Damn, honey

Moedig voorwaarts
bekend van de gelijknamige podcast
  • za 1 mrt ’25
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de zwoele stemmen achter de feministische podcast Damn, honey, hebben maar één ieniemienie piepklein wensje: gelijkwaardigheid voor iedereen.

Maar in een wereld waar die roep om gelijkwaardigheid nogal eens wordt gesmoord, overstemd en bespot, is het nog best een uitdaging de moed erin te houden.

Marie Lotte en Nydia gaan – met hun kenmerkende mix van humor, zelfspot en de wil om dingen te veranderen – moedig voorwaarts in de zoektocht naar antwoorden op de vragen die we allemaal herkennen. Hoe blijf je optimistisch als het ene na het andere ellendige nieuwsbericht op je telefoon verschijnt? Hoe houd je moed als je actief tegengewerkt wordt?

Het liefst zouden ze zeggen: ‘Moedig voorwaarts is méér dan een theatervoorstelling. Het is een oproep! Een beweging! Een levensmotto!’ Maar ja, dat klinkt veel te hoogdravend, dus dat doen ze niet. Wel beloven ze je met een lach en hernieuwde strijdlust de zaal uit te sturen. Want vooruitgang is niet alleen mogelijk, maar noodzakelijk.

De pers over Zelf weten, hun succesvolle eerste theatervoorstelling, die ook in het Isala te zien was:
Er valt veel te genieten dankzij de geestige theatrale vondsten, de ontspannen publieksinteractie en het zichtbare plezier.’ (de Volkskrant)

Geestig en intiem feministisch cabaret’ (het Parool)

credits

spel Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen tekst Marie Lotte Hagen, Nydia van Voorthuizen i.s.m. Stephanie Louwrier foto Renee de Groot Renee de Groot