De Verleiders: Bureau Buitenschot

Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw e.a.
De macht en wildgroei van de consultancy branche
  • do 1 mei ’25
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Na negen legendarische voorstellingen over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI blijkt dat consultancy altijd een dubieuze rol speelt. Daarom dit keer: Bureau Buitenschot, over de macht en wildgroei van de consultancy branche.

Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategieconsultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Want waarom zou je met belastinggeld een bevolkingteisterend schandaal verhelpen, als je ook KPMG en McKinsey open deuren kan laten intrappen?

Ondertussen is er een immer groeiende groep burgers die zich door deze praktijken steeds machtelozer en ongezien voelt. Ze kunnen geen woning krijgen, worden voor fraudeur uitgemaakt en hebben nauwelijks toekomstperspectief.

Dit onrecht is niet langer houdbaar. Wat te doen? De Verleiders geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief. Een kwaadmakende messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel dat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. 

credits

spel Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts en Tom de Ket regie Leopold Witte script Tom de Ket en George van Houts