agenda

toon filters
Filters
 • De veroordeling

  regie: Sander Burger
  di 19 okt

  'Dankzij de knappe montage en regie heeft de film een razende vaart en er wordt uitstekend geacteerd.' (★★★★Trouw)

  Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie.
  Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

  credits

  met Fedja van Huet, Yorick van Wageningen, Lies Visschendijk, Mark Kraan duur 130 minuten, met pauze

 • Liften 2: girls night-inn

  Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo
  di 19 okt

  Een krachtige feel-good voorstelling met prachtige liedjes. Het is de ultieme ‘escape’ waarbij uw lachrimpels zeker gelift zullen worden.

  Na het succes van Liften bundelen Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo hun krachten in dit ontroerende nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks. Oprechte gesprekken en gevatte humor: een mooie mengeling van het leven en een ode aan de schoonheid van de vrouw.

  Na uren te hebben vastgezeten in een lift, belandt verpleegster Saskia na een noodlottig incident achter de tralies. Daar deelt ze de cel met de Gooische Stefanie en de ‘per ongeluk’ opgesloten Youri. Drie mensen met hun eigen verhaal. Het zal een ‘verblijf’ worden waaraan ze niet kunnen ontsnappen én dat hun leven voorgoed zal veranderen.

  credits

  spel Joke de Kruijf, Winston Post, Frédérique Sluyterman van Loo en David Sanders

 • Meiden van LOS

  Lusten en lasten
  vr 22 okt

  Natuurlijk willen de meiden van LOS, net als iedereen, wel de lusten maar niet de lasten. Het perfecte leven. Maar kan dat wel?

  Een wilde stapavond zonder de kater, een goede baan zonder de stress, een kind zonder de zorgen, een relatie zonder de ruzies… De meiden kunnen nog wel even doorgaan en dat doen ze dan ook uitgebreid in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Liedjes en sketches over de strubbelingen van de moderne vrouw volgen elkaar in ongekend tempo op.

  credits

  spel Dookje Engelhard, Kim de Fuijk, Vivianne van den Boom en Femke Vernij foto Eva Broekema

 • Tim Fransen

  De mens en ik
  Jongste cabaretier ooit met Poelifinario
  za 23 okt

  Schrijver, cabaretier en filosoof Tim Fransen, de meest besproken debutant van de afgelopen jaren, vertelt op komische wijze over zijn worsteling met de mensheid en zijn lidmaatschap daarvan. 

  Tim Fransen maakt u op komische wijze deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan. De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins én van complottheorieën. Van beschaving en van de waterstofbom. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid?

  credits

  regie Daniël Samkalden foto Corné van der Stelt

 • Give me liberty

  regie: Kirill Mikhanovsky
  di 26 okt

  'Geestige dan wel pijnlijke inkijkjes in het warme en zachtaardige Give me liberty. ' (★★★★de Volkskrant)

  Vic werkt als chauffeur bij een transportbedrijf voor gehandicapten in Milwaukee. Hij heeft een drukke dag voor de boeg en loopt al snel achter op schema, omdat de stad door protesten overhoop ligt. Toch lukt het zijn opa om de loyale Vic over te halen van zijn route af te wijken en hem tussendoor samen met een groep bejaarde Russen naar een begrafenis te brengen. Als zijn vaste passagier Tracy vervolgens instapt, is de chaos echt compleet.

  credits

  met Chris Galust, Lauren Spencer duur 110 minuten, met pauze

 • Hoog spel

  Johnny Kraaijkamp jr, Doris Baaten en Trudy Labij
  Een thrillerkomedie van de schrijver van Oogappels
  di 26 okt

  Na het succes van Enkele reis, door Trouw omschreven als ‘Bomvol geestige ontwikkelingen en dubbele lagen’, kon een vervolg niet uitblijven.

  Dezelfde schrijver en regisseur maakten opnieuw een thrillerkomedie, waarin het wederom draait om een moord en om de vraag wie het gedaan heeft. Was het degene die met het mes in zijn hand boven het lijk stond, zijn praktisch ingestelde echtgenote of de zo plots verschijnende buurman met vreemde trekjes?

  credits

  met Johnny Kraaijkamp jr, Trudy Labij, Doris Baaten en Thijs Prein regie Bruun Kuijt tekst Lex Passchier foto Annemieke van der Togt

 • Fabian Franciscus

  Kleine wereld
  15 jaar en ouder
  vr 29 okt

  Franciscus is veel meer dan zijn autisme.’ (Theaterkrant)

  Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dan moet je het natuurlijk wel ‘coaching’ noemen, want dat klinkt zo lekker sportief. En dan helpt het stiekem ook nog eens allemaal. Of althans, op bepaalde vlakken dan. En op sommige dagen wat meer dan op de vermoeiende andere dagen.

  En zeker niet als enige. Want het is inmiddels überhip om in therapie te gaan. Voor wat voor reden dan ook. En niet geheel onterecht trouwens, want soms is het hilarisch. En soms ook heel behulpzaam. Want als nuchtere, no-nonsense zelfacceptatie voor Fabian heeft geholpen, moet dat toch voor iedereen kunnen lukken?

  Voor zij die ook ooit ‘coaching’ hebben gehad zal Kleine wereld vol zitten met herkenbare avonturen bij de psycholoog. Mocht u nog nooit een ‘coach’ hebben gehad, hoeft u zich geen zorgen te maken: Fabian weet zelfs een reden voor u te verzinnen om er toch een te nemen.


  credits

  foto Hans Dekker

 • Ed Struijlaart

  Alles op rood
  za 30 okt

  Na het succes van zijn eerste theatervoorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran is Krimpenaar Ed Struijlaart en vriend van het Isala Theater terug met een persoonlijk programma. In Alles op rood neemt Ed je mee op zijn muzikale reis van de afgelopen 10 jaar.

  'Als het mislukt, ga ik dan dood? Nee, dus ik zet alles op rood'. Rood, de kleur van passie. Rood, de kleur van de moed om te leven. De kleur die staat voor het volgen van je hart. Vanaf het moment dat Ed op zijn negende Eric Clapton op televisie zag wist hij dat zijn toekomst in de muziekwereld lag. Alleen, durf je die sprong te wagen en wanneer? Waar begin je? Hoe maak je van je dromen werkelijkheid? En wat doe je als het tegenzit? In 2010 nam Ed Struijlaart die gewaagde beslissing. Hij zei zijn baan op om zich volledig te kunnen storten op zijn grote passie: de muziek.

  credits

  regie Erris van Ginkel foto Vanessa Hofstra fotografie en Peter de Jong Fotografie

 • Raad eens hoeveel ik van je hou

  Prentenboekjesfestival: Onder de sterren en de maan
  vanaf 2 jaar
  zo 31 okt

  Tijdens het Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan is het niet alleen leuk in de grote zaal, als je naar Raad eens hoeveel ik van je hou of Het astronautje gaat. Ook in de foyer valt van alles te beleven.

  Raad eens hoeveel ik van je hou is een kleine, intieme voorstelling met poppenspel en muziek met in de hoofdrol de beroemde, lieve Hazeltje. Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Tijdens de lente, zomer, herfst en winter maken ze samen avonturen mee. Daarna heeft Hazeltje slaap. En terwijl Grote Haas dicht naast Hazeltje gaat liggen fluistert hij: ‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan… en terug!

  In de foyer is een heuse Prentenboekenstad gebouwd. De aaibaarheid van de bekende en minder bekende prentenboekfiguren en de speel- en leesuitdagingen die daar te vinden zijn, zorgen voor een inspirerende, fantasievolle omgeving voor peuters en kleuters. Daarnaast kunnen kinderen in de Sterrenfabriek spellen met sterren van allerlei materialen. Help de Sterrenwachter om sterren te verzamelen of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

  Tijdens het festival kun je ook naar Het astronautje, voor kinderen vanaf 4 jaar.

  Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar en kinderen onder de 12 jaar ook niet van andere volwassenen. Wij zorgen dat er bij placering waar nodig 1,5 meter afstand is.

  credits

  regie Wesley de Ridder beeld Anita Jeram

 • Het astronautje

  Prentenboekjesfestival: Onder de sterren en de maan
  vanaf 4 jaar
  zo 31 okt

  Tijdens Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan is het niet alleen leuk in de grote zaal, als je naar Het astronautje of Raad eens hoeveel ik van je hou gaat. Ook in de foyer valt van alles te beleven.

  Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim…

  In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. Het astronautje is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. 

  In de foyer is een heuse Prentenboekenstad gebouwd. De aaibaarheid van de bekende en minder bekende prentenboekfiguren en de speel- en leesuitdagingen die daar te vinden zijn, zorgen voor een inspirerende, fantasievolle omgeving voor peuters en kleuters. Daarnaast kunnen kinderen in de Sterrenfabriek spellen met sterren van allerlei materialen. Help de Sterrenwachter om sterren te verzamelen of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

  Tijdens het festival kun je ook naar Raad eens hoeveel ik van je hou, voor kinderen vanaf 2 jaar.

  Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar en kinderen onder de 12 jaar ook niet van andere volwassenen. Wij zorgen dat er bij placering waar nodig 1,5 meter afstand is.

  credits

  beeld Paco Vink en Spaceplays

 • Huub Stapel

  Het huwelijk
  reprise
  di 2 nov

  Huub Stapel speelde eerder de succesvolle voorstelling Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en is nu te zien in een wervelende onemanshow geschreven door Haye van der Heyden.

  Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond het aloude instituut van het huwelijk en confronteert hij u met de (on)gemakken ervan. Een pijnlijk grappige voorstelling voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.

  'Als gretig podiumartiest heeft hij het vermogen de zaal binnen tien minuten beet te pakken en niet meer los te laten.' (★★★de Volkskrant)

  'Onbekommerd plezier om Huub Stapels huwelijksshow.' (★★★Trouw)

  credits

  foto Mark Engelen tekst Haye van der Heyden

 • Dolfje Weerwolfje

  naar het boek van Paul van Loon
  vanaf 6 jaar
  vr 5 nov

  Dolfje Weerwolfje is een spannende musical voor het hele gezin en is gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon.

  Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf!

  credits

  regie Jasper Verheugd foto Peggy de Haan

 • Veldhuis & Kemper

  Hou dat vast
  Try-out
  za 6 nov

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  ‘De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt.’ (Schopenhauer)

  De uitspraak van Schopenhauer vormt de basis voor Hou dat vast. Het is twintig jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Confronterend grappig is het in ieder geval wel.

  Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma Geloof ons nou maar, waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland de Poelifinario in de wacht sleepten. U snapt, de mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!

 • Mijn man begrijpt me niet

  Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Tanja Jess
  di 9 nov

  Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet?

  Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen bij de cursus ‘Help, mijn man begrijpt me niet’. Want wordt het niet eens tijd dat hun dromen uitkomen? En moeten ze daar zélf actie voor ondernemen of valt er nog wat af te schuiven? Wat volgt is een identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet zijn te overzien. Een voorstelling met herkenbare situaties, bomvol zwarte humor, vriendschap en ontroering.

  credits

  spel Victoria Koblenko, Anouk Maas, Tanja Jess regie Bob Maclaren tekst Marjolijn van Kooten scriptbegeleiding Frank Houtappels dramaturgisch advies script Corien Baart artwork Buro Rust foto's Annabel Oosteweeghel

 • Martijn Koning

  Koning van de toekomst
  do 11 nov

  Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt Martijn Koning zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af. Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’; 80 minuten pure stand-up comedy.


  Martijn Koning heeft het niet zo op gedwongen pauzes. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Hij probeerde het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht, tijdens de Corona. Maar mèn wat is dat moeilijk. Van schrik begon hij de Knorrepodcast, niet alleen een succes, maar ook een groot feest. Toch is hij dolblij dat hij weer op tour gaat.

 • René van Meurs

  Hunkert
  In 2018 genomineerd voor Neerlands Hoop
  za 13 nov
  -
  zo 14 nov

  Als het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd en geloofd. Met wisselend succes.

  Wat betekent het eigenlijk om lief te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd helemaal niets. Maar hij kan er wél goed over vertellen. Luister naar zijn verhalen vol mooie inzichten, komische improvisaties en goede grappen. Je kunt op zoek zijn naar de liefde, je kunt er naar verlangen of zelfs smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

  'Het is theater als troost in optima forma.' (★★★★Trouw)

  'Wat voor hem pleit is de openheid waarmee hij eerlijk en direct vertelt over zijn leven.' (★★★de Volkskrant)

  credits

  regie Laurens Krispijn de Boer foto Anne van Zantwijk

 • Sinatra - Under his skin

  Jim Bakkum, Sergio Vyent & Dutch Concert Big Band
  do 18 nov

  Jim Bakkum brengt samen met Mr. First Dates Sergio Vyent en de dertienkoppige Dutch Concert Big Band een voorstelling over het leven en de werken van Frank Sinatra. Een avond vol herkenning.


  De grootste hits van Frank Sinatra, die kent iedereen. Come Fly With Me, My Way en Fly Me To The Moon zijn nummers die in ons collectief geheugen gegrift staan. ‘The Voice’ is vooral bekend door zijn muziek en succesvolle filmcarrière terwijl hij meer was dan alleen zanger en acteur. De verhalen, fabels en mythes over het verdere leven van Sinatra zijn velen dan ook onbekend.

  In Sinatra – Under His Skin worden niet alleen de grootste hits opgevoerd door Jim Bakkum en de Dutch Concert Big Band, maar ook de schandalen en geheimen van Ol’ Blue Eyes kunnen niet ontbreken en worden gebracht door Sergio Vyent.

  NB U kunt vanaf 29 juni kaarten bestellen voor deze voorsteling. 

  credits

  foto Martin Dijkstra

 • Handsome Poets

  Lieve schatten
  vr 19 nov

  De Handsome Poets vieren hun tienjarig jubileum en wie jarig is, trakteert...

  Iedereen herkent de eerste noten van Sky on fire en kan de tune van de Olympische Spelen meezingen. Ze hebben alle grote festivals platgespeeld. Ze hebben een volgepropte prijzenkast met platinum platen en allerlei andere prijzen. Zonder vooropgezet plan zijn de Handsome Poets opeens tien jaar verder. Deze avond spelen ze liedjes van zichzelf en andere artiesten. Benieuwd naar hoe ze de afgelopen tien jaar hebben beleefd? Kom dan met uw beste vriend, zus, oma, buurman of andere lieve schatten naar deze muzikale avond.

  credits

  foto Peter van Velthoven 

 • Tisha druk druk for di 'Hoelòndò

  Tisha
  Let op! Papiaments gesproken
  za 20 nov
  -
  zo 21 nov

  Dit humoristische toneelstuk was een groot succes op Curaçao met bijna twintig uitverkochte voorstellingen.

  Let op! Papiaments gesproken

  Tisha is een Curaçaose jonge vrouw die in Nederland studeert. Elk jaar brengt de studente met veel kapsones haar kerstvakantie door op Curaçao. Al lijkt ze weinig binding te hebben met haar geboorte-eiland.

  Haar zinnen zijn doorspekt met Nederlandse woorden, kraanwater is haar te min geworden en de hitte op het eiland is ondragelijk. Ze misprijst de Curaçaose gebruiken en staart zich blind op de ‘verheven’ Nederlandse cultuur.

  Regie en tekst: Roderick Volk
  Spel: Najhilah Van Dinter (Tisha), Edion Booy (Rudsel), Miloushka Petronia (Silvia), Rihenne Josepha(Riri), Gabriela Sargo Ribeiro (Amanda), Sander Schelling (Sander), Marlutvien Ignecia (Thanique) en Kevin Weert (Ronny).

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen bekijk hier de handleiding

 • Geluk!

  Jongerentheater Quint
  wo 24 nov
  -
  zo 28 nov

  Geluk! is een absurd zwarte komedie, vrij naar de Lindsay Anderson film O'Lucky Man! met composities van Alan Price.

  Mitchell is de vleesgeworden Amerikaanse droom. Vol ambitie en doorzettingsvermogen is hij vastbesloten om ‘het te maken in de wereld’.

  Hij is echter niet de enige die dat wil en blijkt vooral goed van pas te komen bij het realiseren van de meedogenloze carrièreplannen van andere gelukszoekers. Berooid blijft hij achter met de vraag: Wat is geluk? En waar is het te vinden?

  Dertien spelers van Jongerentheater Quint leven zich uit in deze bewerking van de 70’s cultklassieker, die in het Trump-tijdperk weer verrassend actueel is geworden.

  Geluk! wordt o.a. gemaakt door Jeroen S. Rozendaal (script & regie), Renate de Jong (beweging), Robin van Hilten (muzikale leiding) met Mike Berendsen, Dion Berkvens, Luka Biemond, Vonne Biemond, Vera Cup, Wilbert Eerland, Iva van Dam, Serginho Peters, Cas Reijnen, Anne Schmitz, Liselotte Schmitz, Julie Tonder en Esmée Wagelaar.

  Leeftijdsadvies: 12+

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen bekijk hier de handleiding

 • Roué Verveer

  Zo goed als nieuw
  do 25 nov

  Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en super grappig. Niet voor niets behoort Roué Verveer al jaren tot de grote jongens in cabaretland. Zet u schrap voor vlijmscherpe humor en genadeloze zelfspot.

  Roué Verveer staat met alweer zijn negende avondvullende cabaretshow in het Isala. In Zo goed als nieuw geeft Roué op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld. Een show die uiteraard weer helemaal bol staat van de grappen. U gaat gegarandeerd met een goed gevoel naar huis. Alvast warmdraaien? Beluister de eerdere shows van Roué op Spotify.


  credits

  foto Raúl Neijhorst

 • Story of Robbie Williams

  Charly Luske e.a.
  vr 26 nov

  Na de succesvolle Story of George Michael komt Charly Luske dit seizoen naar het Isala met Story of Robbie Williams.

  ‘Robbie is voor mij de grootste entertainer van eind jaren 90 en de 00’s. Samen met de band ga ik alle ups en downs, grappige momenten en intieme geheimen van Williams voorbij laten komen. En bovenal: zijn geweldige muziek. Feel, Come Undone, Rock dj, Let me entertain you en natuurlijk Angels. Al die hits, zoveel energie, ik kan niet wachten!’

  Het belooft een flitsende show te worden met de bekendste nummers van Robbie Williams door Charly Luske en zijn band. Geen tributeband, geen imitatie, maar zoals Robbie zegt ‘the naked truth and bloody great music!’

  'Charly Luske bewijst opnieuw een alleskunner en rasentertainer te zijn.' - Musicalsites

  credits

  tekst Charly Luske, Nick Bult muziek Arie den Boer, Phaedra Kwant, Nick Bult, Lo van Gorp, Danjil Tuhumena, Jan-Peter Bast en Jules Pasdeloup foto Otto van den Toorn, Carla Gorter

 • Aaf Brandt Corstius

  Welkom bij mijn zielige jeugd
  vr 26 nov

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Toen Aaf Brandt Corstius zes jaar was, begon het zielige deel van haar jeugd, waar ze u welkom bij heet.

  Toen stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika. Deze avond bekijkt u dia’s die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Kijk jarentachtig-tv met haar en zie de beroemde wezen en halfwezen die haar inspireerden, van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T.

  (Oké, E.T. is een buitenaards wezen en geen wees, maar hij voelt zich wel heel ontheemd.)

  Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Of was Aaf toch liever altijd in dat grote, krakende huis in Overveen gebleven, met een lieve, mooie moeder die kookte, feesten gaf, moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel en haar kinderen elke avond in zachte pyjama’s van Petit Bateau stak?

  credits

  regie Kiki Jaski foto Gijs Groenteman, Jaap Reedijk

 • Herman van Veen

  76 ‘Dat kun je wel zien dat is hij’
  do 2 dec

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Herman van Veen viert samen met u zijn verjaardag.

  Het zou een feestjaar worden, een vrolijk weerzien. 

  We zouden, ik ben net zo oud als de gewapende vrede, 
  met u mijn vijfenzeventigste verjaardag vieren
  en vrij naar Chawwa Wijnberg zingen:

  Violen, anjelieren
  en een tas vol prei
  wat hebben we te vieren
  violen, anjelieren
  en een tas vol prei.

  Toen kwam dat wereldwijde virus en weken we uit naar huis en wuifden we naar kinderen voor ramen. Gingen we beetje voor beetje en toen toch maar weer niet en toen weer wel naar buiten. Zingen, spelen voor een handvol durvers in de zalen en de zaaltjes. Tot ook dat niet meer mocht.

  Nu het weer wel met mate mag, komen wij alsnog naar u toe, om het vieren in te halen. Samen met Kees Dijkstra, Wieke Garcia, Jannemien Cnossen en Edith Leerkes. We gaan elkaar toch zien.

  Kijk ernaar uit,

  Herman van Veen

  'Het bijna betoverde publiek in Carré wilde meer, en meer van Herman van Veen' (★★★★★deVolkskrant)

  'Onvermoeibaar en onverslijtbaar toont Van Veen zich als 76-jarige wanneer hij over het podium danst, springt en rent.' (★★★★AD)

  'Clown Herman (bijna 75) is nog altijd een genot om naar te kijken' (★★★★Trouw)

  'Van Veen, 76 dus, is nog altijd het kind dat meer waarde hecht aan verwondering dan aan het eren van zijn eigen prestaties.' (Parool)

  credits

  foto Max Koot

 • Harrie Jekkers

  Achter de duinen
  vr 3 dec

  Harrie Jekkers voor het eerst in 23 jaar weer te zien in een solo-cabaretvoorstelling.

  In Achter de duinen vertelt Harrie Jekkers middels liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod. Ongeveer een derde van de voorstelling gaat over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont.

  credits

  teksten en composities Harrie Jekkers, Koos Meinderts & Harrie Jekkers foto Maarten Ederveen 

 • Kasper van der Laan

  1 kilo (reprise)
  Volgens de Volkskrant het comedytalent van 2019
  vr 10 dec

  'Kasper van der Laan fascineert oneindig in absurde show.' (★★★★★NRC)

  Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn debuutvoorstelling. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met deze cabaretier en zijn unieke kijk op onze leefwereld. Kasper was de publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018 en is lid van Comedytrain. U kunt hem ook gezien hebben op Lowlands, Zwarte Cross of Paaspop.

  'Kasper van der Laan is dé debutant van het jaar.' (★★★★de Volkskrant)

  'Van der Laan, zoveel is duidelijk, is een natuurtalent. Zijn verbaliteit - lijzig, dan weer toornig - combineert hij met een absurde lichamelijkheid, waarbij vingers, de scharnierfunctie van ellebogen en de schoonheid van het been terloops worden geëxploreerd.' (★★★★★Algemeen Dagblad)


  credits

  foto Aisha Zeijpveld

 • Nina de la Parra en Sanne Landvreugd

  Gods wegen
  vr 10 dec

  Spoken word en opwindende muziek in een programma van twee powerhouses. Het NRC plaatste Gods Wegen in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van 2019 en noemde Nina de la Parra als 1 van 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en België.

  Zonder medelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trappen zij hun complete afkomst, hun generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder. Entertainment van de hoogste duikplank.

  Gods wegen leidden er al 22 jaar geleden toe dat Nina de la Parra (tekst) en Sanne Landvreugd (saxofoon) bij elkaar over de vloer kwamen in Paramaribo. Ze zaten beiden op het roemruchte Barlaeus in Amsterdam. Ze hebben allebei een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder en staan samen op de planken.

  De la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch wanneer ze haar pijn invoelbaar maakt. Ze schakelt zonder haperen van de ene naar de andere taal, van de ene naar de andere stemming en van twerken op een ranzig nummer naar een gevoelig liedje.’ (★★★★★ de Volkskrant, Gidi Heesakkers) 

  Voor slechts een tientje naar deze voorstelling? Vanaf 2 november 2021 kunt u de Schijf van 5 boeken: als u in één keer minimaal vijf cabaretvoorstellingen in de Luc Lutz zaal bestelt, betaalt u per voorstelling slechts € 10,-. 

  credits

  regie Titus Muizelaar muziek Sanne Landvreugd en Nina de la Parra foto Leendert Vooijce

 • Inleiding

  Lichter dan ik
  di 14 dec

  Bij een aantal voorstellingen kunt u een inleiding boeken, deze begint altijd een uur voor de voorstelling en duurt ongeveer 30 minuten.

  Voor slechts € 3,50 krijgt u informatie over de totstandkoming van een stuk, de makers en andere achtergrondinformatie. U dient een inleiding altijd apart te reserveren.

  Deze inleiding hoort bij de voorstelling Lichter dan ik

 • Lichter dan ik

  Esther Scheldwacht, Kees Hulst e.a.
  van de makers van De tolk van Java
  di 14 dec

  Lichter dan ik, geschreven door Dido Michielsen, is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest.

  Lichter dan ik biedt vanuit het perspectief van de vrouw een blik op de strijd die vele Indonesische vrouwen hebben gestreden tijdens de koloniale overheersing. Als zij vervolgens als huishoudster en minnares van een Hollander een dochter op de wereld zet, blijkt de vader hun relatie noch de dochter te willen erkennen. Noodgedwongen geeft zij haar moederrol op om een betere toekomst te bieden aan haar dochter, die door haar gemengde bloed en daardoor ook lichtere huidskleur de kans heeft meer status te verwerven. Deze onvrijwillige, ingrijpende keuze zal haar de rest van haar leven achtervolgen.

  'Indrukwekkende theaterbewerking van koloniaal familieverhaal' (Theaterkrant)

  credits

  met Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Denise Aznam, Thomas Cammaert en Tara Hetharia regie Olivier Diepenhorst roman Dido Michielsen bewerking Esther Scheldwacht foto Piek, Annemieke van der Togt

 • Javier Guzman

  Oudejaarsconference 2021 - In vertwijfeling verblijven
  vr 17 dec

  Het is tijd voor de wervelende, verfrissende vierde oudejaarsconference van Javier Guzman. Hij is scherp van tong, absoluut niet kritisch en is nooit politiek incorrect. Javier beschrijft een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden. Javier neemt het jaar met je door, zoals alleen hij dat kan. Hij bijt zichzelf vast in het nieuws. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Dat belooft een avondje onbelemmerd lachen.

  credits

  foto Petrovsky Ramone

van 5

cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden (zoals video's) af te beelden en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door op ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord gaat, kunt u via 'instellingen aanpassen’ uw voorkeuren wijzigen. meer informatie…

We maken gebruik van cookies om onze website goed te laten functioneren en uw bezoek prettig te laten verlopen. Zo kunt u inloggen en wordt uw winkelmandje onthouden tijdens het bestellen.

Cookies kunnen bovendien helpen uw ervaring op onze website te verrijken. Media van derde partijen, zoals video's, gaan bijvoorbeeld vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Tot slot worden cookies gebruikt om informatie rond onze marketingactiviteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk te kunnen uitvoeren.

cookie-instellingen