Cyrano

Jeroen Spitzenberger, Rian Gerritsen e.a.
met elfkoppige topcast
  • vr 30 mei ’25
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Jeroen Spitzenberger speelt Cyrano, zijn droomrol. Het iconische liefdesverhaal van Cyrano de Bergerac is een tragikomische klassieker, nu in een gloednieuwe bewerking vol fonkelende poëzie en met livemuziek.

In de indrukwekkende musical Cyrano, met een elfkoppige cast van acteurs en muzikanten, onthult zich een spannende liefdesdriehoek. Cyrano, de charmante en eigenzinnige meesterdichter verbergt zijn liefde voor Roxanne vanwege zijn opvallende lelijke neus. Hij smeedt echter een plan om de knappe Christian te laten schitteren in de strijd om Roxannes hart. Maar waar Cyrano last heeft van zijn lelijkheid, is het bij Christian en Roxanne de schoonheid die in de weg zit.

Cyrano is een komedie vol muziek, passie en poëzie en met spitsvondige teksten scherper dan een sabel. Dit tijdloze verhaal over liefde, zelfbeeld en de druk van de maatschappij – actueler dan ooit in een tijd waarin sociale media de perceptie van ons ideaalbeeld beïnvloeden – is een klassieker die je gezien móet hebben.

Jeroen Spitzenberger: ‘Cyrano is mijn droomrol. Een tragikomische strijd over gezien en gehoord worden in de liefde. Met taal en verbeelding als wapen en voor de zekerheid het zwaard achter de hand.’

credits

spel Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher, Rian Gerritsen, Job Greuter, Finn Poncin, Jefferson Manson, Sem Konijn, Jante Inonge Stekelenburg en Julie-Anne Sikkens regie Jasper Verheugd bewerking Jibbe Willems muziek Fons Merkies foto Willem van Walderveen