Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff

Solomet3
  • za 21 dec ’24
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Solomet3 is inspirerend en vermakelijk, literair en lichtvoetig. Met gesproken teksten en fantastische muziek, met eigen werk en muzikale crossovers én prachtige Nederlandse en Engelse liedjes. Kortom, een avond waar je bij geweest moet zijn.

Gooi een zangeres en producer, een begeleider en componist en een muzikale journalist bij elkaar en je krijgt een bijzondere mix. Bij Solomet3 is 3 maal 1 een veelvoud van 3. Want als Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff hun kwaliteiten bundelen gaan er andere krachten spelen. Met ieder hun eigen inbreng en vakgebied staan deze drie multitalenten garant voor een uitzonderlijke avond. 

Vera van der Poel is zangeres, multi-instrumentalist, componist en producer. Nu solo en toen als Divera, als frontvrouw van Beeswamp en Mimezine. Ze speelde met The Nits, het Zapp Stringquartet en vele anderen. Ze wordt wel de Nederlandse Joni Mitchell genoemd met haar soepele warme stem en geraffineerde composities. Ze heeft een fraaie mix van jazz en pop gevonden en maakte twee albums.

Sander Donkers is schrijver, journalist en muzikant. Zijn ‘150’ columns op de voorpagina van De Volkskrant zijn inmiddels net zo geliefd en vertrouwd als die van illustere voorgangers als Bril, Mulder en Campert. Eerder schreef hij Lipstick Sunset en de veelgeprezen biografie HAY, over de frontman van de Golden Earring. Hij is bovendien gezegend met een flinke schep gitaar-speel-talent en draait zijn hand niet om voor een lekker potje zingen. En hij heeft veel verhalen over zijn gesprekken met onder anderen Al Green, Lou Reed, Solomon Burke, Mick Jagger en Paul McCartney.

David Middelhoff is als componist en begeleider hét muzikale fundament onder Acda en de Munnik. David schrijft ook voor film, documentaires en theater, produceert plaatopnamen en voert muzikale regie in diverse theaterproducties, van onder anderen De man van la Mancha, Thomas Acda, Claudia de Breij en Simone Kleinsma. Eind 2022 kwam zijn debuutalbum Hippieshit uit.

credits

foto Merlijn Doomernik en Bob Bronshoff