  Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar en kinderen onder de 12 jaar ook niet van andere volwassenen. Wij zorgen dat er bij placering waar nodig 1,5 meter afstand is.

  credits

  regie Wesley de Ridder 

 • Het astronautje

  Prentenboekjesfestival: Onder de sterren en de maan
  vanaf 4 jaar
  zo 31 okt

  Tijdens Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan is het niet alleen leuk in de grote zaal, als je naar Het astronautje of Raad eens hoeveel ik van je hou gaat. Ook in de foyer valt van alles te beleven.

  Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim…

  In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. Het astronautje is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. 

  In de foyer is een heuse Prentenboekenstad gebouwd. De aaibaarheid van de bekende en minder bekende prentenboekfiguren en de speel- en leesuitdagingen die daar te vinden zijn, zorgen voor een inspirerende, fantasievolle omgeving voor peuters en kleuters. Daarnaast kunnen kinderen in de Sterrenfabriek spellen met sterren van allerlei materialen. Help de Sterrenwachter om sterren te verzamelen of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

  Tijdens het festival kun je ook naar Raad eens hoeveel ik van je hou, voor kinderen vanaf 2 jaar.

  Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar en kinderen onder de 12 jaar ook niet van andere volwassenen. Wij zorgen dat er bij placering waar nodig 1,5 meter afstand is.

  credits

  beeld Paco Vink en Spaceplays

 • Huub Stapel

  Het huwelijk
  reprise
  di 2 nov

  Huub Stapel speelde eerder de succesvolle voorstelling Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en is nu te zien in een wervelende onemanshow geschreven door Haye van der Heyden.

  Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond het aloude instituut van het huwelijk en confronteert hij u met de (on)gemakken ervan. Een pijnlijk grappige voorstelling voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.

  'Als gretig podiumartiest heeft hij het vermogen de zaal binnen tien minuten beet te pakken en niet meer los te laten.' (★★★de Volkskrant)

  'Onbekommerd plezier om Huub Stapels huwelijksshow.' (★★★Trouw)

  credits

  foto Mark Engelen tekst Haye van der Heyden

 • Dolfje Weerwolfje

  naar het boek van Paul van Loon
  vanaf 6 jaar
  vr 5 nov

  Dolfje Weerwolfje is een spannende musical voor het hele gezin en is gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon.

  Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf!

  credits

  regie Jasper Verheugd foto Peggy de Haan

 • Veldhuis & Kemper

  Hou dat vast
  Try-out
  za 6 nov

  ‘De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt.’ (Schopenhauer)

  De uitspraak van Schopenhauer vormt de basis voor Hou dat vast. Het is twintig jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Confronterend grappig is het in ieder geval wel.

  Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma Geloof ons nou maar, waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland de Poelifinario in de wacht sleepten. U snapt, de mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!

 • Mijn man begrijpt me niet

  Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Tanja Jess
  di 9 nov

  Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet?

  Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen bij de cursus ‘Help, mijn man begrijpt me niet’. Want wordt het niet eens tijd dat hun dromen uitkomen? En moeten ze daar zélf actie voor ondernemen of valt er nog wat af te schuiven? Wat volgt is een identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet zijn te overzien. Een voorstelling met herkenbare situaties, bomvol zwarte humor, vriendschap en ontroering.

  credits

  spel Victoria Koblenko, Anouk Maas, Tanja Jess regie Bob Maclaren tekst Marjolijn van Kooten scriptbegeleiding Frank Houtappels dramaturgisch advies script Corien Baart artwork Buro Rust foto's Annabel Oosteweeghel

 • Martijn Koning

  Koning van de toekomst
  do 11 nov

  Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt Martijn Koning zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af. Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’; 80 minuten pure stand-up comedy.


  Martijn Koning heeft het niet zo op gedwongen pauzes. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Hij probeerde het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht, tijdens de Corona. Maar mèn wat is dat moeilijk. Van schrik begon hij de Knorrepodcast, niet alleen een succes, maar ook een groot feest. Toch is hij dolblij dat hij weer op tour gaat.

 • René van Meurs

  Hunkert
  In 2018 genomineerd voor Neerlands Hoop
  za 13 nov
  -
  zo 14 nov

  Als het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd en geloofd. Met wisselend succes.

  Wat betekent het eigenlijk om lief te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd helemaal niets. Maar hij kan er wél goed over vertellen. Luister naar zijn verhalen vol mooie inzichten, komische improvisaties en goede grappen. Je kunt op zoek zijn naar de liefde, je kunt er naar verlangen of zelfs smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

  'Het is theater als troost in optima forma.' (★★★★Trouw)

  'Wat voor hem pleit is de openheid waarmee hij eerlijk en direct vertelt over zijn leven.' (★★★de Volkskrant)

  credits

  regie Laurens Krispijn de Boer foto Anne van Zantwijk

 • Sinatra - Under his skin

  Jim Bakkum, Sergio Vyent & Dutch Concert Big Band
  do 18 nov

  Jim Bakkum brengt samen met Mr. First Dates Sergio Vyent en de dertienkoppige Dutch Concert Big Band een voorstelling over het leven en de werken van Frank Sinatra. Een avond vol herkenning.


  De grootste hits van Frank Sinatra, die kent iedereen. Come Fly With Me, My Way en Fly Me To The Moon zijn nummers die in ons collectief geheugen gegrift staan. ‘The Voice’ is vooral bekend door zijn muziek en succesvolle filmcarrière terwijl hij meer was dan alleen zanger en acteur. De verhalen, fabels en mythes over het verdere leven van Sinatra zijn velen dan ook onbekend.

  In Sinatra – Under His Skin worden niet alleen de grootste hits opgevoerd door Jim Bakkum en de Dutch Concert Big Band, maar ook de schandalen en geheimen van Ol’ Blue Eyes kunnen niet ontbreken en worden gebracht door Sergio Vyent.

  NB U kunt vanaf 29 juni kaarten bestellen voor deze voorsteling. 

  credits

  foto Martin Dijkstra

 • Handsome Poets

  Lieve schatten
  vr 19 nov

  De Handsome Poets vieren hun tienjarig jubileum en wie jarig is, trakteert...

  Iedereen herkent de eerste noten van Sky on fire en kan de tune van de Olympische Spelen meezingen. Ze hebben alle grote festivals platgespeeld. Ze hebben een volgepropte prijzenkast met platinum platen en allerlei andere prijzen. Zonder vooropgezet plan zijn de Handsome Poets opeens tien jaar verder. Deze avond spelen ze liedjes van zichzelf en andere artiesten. Benieuwd naar hoe ze de afgelopen tien jaar hebben beleefd? Kom dan met uw beste vriend, zus, oma, buurman of andere lieve schatten naar deze muzikale avond.

  credits

  foto Peter van Velthoven 

van 6

cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden (zoals video's) af te beelden en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door op ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord gaat, kunt u via 'instellingen aanpassen’ uw voorkeuren wijzigen. meer informatie…

We maken gebruik van cookies om onze website goed te laten functioneren en uw bezoek prettig te laten verlopen. Zo kunt u inloggen en wordt uw winkelmandje onthouden tijdens het bestellen.

Cookies kunnen bovendien helpen uw ervaring op onze website te verrijken. Media van derde partijen, zoals video's, gaan bijvoorbeeld vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Tot slot worden cookies gebruikt om informatie rond onze marketingactiviteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk te kunnen uitvoeren.

cookie-instellingen