agenda

lekker bladeren


U kunt nu heel gemakkelijk door ons programma bladeren, alsof het een brochure is. Wilt u het hele, nieuwe programma inzien, klik dan op de eerste voorstelling na 23 september. In de pop-up die verschijnt, leest u bijna alle informatie erover.

Enthousiast? Door het hartje naast het tijdstip van uw keuze aan te klikken, zet u deze in uw wensenlijstje. Meteen bestellen kan via het winkelmandje.

Doorbladeren? Dan gaat u met het pijltje aan de rechterkant van de pop-up hieronder naar de volgende voorstelling.

Veel voorpret gewenst!

toon filters
Filters
 • do 24 sep

  Stef Bos

  Bloemlezing 2020

  De voorstelling van 19.30 uur is uitverkocht maar mogelijk komen er kaarten retour. meld u hier aan voor de wachtlijst Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de voorstelling van 21.30 uur.

  Een intieme voorstelling
  Stef alleen met piano

  Een laboratorium voor nieuwe songs
  En een haven voor ouder werk
  Dichterbij dan ooit
  Bijna transparant
  En elke avond anders      

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Inge Kinnet

 • za 26 sep
  reprise

  Eva Crutzen

  Opslaan als

  Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Wie in het bezit is van een entreebewijs ontvangt hierover persoonlijk bericht.

  'Onbeschaamde Eva Crutzen nestelt zich definitief in kopgroep Nederlands cabaret.' (★★★★★AD)

  Na drie met sterren overladen theaterprogramma’s en haar succes op tv bij
  Promenade, Klikbeet en haar eigen tv-serie Opslaan als kunt u niet meer om Eva Crutzen heen. Met haar energieke verschijning, goede grappen en haar talent voor typetjes is ze ‘een van de meest getalenteerde cabaretiers van haar generatie.’ (NRC) Ze heeft een volstrekt originele stijl. Haar onderwerpen zijn even komisch als dat ze schrijnend zijn.

  Wegens het succes van haar tv-registratie is Opslaan als nog één keer terug in het Isala.  Een persoonlijk programma over herinneringen: waarom onthoud je de teksten van Ruth Jacott, maar vergeet je de geur van iemand die er niet meer is? De voorstelling is, net als zijn voorgangers, een snelle en levendige verzameling sketches, verhalen, personages en liedjes, ondersteund met vette beats, underscores en video-projectie.

  'Juist door het persoonlijke aan het kolderieke te verbinden is Crutzen tegelijkertijd grappig en ontroerend. Daarbij houdt ze zich nergens in en dat maakt Opslaan als tot prachtig theater.' (★★★★★NRC)

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Brenda de Vries, Jaap Reedijk

   

 • vr 2 okt
  -
  za 3 okt

  Love Sarah

  Regie: Eliza Schroeder

  De 19-jarige Clarissa is vastbesloten om de droom van haar overleden moeder, het openen van een bakkerswinkel in het Londense Notting Hill, uit te laten komen.

  Daarvoor schakelt ze de hulp in van haar moeders beste vriendin Isabella en haar vervreemde excentrieke oma Mimi. De drie generaties vrouwen zullen hun rouw, onzekerheden en onderlinge verschillen moeten zien te overwinnen om de herinnering aan de door hen zo geliefde Sarah levend te houden door hun winkel te vullen met liefde, hoop én kleurrijk gebak van over de hele wereld. Een charmante feelgoodkomedie.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Celia Imrie, Shannon Tarbet e.a. duur 99 minuten zonder pauze

 • vr 2 okt
  Een one Mann show

  Vera Mann

  Goesting

  Een ontroerende, grappige en muzikale reis door een vrouwenleven en een leven vol theater.

  Wat gebeurt er met een klein verlegen meisje uit Vlaanderen, kleindochter van een Poolse mijnwerker, als ze verliefd wordt op Chopin? Door wie is ze beïnvloed en waarom gaat ze zingen? Vera Mann neemt u mee op een reis vol herkenbaarheden, van vallen en opstaan, van hoogte- en dieptepunten, van liefde en vriendschap en de zoektocht naar wie je nog bent als bepaalde dingen in het leven wegvallen. Ze wordt begeleid door de fantastische pianist Ed Boekee. De muziek varieert net zo als het leven zelf, van Michel Legrand en Joni Mitchell tot Stephen Sondheim en Leo Ferré.

  Goesting, een allesomvattend woord. Goesting om te zingen, om te spelen, om verhalen te vertellen en vooral heel veel goesting in het leven zoals het zich aandient.

  veilig genieten van theater

  credits

  spel Vera Mann, Ed Boekee regie Vincent van den Elshout script Vera Mann vertalingen Paul van Vliet, Jeroen de Beer, Vera Mann, Raymond van het Groenewoud

 • za 3 okt
  -
  zo 4 okt
  INDO-lente

  Mijn oom uit Ambon

  Joshua Timisela

  Na vier succesvolle theatershows met The Brothers Timisela is het eerste soloprogramma van Joshua een feit. De jongste van de broers, ook bekend als de grappigste Molukker van Nederland, komt met een gloednieuwe komedie genaamd Mijn oom uit Ambon. En de hond van de buren, om op te vreten.

  Joshua heeft een oom uit Ambon (hoofdstad van de Molukken, Indonesië). Dit bijzondere familielid komt voor een paar weken in Nederland logeren. Hij ontdekt hutspot, vindt de buurvrouw wel erg leuk en kijkt met een speciaal oog naar de hond van deze buurvrouw.

  Joshua neemt je mee in de belevenissen van zijn oom. Hij vertelt en zingt er over. Tot het absurdistische aan toe. En ja, de liefde. Hoe kan het ook anders; Oom uit Ambon wordt verliefd en wil niet meer terug. Hoe dit afloopt? Ontmoet Joshua en zijn oom en beleef een hilarische avond.

  credits

  spel, script en regie Joshua Timisela productiehuis TBT Works

 • vr 9 okt
  -
  za 10 okt

  La bonne epouse

  Regie: Martin Provost

  Kleurrijke Franse komedie die een satirische blik werpt op thema's die wereldwijd gekend en nog altijd bevochten worden. Met een schitterende hoofdrol van Juliette Binoche.

  Samen met haar echtgenoot runt Paulette van der Beck in de jaren 60 een traditionele huishoudschool in de Elzas. Wanneer plotseling haar man overlijdt, ontdekt ze tot haar schrik dat de school zo goed als failliet is. Ondertussen barsten er in Frankrijk protesten uit tegen de conservatieve maatschappij. Als Paulette merkt dat haar leerlingen steeds meer voelen voor de vrouwenemancipatie en helemaal niets voor een leven als perfecte huisvrouw, begint ook bij haar de twijfel toe te slaan. 

  veilig genieten van theater

  credits

  met Juliette Binoche, Yolande Moreau e.a. duur 109 minuten zonder pauze

 • vr 9 okt

  Minoux & Eelco Smits

  Niet de vaders

  Cabaretier en theatermaker Minou Bosua speelt ‘vader en moedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits.

  Minou Bosua (voorheen van cabaret duo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur Eelco Smits (voorheen van Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon.

  'Hun aanstekelijke, hoogst originele voorstelling geeft een inkijkje in een moderne vorm van ouderschap. ' (★★★★de Volkskrant)

  In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn binnen deze samengestelde gezinsstructuur. De traditionele rollen en patronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding? Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

  Niet de vaders is het tweede deel van het drieluik Moeder, Vader, Kinderen over de structuren van het gezin. Het stuk wordt gemaakt in samenwerking met een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld Brabants homomannenkoor. Via een projectiescherm zingen ze troostrijke levensliederen voor de nieuwe en oude vaders en moeders.

  veilig genieten van theater

  credits

  concept, tekst & spel Minou Bosua en Eelco Smits regie Mijke de Jong muziek & arrangementen Erik Vlasblom foto Karin Jonkers, Maasja Ooms

 • za 10 okt
  Bekend van de podcast

  Man man man, de podcast in het theater

  Domien Verschuuren e.a.

  Man man man, de podcast gaat het theater in!

  Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren vervolgen hun eindeloze zoektocht naar mannelijkheid door te doen waar ze goed in zijn: een podcast maken. Maar dan met u en de rest van de zaal. Niets staat vast en geen avond is hetzelfde. Wat er in het theater wordt verteld, moet daar ook blijven... Een interactieve voorstelling, vol bijzondere momenten en intieme verhalen.

  In hun podcast gaan Bas, Chris en Domien op zoek naar hun mannelijkheid. Aan de hand van goudeerlijke, maar herkenbare verhalen stellen ze zichzelf altijd de vraag: hoe mannelijk zijn we? In korte tijd is het trio door Nederland in het hart gesloten en won het een BNR Dutch Podcast Award, twee Online Radio Awards en een Marconi Online Award. Regelmatig staat de podcast op nummer 1 in de hitlijst van best beluisterde podcasts op Spotify, of in de top 20 van de Apple Podcasts Chart.

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

 • zo 11 okt
  5 tot 12 jaar | Winnaar Zapp theaterprijs en Zilveren Krekel

  De waanzinnige boomhut

  Meneer Monster

  Geniet van cartoonesk actietheater vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij, gemaakt naar een van de meest verkochte kinderboeken in tijden. 

  Andy en Terry maken een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je vliegende katten, een limonadefontein en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en zijn ze er bijna helemaal klaar voor. Maar eerst nog even honderd marshmallows eten en de papegaai kietelen.

  'Na een uur in deze volkomen geschifte theaterboomhut stuitert jong en oud met een grote grijns op het gezicht de zaal uit.' (★★★★Theaterkrant) 

  Meneer Monster heeft de bestseller De waanzinnige boomhut omgetoverd tot een net zo waanzinnige theatervoorstelling.

  Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar en kinderen onder de 12 jaar ook niet van andere volwassenen. Wij zorgen dat er bij placering waar nodig 1,5 meter afstand is.

  veilig genieten van theater

  credits

  spel Christiaan Bloem, Olaf van de Ven, Chris Koopman regie Liesel Badorrek tekst Richard Tulloch en Edward van de Vendel foto Matusiak en Sanne Peper

 • di 13 okt
  Nederlands eerste komedie over racisme

  George en Eran worden racisten

  George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël e.a.

  George Tobal en Eran Ben-Michaël fileren in hun nieuwste productie belangrijke gevoeligheden uit het verhitte Nederlandse racisme-debat.’ (★★★★★de Volkskrant)

  In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen. Want er is altijd iemand die zich beledigd, gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelt. De huidige tijdsgeest maakt deze voorstelling nog actueler dan hij al was. Het racismedebat in Nederland laaide de afgelopen tijd op door de moord op de Amerikaanse George Floyd. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met racisme in Nederland en hoe kunnen we het gesprek hierover aangaan met elkaar? En hoe is het in vredesnaam mogelijk daar een komedie over te maken?

  George en Eran maken het grote thema inzichtelijk en invoelbaar in een voorstelling vol met humor en muziek. Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien, ‘want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!

  Volgens de Volkskrant en NRC was George en Eran worden racisten een van de beste producties van seizoen 2018-2019. Nu wegens groot succes terug in het theater en nu ook in het Isala.

  Het duo George Tobal en Eran Ben-Michaël is uitgegroeid tot een van de betere theatergroepen van Nederland en dat onderstrepen ze door in dit stuk geestig en vilein racisme en seksisme te fileren.’ (★★★★NRC)

  Lachen op het slagveld van de diversiteit. Het levert een voorstelling op die het debat boven zijn eigen uitzichtloosheid tilt. Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.’ (★★★★Theaterkrant)

  Een vrolijke komedie ontpopt zich al snel tot een pijnlijke satire op het huidige tijdgewricht, waarin het eigen gelijk ten koste gaat van alles en iedereen. Een hit op Oerol.’ (Parool)

  veilig genieten van theater

  credits

  spel & muziek George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Myrthe Huber & Milan Sekeris regie Koos Terpstra foto Yalper Productions

 • do 15 okt

  Greg Shapiro

  Leaving Trumpland

  De stem van de ‘Netherlands Second’-video (Zondag met Lubach) is klaar voor 2020 met de verkiezingsconference - Donald J. Trump: The J is for Genius.

  Wint Trump in 2020? Of zal hij zijn verlies verklaren als een grote overwinning? U hoort deze avond van Greg Shapiro (Boom Chicago, BNR, Comedy Central) hoe we Trump achter ons kunnen laten. Maar als Trump wint, zal Shapiro eerst zijn felicitaties aanbieden aan de echte winnaar: Vladimir Poetin.

  Daarna wordt het persoonlijk voor Shapiro. Als Trump wint, wordt het dan tijd om zijn Amerikaanse paspoort op te geven? En de paspoorten van zijn kinderen? Zijn dochter heeft onlangs haar stemrecht aangevraagd, met als gevolg dat haar Nederlandse bank haar account heeft geannuleerd omdat ze Amerikaanse is.

  Leaving Trumpland wordt ook een ode aan Nederland, een land dat inmiddels dichter bij het ideale Amerika ligt dan het Amerika van Trump.

  De voorstelling is in grotendeels in het Engels en verder in het Nederlands.

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Adrie Mouthaan

 • vr 16 okt
  -
  za 17 okt
  parel

  Babyteeth

  Regie: Shannon Murphy

  'Een innemend portret van een meisje dat versneld volwassen wordt.' (★★★★de Volkskrant)

  Een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse, aan drugs verslaafde Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

  Babyteeth eindigde eerder dit jaar hoog in de lijst van publieksfavorieten op het International Film Festival Rotterdam.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn e.a. duur 120 minuten zonder pauze

 • vr 16 okt
  o.a. bekend als huisband van DWDD

  Lucas Hamming

  Haast

  Nieuwe muziek en bestaande liedjes. Zowel van Lucas Hamming als van anderen, gesteund door zijn trouwe band.

  Lucas Hamming is een rocker. Als rocker word je nooit volwassen. Je blijft jong, tot je 27 bent, en dan ga je dood. Maar Lucas wordt 27 dit jaar en hij heeft geen enkele reden om dood te gaan. Het lijkt erop dat hij gewoon blijft leven en daar had Lucas even geen rekening mee gehouden.

  Daarom heeft Lucas haast. In de laatste kostbare maanden onvolwassenheid moet hij ineens weten wie en wat hij is. Dan maar alles, in veel te weinig tijd. Dan maar op één avond jong blijven, opgroeien, jezelf leren kennen én een legende worden. Geen tijd te verliezen. Gaan.

  Met een prominente rol voor de nummers van Lucas Hammings in 2020 te verschijnen derde album.

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Bart van den Donker tekst bijdragen Bart van den Donker foto Jim Bakkum

 • za 17 okt

  Haal het doek maar op

  Tony Neef, Mariska van Kolck e.a.

  Een concertante van de gelijknamige musical, met gouwe ouwe van onder anderen Rob de Nijs, Willeke Alberti, Armand en Boudewijn de Groot.

  In januari 2020 ging in het DeLaMar Theater in Amsterdam de nieuwe origineel Nederlandse musical Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee in première. Een schets over Nederlandse artiesten op de schnabbeltour in de jaren zestig, zeventig en tachtig. In deze concertante-versie vormen de liedjes uit deze musical het leeuwendeel.

  De musical werd door het publiek in het land hogelijk gewaardeerd en kreeg mooie recensies. ‘Een originele musical met 42 evergreens.’ (Parool)

  veilig genieten van theater

  credits

  zang Tony Neef, Mariska van Kolck, David van den Tempel, Julia Berendse, Jordy van Loon en Willemijn van Holt foto Roy Beusker

 • zo 18 okt
  Adèle, Conny, Jasperina

  De grote drie in concert

  Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo e.a.

  Een theaterconcert afgeleid van de musical Adèle, Conny, Jasperina – de grote drie, die veelvuldig werd genomineerd en onderscheiden met een Musical Award voor beste musical en ook in het Isala te zien was.

  Een fictief verhaal over de drie grote en unieke theatervedettes Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong. We volgen de drie diva’s in aanloop naar een gezamenlijk concert dat er in het echt nooit was, maar dat we wel graag hadden willen zien.

  Deze concertante versie concentreert zich op dit concert. Bij het maakproces van de musical had het artistieke team (Lars Boom, Paul van Ewijk, Ellen Pieters en Hans Cornelissen) de grootste moeite met de keuze van de nummers. Er was nog zoveel moois en bekends in het rijke repertoire, dat nu wel aan bod kan komen. De drie actrices vertolken in character ‘hun’ grootste successen zoals Het is over, De minutenwals, Zeur niet, Herr Heinzelmann en We bennen op de wereld om mekaar te helpen nietwaar. Omlijst met scherpe en informatieve teksten en muziek begeleid door een pianist.

  veilig genieten van theater

  credits

  zang en spel Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo, Hanneke Drenth en David van den Tempel foto Robin Kamphuis

 • di 20 okt
  geannuleerd

  Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek

  Olga Zuiderhoek

  Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Wie in het bezit is van een entreebewijs ontvangt hierover persoonlijk bericht. 

  Olga: 'Zoals u misschien hebt vernomen heb ik corona gehad. Mijn hele gestel heeft daar een behoorlijk klap van gehad. Ik ben gelukkig genezen. De restverschijnselen (vermoeidheid, buiten adem zijn en hoesten) worden nu echter duidelijk, en beletten me om nu aan het maakproces en de daarop volgende tournee te beginnen. Het wordt mij door mijn artsen afgeraden. Ik wil liederen kunnen zingen en vol mijn energie kunnen geven. Het spijt me zeer, dat lukt nu niet. Ik hoop u op een later moment in uw theater te zien.'


 • do 22 okt

  Flip Noorman

  zingt Leonard Cohen

  Allemachtig, wat een verrukkelijk theaterconcert!’ (★★★★de Volkskrant)

  Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman in Paradiso eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten, zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in een volledig uitverkochte theatertournee waarover de Volkskrant onder andere schreef: ‘Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen.

  Bijgestaan door zijn fenomenale begeleidingsband brengt de donkerste stem van Nederland wegens succes dus nog één keer zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde erover: ‘Leve Flip Cohen.

  veilig genieten van theater

  credits

  teksten en muziek Leonard Cohen vertalingen Flip Noorman regie Dick Hauser foto Lindt Balduk

 • vr 23 okt
  -
  za 24 okt

  Misbehaviour

  Regie: Philippa Lowthorpe

  'Misbehaviour maakt op vermakelijke wijze duidelijk dat de zaken soms niet zo makkelijk en eenduidig zijn als ze vanuit je eigen bubbel vaak lijken.' (★★★de Volkskrant)

  In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven. Hun ludieke actie wordt wereldwijd door miljoenen mensen gezien. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw e.a. duur 107 minuten zonder pauze

 • vr 23 okt

  Liefdesles

  Yara Alink, Kees Boot e.a.

  Na het alom bejubelde Hartstocht, een thriller is Liefdesles opnieuw een spannend relatiedrama met de snelheid van The mousetrap en de humor en herkenbaarheid van Friends.

  Twee psychiaters, twee patiënten, één thema: de liefde. Wat hebben we nodig? Wat spreken we uit? Hoe krijgen we de eeuwige onzekerheid onder controle en waarom blijkt flirten toch steeds weer zo’n onmisbaar element in het leven?

  Door zowel de eeuwenoude verschillen als de onontkoombare aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen, is het maar de vraag wie heelhuids uit de strijd komt. Tijdens een venijnig en razendsnel spel in de therapiekamer blijven uiteindelijk ook de relaties van de psychiaters niet gespaard.

  veilig genieten van theater

  credits

  spel Yara Alink, Kees Boot, Nhung Dam en Stefan Rokebrand regie Koos Terpstra tekst Nhung Dam en Koos Terpstra foto Piek

 • za 24 okt

  Renée doet de dames

  Renée van Wegberg

  Na haar met vier- en vijfsterrenbekroonde soloprogramma List, Shaffy & Piaf brengt Renée van Wegberg een ode aan Nederlandse zangeressen.

  Het hart op tafel. Dat is wat Renée van Wegberg zich ten doel stelt, in deze opmerkelijke tijd waarin voor haar alles tot stilstand kwam en ruimte ontstond voor bezinning. In haar zoektocht naar bekende en onbekende Nederlandse parels kwam ze zichzelf tegen en vond ze muzikale herkenning. Nummers van kleinkunsticonen als Conny Stuart en Karin Bloemen, maar ook pop- en rockdiva’s als Trijntje Oosterhuis en Ilse de Lange komen voorbij. Een speciaal eerbetoon is er voor Liesbeth List, de chansonnière in wiens huid Renée kroop voor de gelijknamige musical.

  De voorstelling is het vervolg op Hadewych doet de dames. Met persoonlijke verhalen en nieuwe arrangementen bezingt Renée het leven in mooie, maar ook moeilijke tijden. Bijgestaan door muzikanten Ivo Schols en Berry Janssen wordt het een intiem theaterconcert vol humor, kwetsbaarheid en heel veel liefde voor muziek. 

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Joep Onderdelinden muzikanten Renée van Wegberg (zang), Berry Janssen (bas, zang), Ivo
  Schols (piano, toetsen, zang), Michiel Stekelenburg (gitaar, zang), Arthur Lijten (drums, percussie) e.a.
  foto Govert de Roos

 • do 29 okt

  Bob Dylan - De songs, de mythe

  Yorick van Norden en Judy Blank

  The No Direction Home Band, aangevoerd door Judy Blank en Yorick van Norden, probeert de mythe rondom Bob Dylan te ontrafelen.

  Natuurlijk gaat het vooral om Dylans aansprekende oeuvre, maar ook om zijn carrière en zijn roerige, mysterieuze privéleven met ups en downs. Een nieuwe lichting van Nederlandse songwriters en muzikanten die schatplichtig is aan het repertoire brengt bekende songs die door Dylan zelf, maar ook door veel andere artiesten zijn vertolkt. U hoort deze avond onder andere Make you feel my love en All along the watchtower.

  veilig genieten van theater

  credits

  Yorick van Norden, Judy Blank, Maarten Kooijman, Danny van Tiggele, Paul Bond en Wouter Tol foto Ton van der Heide

 • vr 30 okt
  -
  za 31 okt

  A perfectly normal family

  Regie: Malou Reymann

  'Door Reymanns eigen ervaringen, en dankzij het mooie ingetogen spel van de jonge, Deense actrice Kaya Toft Loholt, voel je de worsteling die Emma doormaakt.'  (★★★★Trouw)

  Wanneer de vader van de tienjarige Emma vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

  Fijngevoelig Deens drama met een leuke bijrol voor Hadewych Minis en winnaar van de VPRO Big Screen Award tijdens IFFR 2020.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Jessica Dinnage, Mikkel Boe Følsgaard e.a. duur 97 minuten zonder pauze

 • vr 30 okt

  Janneke Jager

  Femme façade

  Een gedurfde muzikale voorstelling op het snijvlak van cabaret & kleinkunst, waarin Janneke op piano en gitaar wordt begeleid door twee muzikanten.

  Liedjes waarin het leven in al zijn breekbaarheid wordt bezongen zijn de leidraad van deze indringende show. Dapper vertelt ze over haar worsteling met een familiegeheim en de zorg voor een zieke vader. Daarnaast gaat Janneke in grappige verhalen, een grimmig sprookje en gênante anekdotes op zoek naar de naakte waarheid - bekeken vanuit een gereformeerde opvoeding op het Groningse platteland en een jeugdervaring op een naturistencamping.

  Je wordt er vanzelf goed in. Balanceren op een koord, door brandende hoepels springen, wilde beesten temmen. Jezelf in te krappe acrobatenpakjes hijsen terwijl je liever in het kanon wilt kruipen. Altijd onderweg, altijd glimlachen, altijd een enge clown op de loer. Maar wat als je ’s avonds je schmink afveegt? Welke verhalen vertellen wij aan de wereld? En wie vinden we daarbij eigenlijk belangrijker: onszelf of ons Hooggeëerd Publiek?’

  Wervelend en gretig.’ (Dagblad van het Noorden)

  Ik zou met sterren willen strooien... De veelzijdigheid, de gedrevenheid en vooral de eerlijkheid... een vakvrouw.’ (Jaap Reedijk, theaterfotograaf)

  veilig genieten van theater

  credits

  muzikale begeleiding Bas Bons (piano) en Timo Menkveld (gitaar) foto Maria Stijger

 • za 31 okt
  Aanrader voor Bowiefans

  Sven Ratzke

  Where are we now

  Dat Sven Ratzke een van de beste Bowie-vertolkers is, bewijst hij deze avond wederom.

  Sven laat in een intieme setting de kwaliteiten van Bowies nummers in al zijn puurheid zien. Zowel de poëtische eenvoud ervan als zijn universele thema’s komen aan bod. Klassiekers als Heroes en Ashes to ashes, maar ook juweeltjes als Life on Mars? stralen in nieuwe arrangementen.

  Ratzke is een entertainer en verhalenverteller pur sang die prikkelt, verwart en verleidt. Hij neemt u mee op reis door het haast filmische Bowie-universum en direct ook door het zijne. Feiten, fictie en anekdotes versmelten tot een spannend geheel.

  Sven speelde met deze show reeds in Australië, Europa en New York. Overal werd de show overladen met louter vijfsterrenrecensies en staande ovaties. Nu is hij eindelijk terug in Nederland en ook in het Isala Theater.

  Sven Ratzke zingt Bowie met intens en beheerst pathos.’ (★★★★NRC)

  Dichter dan dit kun je niet meer bij Bowie komen.’ (★★★★Trouw)

  Emotionele ode aan Bowie.’ (★★★★Telegraaf)

  veilig genieten van theater

  credits

  vleugel/piano Christian Pabst regie Dirk Groeneveld foto Hanneke Wetzer

 • di 3 nov

  Susan Visser & Eric Corton

  De grootste helft

  Iedere waarheid heeft twee kanten.

  In De grootste helft vallen we in het leven van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk met elkaar te communiceren. Ze worstelen met een kwellende vraag: hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan?

  Susan Visser en Eric Corton spelen het echtpaar, maar stappen ook uit hun rol om te reflecteren op de situatie. Waar in hun relatie ging het mis en waarom? En hoe kom je er toch samen uit? Scheiden doe je immers samen.

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Benno Hoogveld script Marc Veerkamp muziek Rik Ronner foto Annemieke van der Togt

 • do 5 nov
  Verplaatst van seizoen 19-20

  Piepschuim

  Grote woorden

  Een zeer actueel programma over de macht van het gelogen woord. Over waarheid en taal in al zijn facetten. Filosofisch en geëngageerd, maar met een flinke dosis muziek, fysiek theater en relativerende humor. 

  Het combineert op UNIEKE wijze ALLE theaterdisciplines tot een ONGELOOFLIJKE show met een maatschappelijke relevantie die zijn weerga niet kent. NOOIT eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien. NOOIT eerder was een voorstelling zo veelzeggend. En nog NOOIT is een show zo omarmd door het grote publiek Kortom: nooit eerder was er een voorstelling die IEDEREEN MOET ZIEN.

  Maakt het eigenlijk uit of het waar is wat hier staat? Waarschijnlijk niet. Net zoals dit zeker niet waar is. Een voorstelling met tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor en soms een verrassend dansje.

  'Een energiek muzikaal trio.' (Theaterkrant)

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  tekst en muziek Cor Burger spel en muziek Robbert Koekoek eindregie Vincent van den Elshout foto Jawad Maakor

 • vr 6 nov

  Kasper van der Laan

  De weg naar SuccesGeluk

  In 1.000 stappen naar méér succes en geluk met de SuccesGeluk Methode. Door cabaretier Kasper van der Laan, de SuccesGeluk Goeroe.

  Zelfhulpgoeroes hebben gefaald. De zelfhulpboeken werken niet, charismatische sprekers inspireren niet, gelukscoaches werken niet, het internet barst uit zijn voegen met blogs door ervaringsdeskundigen, mensen rennen van cursus naar workshop naar lezing en zijn nog steeds ongelukkig en onsuccesvol. Waarom? Omdat alle zelfhulpgoeroes er naast zitten. De behoefte is groot, maar elke oplossing die deze zelfhulpcharlatans bieden laat de zelfhulpzoeker teleurgesteld achter. 

  Kasper geeft antwoord op deze noodkreet en gaat verder waar andere zelfhulpgoeroes hebben gefaald. Denk aan…

  •   de drie I’s: Informeren, Inspireren en motIveren
  •   de vier pilaren van SuccesGeluk
  •   de SuccesGeluk Groeiboom
  •   méér doen in minder tijd
  •   de 40 w’s van SuccesGeluk
  •   minder doen in méér tijd
  •   de 1200 must-do’s voor meer SuccesGeluk

  Cabaretier? Goeroe!

  Met zijn debuut 1 kilo veroverde cabaretier Kasper van der Laan de theaters. Dit najaar keert hij terug met een inspirerende, motiverende en bovenal grappige voorstelling. Zestig minuten aan zelfhulptips van Kasper en u bent weer helemaal tevreden met uzelf.

  'Originele grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, waarmee hij voor veel humor zorgt.' (de Volkskrant)

  veilig genieten van theater

 • za 7 nov

  Thijs Boontjes

  Thijs Boontjes speelt Bram Vermeulen

  Een niet te stoppen poging van Thijs Boontjes om al het goeds dat Bram Vermeulen muzikaal heeft nagelaten, niet glad te vergeten.

  Ik ben niet echt dood moet je weten, het is maar een lichaam dat ik achterliet. Dood ben ik pas als jij me bent vergeten’, zong Bram Vermeulen ooit in het lied Testament. Door hieraan te refereren, is het beste bewijs geleverd dat de legendarische Nederlandstalige troubadour voortleeft in onze herinnering. Ook onder de krullenbol van Thijs Boontjes. Daarom is het volgens hem de hoogste tijd om de mooiste liederen van Vermeulen weer in de theaters te laten klinken. Want Vermeulen, die heilig in reïncarnatie geloofde, is niet dood. Welnee, hij leeft. En Thijs Boontjes is zijn vertolker.

  veilig genieten van theater

  credits

  muziek Thijs Boontjes, Guido Blom en Jeroen Overman foto Jorah Sarah Photography

 • zo 8 nov
  vanaf 2 jaar | met meet & greet

  Peppa Pig live!

  Schoolreisje naar het strand

  Het ondeugende kleine varkentje Peppa Pig, bekend van Nickelodeon en Netflix, keert met al haar vriendjes terug in het Isala voor een vrolijk avontuur.

  Vandaag gaat Peppa Pig met de hele klas op schoolreisje naar het strand. Met rugtassen om, lunchtrommels in de hand en juffrouw Konijn achter het stuur van de bus gaan Peppa en haar vriendjes op weg. Het wordt voor de hele klas een rit om nooit te vergeten. Ga je mee met Peppa Pig op deze supergezellige reis?

  Met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, kleurrijke decors, vrolijke varkentjeshumor en grote modderplassen is deze familiemusical het meest feestelijke uitstapje van het jaar. Natuurlijk komt Peppa ook na afloop van de voorstelling naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou.

  Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar en kinderen onder de 12 jaar ook niet van andere volwassenen. Wij zorgen dat er bij placering waar nodig 1,5 meter afstand is.

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Joris Gootjes beeld Astley Baker Davies foto Wim Lanser

 • di 10 nov

  Freek de Jonge

  Asociale afstand

  Een avond vermaak op afstand door cabaretier Freek de Jonge.

  Zelden heb ik zoveel tijd gehad om een nieuw programma voor te bereiden.
  Zelden bood de tijd zoveel stof.
  Zelden was ik zo gemotiveerd.
  Zelden was ik zo benieuwd.
  Zelden was ik zo.

  'Freek de Jonge laat Carré weer lachen. Met zijn show Asociale afstand dwingt hij respect af, omdat hij het klaarspeelt om met alleen maar nieuwe, actuele teksten te komen.' (de Volkskrant)

  'Een volwassen, uitgebalanceerde, uiterst actuele show.' (Theaterkrant)

  veilig genieten van theater

 • do 12 nov

  Percossa

  Unplugged

  Ze staan garant voor stevige percussie, verrassende vondsten en heel veel humor: de ‘rebels of rhythm’ van Percossa, de beste percussiegroep van de Benelux.

  Zelfs met 1,5 meter onderlinge afstand weten ze elkaar en u snoeihard te raken. In deze proefvoorstelling gaan ze terug naar de essentie. Geen gelikte lichtshow of gepolijste fratsen maar spiksplinternieuwe muziek en acts. Ongezouten, rauw en onversneden. Straattheater op het toneel. Om te testen, te verfijnen of weg te gooien: u mag het zeggen! 

  In verband met de coronamaatregelen zal de voorstelling zestig minuten duren, maar denk niet dat u maar een halve show te zien krijgt. Welnee, Percossa werkt gewoon twee keer zo hard en propt twee uur in zestig minuten. Stap binnen in deze intieme setting vol spektakel op de vierkante 1,5 meter.

  De pers over Percossa:
  De vier percussionisten van Percossa kunnen uit alles, maar dan ook echt alles, klank en ritme krijgen.’ (★★★★de Volkskrant)

  veilig genieten van theater

  credits

  muziek Frans Kemna, Freek Koopmans, Janwillem van der Poll en Eric Robillard regie Percossa artistieke leiding René Spierings

 • vr 13 nov

  Martijn Fischer zingt hits van Hazes

  Martijn Fischer en band

  Martijn Fischer brengt samen met zijn band op geheel eigen wijze de hits van André Hazes in het Isala.

  Martijn neemt u mee op reis langs alle bekende nummers van de man die uitgroeide van zingende barkeeper tot een waar fenomeen. Een feest der herkenning, soms groots en uitbundig gebracht, dan weer klein en intiem, maar altijd intens en meeslepend.

  Martijn Fischer vertolkte al eerder André Hazes in de musical Hij gelooft in mij, waarvoor hij de John Kraaijkamp Musical Award in ontvangst mocht nemen, en in de film Bloed, zweet en tranen.

  'Ik ben heel blij dat ik voor dit vak heb gekozen, het heeft me heel veel goeds gebracht; ik kom op leuke plekken en ik kom bijzondere mensen tegen. Ik ben een lucky bastard!' (Martijn Fischer)

  veilig genieten van theater

 • za 14 nov
  Winnaar van The voice 2018

  Jim van der Zee

  Starting the engine

  In 2018 won Jim van der Zee The voice of Holland. Vanavond deelt hij zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met u en vertelt in een intieme setting de verhalen achter beroemde nummers van zijn muzikale helden. 

  Dit is zijn tweede theatervoorstelling. 'Het grote verschil met de vorige theatershow is dat in de nieuwe voorstelling meer dan de helft van de nummers eigen nummers zijn. Nu zien mensen dus ook veel meer mijn schrijverskant.' Bovendien doen aan deze show drie muzikanten mee, een pianist, een drummer en een bassist. Daarmee is het muzikaal ook een stuk uitgebreider.

  Wat blijft is dat Jim net als in zijn vorige show echt contact maakt met het publiek. 'Het liefst wil ik dat mensen het gevoel hebben dat ik gewoon in hun woonkamer sta te spelen. Of dat we rond een vuurtje muziek zitten te maken. Ik maak grapjes, vertel verhalen over mezelf en over de muziek die ik speel. Het is niet alsof je een CD opzet die toevallig heel goed klinkt, het is echt een theatervoorstelling. Voornamelijk gebaseerd op muziek, dat wel natuurlijk.'

  Geniet van Jims herkenbare warme en lage stem, zijn unieke sound en de getalenteerde banddie hij meeneemt.

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  muziek Jim van der Zee, Reinout Douma, Lorenzo Buffa en Guy Tristan Salamon foto Die Jongens

 • di 17 nov

  De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch

  Dick van den Toorn

  Dick van den Toorn vertelt over én speelt een gevoelige man, een gekwelde kunstenaar, die uit angst voor ‘het echte leven’ verstrikt raakt in zijn eigen verzinsels. 

  Zeventien jaar na zijn dood keert de spraakmakende schrijver en tv-presentator Boudewijn Büch terug naar zijn voormalige middelbare school: het Bonaventuracollege in Leiden. Op bevlogen wijze vertelt hij over zijn ‘helse’ schooltijd, zijn schrijverschap, zijn onstilbare verzameldrift, zijn vele reizen en zijn liefde voor kunst, literatuur en popmuziek. Zijn leven is één grote aaneenschakeling van onvoorstelbare verhalen die te mooi lijken om waar te zijn - en dat is misschien ook wel zo. Een voorstelling over onze afhankelijkheid van verhalen.

  veilig naar het Isala We doen er alles aan om u bij uw bezoek in alle veiligheid een fijne culturele ervaring te geven. Hoe we dat doen, staat uitgebreid op onze website. We hopen u hiermee vertrouwen te geven, ook al is er veel anders dan anders.

  credits

  regie Gerardjan Rijnders idee en tekst Kevin Jolly foto Klaas Koppe

 • do 19 nov

  Meisjes van 60

  Lana Wolf

  Samen met een vierkoppige band onder leiding van Will Nuruwe belooft zangeres Lana Wolf een onvergetelijke feel-good-show.

  Lana Wolf: ‘Nog steeds ruik, voel en hoor ik de jaren 70 en 80 als ik ergens de klanken hoor van de ‘meisjes van 60’. Terwijl ik kinderen buiten hoorde spelen, zonderde ik mij als meisje van een jaar of acht af op mijn slaapkamertje om te luisteren naar de fenomenaal goede zangeressen uit die tijd. Tot op de dag van vandaag, staat de tijd stil als ik deze, inmiddels meisjes van 60+, hoor zingen. In mijn hoofd zijn ze geen dag ouder geworden.

  Vergeet voor heel even al uw zorgen en laat u meevoeren naar de slaapkamer van Lana Wolf met het oranje pick-upje. Een gegarandeerde trip down memory lane in een modern jasje.

  Een muzikale greep uit de onuitputtelijke collectie van succesvolle zangeressen uit de jaren '70 en '80. Denk aan Dusty Springfield, Janis Joplin, Barbra Streisand, Bonnie Raitt, Chi Coltrane, Carole King, Linda Ronstadt, Gladys Knight en Melissa Etheridge.

  veilig genieten van theater

 • vr 20 nov
  try-out

  Aaf Brandt Corstius

  Welkom bij mijn zielige jeugd

  Toen Aaf Brandt Corstius zes jaar was, begon het zielige deel van haar jeugd, waar ze u welkom bij heet.

  Toen stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika. Deze avond bekijkt u dia’s die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Kijk jarentachtig-tv met haar en zie de beroemde wezen en halfwezen die haar inspireerden, van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T.

  (Oké, E.T. is een buitenaards wezen en geen wees, maar hij voelt zich wel heel ontheemd.)

  Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Of was Aaf toch liever altijd in dat grote, krakende huis in Overveen gebleven, met een lieve, mooie moeder die kookte, feesten gaf, moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel en haar kinderen elke avond in zachte pyjama’s van Petit Bateau stak?

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Kiki Jaski foto Gijs Groenteman

 • di 24 nov

  Isabelle Beernaert

  Naakt

  Puur, eerlijk, transparant, rauw.

  Door mijn persoonlijke naaktheid te delen, kan ik waarlijk geven. Een verhaal dat de grenzen doorbreekt van de door ons gemaakte realiteit, dat verder kijkt dan slechts de vorm. Want de echte vorm is de uiterlijke uitdrukking van de innerlijke inhoud. Naakt wordt een voorstelling op etnische muziek met een oerkracht.

  Isn’t it odd.
  We can only see our outsides,
  but nearly everything happens on the inside.

  Charly Mackesy

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Isabelle Beernaert en Daniel Philippe Borst choreograaf, scenograaf en artistieke leiding Isabelle Beernaert

 • vr 27 nov

  Tg Maastricht: Peachez

  Porgy Franssen en Maartje van de Wetering

  Een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis.

  Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende, gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

  Een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez, een roman die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. De hoofdrolspelers worden muzikaal bijgestaan door de Vlaamse multi-instrumentalist Axl Peleman.

  Bewerking Pfeijffer-roman beste voorstelling van het jaar.’ (★★★★★Elsevier)

  Voorbeeldig gespeeld door Porgy Franssen en Maartje van de Wetering, in een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans.’ (★★★★Volkskrant)

  Een romantisch intelligente voltreffer.’ (Theaterkrant)

  veilig genieten van theater

  credits

  muziek Axl Peleman bewerking en regie Michel Sluysmans tekst Ilja Leonard Pfeijffer foto Ben van Duin en Stephan Vanfleteren

 • za 28 nov

  Ed Struijlaart

  Alles op rood

  Na tien jaar maakt Ed Struijlaart de balans op: was de sprong het waard om alles op rood te zetten?

  Zijn concerten in het Isala zijn steeds uitverkocht en ook tijdens zijn optredens op ons terras deze zomer, op SMAACK en op de Proloog reageerde het publiek enthousiast. De basis van zijn carrière begon op het moment dat Ed op zijn negende Eric Clapton op televisie zag. Toen wist hij dat zijn toekomst in de muziekwereld lag. Alleen, durf je die sprong te wagen en wanneer dan? En hoe maak je van je dromen werkelijkheid? In 2010 nam Ed Struijlaart die gewaagde beslissing. Hij zegde zijn baan op om zich volledig te kunnen storten op zijn grote passie: muziek.

  Krimpenaar Struijlaart speelt zijn meest bekende nummers, maar ook songs die hij voor anderen schreef en nog nooit eerder zelf speelde. Omdat er zo veel materiaal is, draait de zanger een aantal keer aan een rad van fortuin om te bepalen welk lied hij gaat spelen. Zo beleeft u een unieke avond.

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Erris van Ginkel foto Vanessa Hofstra

 • di 1 dec

  Jandino

  Opgefokt

  Natuurlijk ben je opgefokt, logisch.
  Wat snap je niet?

  Niet doen!! Niet denken, niet vragen,
  niet lachen, niet feesten, niet flirten,
  niet hoesten, niet niezen, niet leven.

  Stop…..!

  Wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal.

  Ik heb nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar vroeger was alles beter.
  Oh god, ik ben oud geworden.
  Iedereen ratelt maar door over lang leven.
  Nog iets, wat ik nooit had gedacht te zeggen, maar komt ie toch: ‘Het gaat niet om de lengte, maar wat je ermee doet.’
  Nee, ik laat me niet langer opfokken.
  Ik ga liefhebben als mijn moeder en feesten als mijn vader.
  Lachen als mijn opa, koken en vreten als mijn oma.
  Kortom, ik ga lekker leven, ze zoeken het maar uit.
  Ik ben Opgefoktwekt.

  veilig genieten van theater

 • do 3 dec

  Murder ballad

  Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder e.a.

  Eén ding is zeker in deze rockmusical: voor één iemand loopt het fataal af. Maar de vraag is, wie is het slachtoffer en wie is de dader? 

  Een mysterieuze verstelster neemt u mee in het verhaal van Sara. Sara is een ambitieuze, levenslustige twintiger die niets van het leven wil missen. Na een stormachtige relatie met de ruige Tom ontmoet ze de veel rustigere en stabielere Michael. Ze trouwen en krijgen een dochtertje. Maar na jaren gaat het knagen. Heeft ze wel de juiste keuze gemaakt en past de rol van jonge moeder haar wel? Als ze Tom weer tegen het lijf loopt, laait de passie van vroeger weer op. 

  veilig genieten van theater

  credits

  spel Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Demoor foto Annemieke van der Togt

 • vr 4 dec
  powervrouwen in kerstsfeer

  Christmas under African skies

  The African Mamas

  Een muzikaal programma met Afrikaanse traditionals, a-capellaliederen, swingende gospel en natuurlijk bekende internationale kerstnummers.

  De muzikale rijkdom, de Afrikaanse cultuur en (kerst)tradities staan centraal in deze fonkelnieuwe kerstspecial. De groep straalt warmte en inspiratie uit met haar betoverende melodieën en aanstekelijke Afrikaanse ritmes.

  In de kerstperiode komen families samen. In Zuid-Afrika maken velen de reis van de stad naar het platteland, terug naar de roots. Warme herinneringen worden weer tot leven geblazen en nieuwe herinneringen worden gemaakt. The African Mamas laten ons op geheel eigen wijze zien én horen hoe zij de kerst beleven.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Aveline Twala, Aphiwe Dumeko, Ayanda Bandla, Pamela Mpanza, Ntsiki Ndzume, Mapule
  Mngun, Sithembiso Nkosi, Nosipho Motoba regie Vincent van den Elshout foto Wim Lanser

 • di 8 dec
  Een van de gabbers van RTL in 2018

  Martijn Koning

  Koning van de toekomst

  Binnen het genre van de stand-up staat Koning aan de top.’ (★★★★NRC)

  Martijn Koning heeft zichzelf een pauze cadeau gedaan. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur. Wat heeft die pauze met hem gedaan? Hoe ziet die koning van de toekomst eruit?

  Hij probeerde het heus. Stilstaan, stilzitten, mond even dicht… Maar mèn, wat was dat moeilijk. Hij is dolblij dat hij weer op tour gaat. Zijn hoofd staat nooit stil. Als een pinball-machine vuurt hij zijn grappen en observaties op u af en hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’.

  Een meester in het vinden van humor in alledaagse situaties.’ (Trouw)

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Raoul Heertje foto Jesaja Hizkia

 • do 10 dec

  Daniël Cornelissen, Paulien Cornelisse

  Cornelisse(n)

  De voorstelling is uitverkocht maar mogelijk komen er kaarten retour. meld u hier aan voor de wachtlijst

  Daniël Cornelissen (Showponies 1 en 2, Nieuw zeer) en Paulien Cornelisse (Taal is zeg maar echt mijn ding, Japan in honderd kleine stukjes) gaan lekker met elkaar cornelissen. Maar wat is cornelissen?

  Een podium, twee spelers en een piepklein decor, waarbinnen wordt ingezoomd op gênante situaties, moeizame gesprekken en halfgelukte pogingen tot intermenselijk contact. Kortom, de ingrediënten voor een bevreemdende en komische voorstelling op de vierkante centimeter. Daniël en Paulien bedienen de minidecors, spelen alle rollen en doen hun eigen stunts - want ook dát is cornelissen.

  Daniël en Paulien geven in het Isala een werkvoorstelling van deze gloednieuwe show. Met het script bij de hand en geen idee hoe het gaat worden. Echt de allereerste stappen vanaf de schrijftafel met alle gevolgen van dien. Het is een unieke kans om deze nieuwe show in de meest prille vorm al mee te maken voordat Cornelisse(n) volgend seizoen op tour gaat.

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Frank Ruiter, Roeltje van de Sande Bakhuyzen

 • vr 11 dec
  winnaar van We want more

  FADOpelos2

  Sei de um Rio

  De voorstelling is uitverkocht maar mogelijk komen er kaarten retour. meld u hier aan voor de wachtlijst

  De winnaars van de tv-hit We want more (zomer 2020) weten met hun Portugese fado menig muziekliefhebber te ontroeren. 

  FADOpelos2 brengt de fado intiem, met alleen zang en gitaar. Muziek vol emotie, dat is waar het bij hen om gaat. Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij de Portugese klanken.

  Het duo FADOpelos2 bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fadomuziek. Zonder de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.

  veilig genieten van theater

 • za 12 dec

  Johan Goossens

  In het beste geval

  Het leven loopt vaak net iets anders dan je wil. Maar we houden de moed erin, soms tegen beter weten in.

  ‘In het beste geval maak je er geen verlies op’ betekent: ik zou je hypotheek maar vast verhogen. ‘In het beste geval halen we de overkant’ betekent: trek je zwemvest maar vast aan. Ook Johan moddert moedig voorwaarts. De insteek positief, de uitkomst ongewis. En of hij nou nieuwe buren krijgt of ergens in China een vaas omstoot tijdens Wie is de Mol?, aan hem zal het niet liggen. Hij gaat voor het beste geval.

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Jouk Oosterhof

 • di 15 dec

  De Verleiders: Pandepaniek

  George van Houts, Victor Löw e.a.

  De Verleiders dagen u uit om mee te denken over de mondiale coronacrisis.

  De thema’s van De Verleiders zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy worden door deze pandemie nog urgenter. Daarom juist nu een dystopische absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance, solidariteit en hoe de 0,01% rijken daar gebruik van maken. Deze crisis zal grote maatschappelijke en sociale consequenties hebben. Juist in angstige tijden is het noodzakelijk om met een breder perspectief naar de zaken te kijken en dat gaan De Verleiders doen.

  Wie profiteert er van de paniek over de pandemie? Banken en beursgenoteerde bedrijven worden weer gered met belastinggeld, er worden miljarden aan noodleningen verstrekt, de torenhoge schuldenberg wordt nog hoger. Wat doet dit met u, uw werk, uw geliefden, uw spaargeld? Hoeveel reuring Door de bank genomen ook heeft veroorzaakt, er is fundamenteel NIETS veranderd aan ons monetaire systeem. Ons geldstelsel is bijzonder fragiel, kan het deze crisis aan?

  Verwacht van De Verleiders geen troosttheater. Het is tijd voor actie. Maar zoals altijd: met humor. Durf te komen!

  veilig genieten van theater

  credits

  spel George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács regie Aat Ceelen

 • wo 16 dec
  -
  do 17 dec

  Geluk!

  Jongerentheater Quint

  Jongerentheater Quint speelt: Geluk!
  een absurd zwarte komedie
  Vrij naar de Lindsay Anderson film O'Lucky Man! met composities van Alan Price

  Mitchell is de vleesgeworden Amerikaanse droom. Vol ambitie en doorzettingsvermogen is hij vastbesloten om ‘het te maken in de wereld’.

  Hij is echter niet de enige die dat wil en blijkt vooral goed van pas te komen bij het realiseren van de meedogenloze carrièreplannen van andere gelukszoekers. Berooid blijft hij achter met de vraag: Wat is geluk? En waar is het te vinden?

  Dertien spelers van Jongerentheater Quint leven zich uit in deze bewerking van de 70’s cultklassieker, die in het Trump-tijdperk weer verrassend actueel is geworden.

  Geluk! wordt o.a. gemaakt door Jeroen S. Rozendaal (script & regie), Renate de Jong (beweging), Robin van Hilten (muzikale leiding) met Mike Berendsen, Dion Berkvens, Luka Biemond, Vonne Biemond, Wilbert Eerland, Iva van Dam, Leya Goudriaan, Serginho Peters, Cas Reijnen, Anne Schmitz, Liselotte Schmitz, Julie Tonder en Esmée Wagelaar.

  Leeftijds advies: 12+

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen bekijk hier de handleiding • do 17 dec

  Gerard van Maasakkers

  Ik loop

  Gerard van Maasakkers kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden.

  Zo is Gerard op z’n best. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen. Na een optreden zei iemand onlangs: ‘Het is alsof hij bij jou in de kamer zingt.’ En zo klinkt hij inderdaad: dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend. Nieuwe liedjes én klassiekers, een heerlijke avond dus.

  Humor, ontroering en ook een vleugje maatschappijkritiek.’ (Eindhovens Dagblad)

  Subliem – intiem, raak en schitterend vertolkt.’ (Moors Magazine)

  Over honderd jaar vinden we zijn liedje Verdwalen nog steeds mooi.’ (Frits Spits, De Taalstaat, NPO Radio 1)

  veilig genieten van theater

  credits

  snaren en trompet Frank Cools toetsen Mike Roelofs foto Phile Deprez en Elly van Maasakkers

 • vr 18 dec
  met tekst van Magne van den Berg

  Desiree

  René van 't Hof e.a.

  Het verleden is een kamer waar je nooit uitkomt.

  Een man woont alleen in het huis van zijn overleden moeder, tussen al haar oude spullen. Hij is in rouw en heeft besloten niet langer deel te nemen aan de maatschappij. Zijn geslaagde jongere broer zoekt hem met vervelende regelmaat op. Ondanks de afstand tussen hen proberen de mannen nader tot elkaar te komen. Ze praten wel, maar zeggen weinig. Op een dag staat de geslaagde jongste broer met zijn nieuwe vrouw in de deuropening. Haar naam is Desiree. De vurig gewenste.

  veilig genieten van theater

  credits

  spel René van ’t Hof, Bram Coopmans, Nimuë Walraven regie Paul Knieriem tekst Magne van den Berg foto Caroline Bijl

 • za 19 dec

  Swingin' Paris - The Christmas special!

  The Legends ft. Michael Varekamp

  Zanger en trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid mee door de met kerstlichtjes versierde straten van het bruisende Parijs.

  Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren rond 1930 in Parijs samen het leven als nooit tevoren. The Legends duiken in de tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Edith Piaff en Sydney Bechet en natuurlijk kunnen de kersthits van Louis Armstrong, Frank Sinatra en Nat King Cole niet ontbreken.

  Speciaal voor deze tijd van het jaar wordt Swingin’ Paris ondergedompeld in warme kerstsferen. Rudolph the red-nosed reindeer, Let it snow en Silent night kunnen dan ook rekenen op hartverwarmende vertolkingen door Varekamp en rijzende ster en chansonnière Tess van der Zwet (van de hitsingle Mon Paris!). De meest prachtige songs komen voorbij, waarmee het roerige jaar van een gouden randje wordt voorzien.

  veilig genieten van theater

  credits

  muzikanten Michael Varekamp (trompet, zang), Tess van der Zwet (zang), Wiboud Burkens (toetsen), Harry Emmery (contrabas), Erik Kooger (drums) en Yoran Aarssen (tenorsax, klarinet) foto Anouk van Nunen en Erik van Nieuwland

 • zo 20 dec
  3 tot 8 jaar | Naar het bekende en veel bekroonde kinderboek

  De Winter-Gruffalo

  Meneer Monster

  Deze winter is de succesvoorstelling De Gruffalo te zien in een speciale sneeuw-editie.

  Deze winter is de spannende, fysieke slapstickvoorstelling De Gruffalo te zien in een speciale sneeuweditie. Dus neem je muts en handschoenen mee en geniet nog eenmaal van de avonturen van Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap.

  Een bewerking van het meesterlijke kinderboek De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler, met na afloop een sneeuwballengevecht in de zaal.

  Meneer Monster is ook nog te zien in het Isala met De waanzinnige boomhut (5-12 jaar).

  Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar en kinderen onder de 12 jaar ook niet van andere volwassenen. Wij zorgen dat er bij placering waar nodig 1,5 meter afstand is.

  veilig genieten van theater

  credits

  drie acteurs uit deze cast Stijn Hoes, Gerold Guthman, Henk de Reus, Anton van der Sluis, Freek Nieuwdorp, Nard Verdonschot en Niels Gooijer regie Hans Thissen

 • di 22 dec
  De kerstengel is gekomen

  3JS

  Acoustic Christmas

  De kerst kan pas beginnen nadat u bij de Christmas-show van de 3JS bent geweest.

  Al zes jaar worden de heren op het podium bijgestaan door pianist Nick Bult en basgitarist Wilbrand Meischke, maar speciaal voor de editie van 2020 zal ook multi-instrumentalist Emil Szarcowicz meegaan. Als u de 3JS eerder in het Isala heeft gezien. Hun tour duurt slechts twee weken, dus wees erbij in Capelle.

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Robert Gort

 • di 1 jun

  Pluche+

  Koop hier uw Pluche+lidmaatschap en profiteer van de plussen

  Met het Pluche+lidmaatschap van het Isala Theater ontvangt u een seizoen lang voor twee personen allerlei voordelen. Dit lidmaatschap geldt voor seizoen 2020-2021en is ook te hebben als in december de tweede helft van het seizoen in de verkoop gaat. 

  Pluche+ wordt u al vanaf € 49,50 per seizoen. De voordelen die u voor dit bedrag terugkrijgt, staan hieronder. Nieuw is dat u ook kunt besluiten méér te willen betalen voor Pluche+. Kies dan in het betaalscherm voor een ander bedrag.

  hoe? Een Pluche+lidmaatschap aanschaffen kan op dezelfde manier als u kaarten voor een voorstelling bestelt. Na betaling ziet u Pluche+ 2020-2021 onder uw naam staan als u opnieuw inlogt. U kunt de betaling ook per mail regelen via het bespreekbureau: info@isalatheater.nl.

  de voordelen van Pluche+
  U krijgt aan het begin van het seizoen een week lang exclusief voorrang bij het reserveren van uw entreebewijzen.

  + U hoort ook (wanneer mogelijk) tijdens het seizoen als eerste wanneer er een nieuwe voorstelling in de verkoop gaat.

  U ontvangt een paar keer per seizoen een lastminute-aanbieding die exclusief geldt voor mensen met een Pluche+lidmaatschap.

 • di 20 jul

  Isala Filmvriend

  Koop hier uw lidmaatschap

  Gaat u regelmatig naar een Isala Film? Dan is het voor u handig en voordelig om u aan te melden als Isala Filmvriend.

  voordelen Het Isala Filmlidmaatschap kost € 15,50. Hiervoor krijgt u op elke Isala Film € 1,00 korting en mag u altijd iemand meenemen die dezelfde korting ontvangt. Filmvrienden kunnen bovendien met voorrang filmkaarten bestellen en krijgen maandelijks filminformatie thuisgestuurd. Het persoonsgebonden lidmaatschap is geldig van augustus 2020 tot en met mei 2021.

  bestellen U kunt het lidmaatschap voor seizoen 2020 - 2021 vanaf 25 juni 2020 heel gemakkelijk bestellen via deze website. Nadat wij het lidmaatschap hebben gekoppeld aan uw gegevens, herkent het systeem u als Filmvriend. Dat zorgt ervoor dat u voorrang heeft bij de kaartverkoop en de korting van € 1,00 meteen wordt verrekend. Het lidmaatschap is momenteel niet verkrijgbaar via het bespreekbureau aan het Stadsplein, omdat deze tot nader bericht gesloten is.

  algemene informatie
  Het theater en bespreekbureau gaan 15 minuten voor aanvang open. Een filmkaartje kost € 11,00 inclusief comsumptie (Filmvrienden € 10,00). E-tickets bestellen kan zonder extra kosten. Voor het verzenden van tickets en aankopen via het bespreekbureau betaalt u € 1,00 per kaart. U kunt bij het Isala Theater ook De Nationale Bioscoopbon kopen en inwisselen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie