Isala Etalage


Met trots presenteren we u de Isala Etalage: vijf goede stukken uit ons diverse en prachtige toneelaanbod waar u voor slechts € 15,- naartoe kunt. Waarom we dat doen? Gewoon, omdat we het jammer zouden vinden als ze aan uw aandacht ontsnappen. Voor de prijs hoeft u het nu niet meer te laten, een consumptie is zelfs bij deze prijs inbegrepen.

naar de Isala Etalage

Weergave opties
 • Pia Douwes e.a.

  Master class
  De sensatie van Broadway terug in Nederland
  vr 24 mei

  Theaterdiva Pia Douwes kruipt wederom in de huid van de legendarische operazangeres Maria Callas. Master class is een toneelstuk van succesauteur Terrence McNally, waarin Callas drie van haar operastudenten genadeloos confronteert met hun muzikale tekortkomingen.

  Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend. Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn, Callas pepert het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit.

  Dit toneelstuk won meerdere prijzen, waaronder een Tony en Drama Desk Award en kreeg in Nederland unaniem lovende recensies, werd genomineerd voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en geselecteerd voor het Theaterfestival. Ook het publiek in het Isala Theater was laaiend enthousiast in 2011.

  'Pia Douwes acteert sterk in de rol van Maria Callas, en de masterclass wordt met humor neergezet.' (★★★de Volkskrant)

  'Je voelt grote emoties door kleine nuances; betekenisvol slikken, een wenkbrauw optrekken of een trillende vuist die langzaam naar haar hart beweegt.' (★★★Trouw)

  'Douwes speelt Callas magistraal: haar timing, tekstbeleving en mimiek zijn van ongekende klasse.' (★★★★1/2Theaterparadijs)

  'Met zijn prachtige mix van muziek, drama en humor is Master class een absolute aanrader voor iedereen die van meeslepend theater houdt.' (★★★★★ilovetheater)

 • Lisa Ostermann

  Makkelijk in de omgang
  vr 24 mei

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het. Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig.

  Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Daarnaast is ze sinds 2023 te zien in De Avondshow met Arjen Lubach. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. ‘Een overrompelend talent,’ noemde de Theaterkrant haar, naar aanleiding van haar eerste voorstelling. En nu is ze terug. Met Makkelijk in de omgang. De voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken.

  'Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij: Lisa Ostermann.' (★★★★★NRC)

  'Comédienne Lisa Ostermann is een natuurtalent.' (★★★★Trouw)

  'Wat een geweldig programma is Makkelijk in de omgang geworden.' (Theaterkrant)

 • The story of The Cats

  Diverse Volendamse muzikanten
  za 25 mei

  Het muzikale verhaal van de uitvinders van de Palingsound.

  Dit theaterseizoen vieren de frontmannen van de legendarische band The Cats, Piet Veerman en Arnold Mühren, hun 80ste verjaardag. Tijd om een ode te brengen aan de grondleggers van de beroemde palingsound. Met nog niet eerder vertoonde beelden van de originele band, verhalen van bekende Volendamse muzikanten en natuurlijk hun grootste hits ruikt u bijna de zilte lucht van de bekende dijk in Volendam. 

 • Frieda Belinfante

  Esther Lindenbergh
  met livemuziek | i.s.m. De Nationale Opera
  za 25 mei

  Het waanzinnige levensverhaal van Frieda Belinfante: verzetsheld, cellist, queer vrouwenliefhebber, maar vooral de eerste vrouw ooit die haar eigen symfonieorkest dirigeerde.

  We volgen Frieda’s jeugd in Amsterdam, haar ontluikende geaardheid, de oorlogsjaren, de daaropvolgende depressie en haar nieuwe leven in Amerika waar ze een succesvol dirigente werd en haar grote liefde vond.

  Ervaar hoe al uw zintuigen worden geprikkeld in deze one woman musical met livemuziek en vol spanning, actie, avontuur, en romantiek.

  'Muziek bevat alles in een gesublimeerde vorm. Alle menselijke gevoelens komen tot uiting: liefde, vreugde, verslagenheid en dood. Alles kan uitgedrukt worden door muziek. Het slechte, het goede, het angstaanjagende. Het is van onszelf. Wij maken het, wij componeren het, wij voeren het uit.' (Frieda Belinfante)

  'Frieda Belinfante is muziektheater met flair, daadkracht en snelheid.' (Het Parool)

  'Een monument voor een groots dirigent en verzetsheld' (Theaterkrant)

  'Verzetsstrijder Frieda Belinfante uitmuntend gespeeld door Esther Lindenbergh.' (★★★★de Volkskrant)

 • The Golden Theater Experience

  Stichting Tri-Shakti
  zo 26 mei

  Stichting Tri–Shakti Presents : Een spectulaire Bollywood Live Show.

   

  In deze live show zijn o.a. de geweldige Zangers & Zangeressen:
  - Anita Ghiraw
  - Urwin Abdoel
  - Aparna Gulati
  - Shakier Khan
  - Vinay Kalpoe
  - Moumita Banerjee
  - Shekhar Kumar
  - & Prim Seetal
  aanwezig om een onvergetelijke muzikale middag te geven.

  Music by Soham Orchestra

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • A Sense of Joy

  project: Manouk Schrauwen ism Brownies en Codarts
  ma 27 mei

  A Sense of Joy. Een voorstelling vol dynamische dans, levendige energie en samenspel. 

  Terwijl we allemaal streven naar geluk, vergeten we soms te genieten van de kleine momenten van vreugde. In een wereld waarin verschillen vaak benadrukt worden, delen we diep van binnen, vreugde in dezelfde dingen. Dit herinnert ons aan gedeelde menselijkheid in deze wereld. 

  De kracht van verbinding en vreugde wordt gevierd door negen dansers van Codarts Rotterdam en Brownies&Downies Capelle, onder leiding van de Rotterdamse maker Manouk Schrauwen. Ze laten zich leiden door hun 'Sense of Joy'. Een voorstelling vol dynamische dans, levendige energie en samenspel.

  We voelen, we ervaren, we nemen de sensaties van vreugde waar. Het enige wat je hoeft te weten is waar je moet kijken. Dit is onze "Sense of Joy”!

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • De terugreis

  Martin van Waardenberg, Leny Breederveld e.a.
  di 28 mei

  '[Alles in de film] is voortreffelijk uitgevoerd. Door het tempo en de komische timing van de regie. Maar voornamelijk door de geweldige Van Waardenberg en Breedeveld.' (★★★★NRC)

  Martin van Waardenberg en Leny Breederveld spelen de hoofdrollen in een melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan.

  Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. 

  Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

  high wine in de middag De middagvertoning van De terugreis is ook te bestellen met high wine. U geniet dan niet alleen van dit geweldige komische drama, maar ook van twee glazen wijn (of iets anders) en heerlijke zoete en hartige hapjes. Zin gekregen? Kies dan bij het kiezen van uw stoel(en) voor de prijssoort (Filmvriend) film + high wine.

  feestje in de avond De avondvertoning van De terugreis is de allerlaatste film van het seizoen en daarom organiseren we dan een klein feestje.

 • The Best of Britain: The power of music

  Met Syb van der Ploeg, Brenda Bee e.a.
  Van The Beatles tot Coldplay - The sixties tot nu
  do 30 mei

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Met een spectaculair programma met de allergrootste hits van Engelse bodem zet The Best of Britain wederom een avondvullend muziekspektakel op de planken.

  Syb van der Ploeg, Brenda Bee en Maarten Peters zijn de vocalisten en samen met vijf topmuzikanten onder wie multi-instrumentalist Hubert Heeringa brengen zij een avondvullende show vol nostalgie, maar ook met een aantal recente wereldhits. Er valt voor iedereen, van jong tot oud, veel te genieten. Maar de mensen op het podium genieten zelf ook. Met volle teugen zelfs. Want het motto van The Best of Britain is ‘gedrevenheid’. En dat levert een spetterend muzikaal spektakel op en een theateravond om nooit meer te vergeten. 

 • Sezgin Güleç

  Try-out
  try-out
  do 30 mei

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Rotterdammer, Comedytrain-lid en aanstormend talent Sezgin Güleç. Niet voor tere zieltjes, wel extreem grappig. Vorig jaar was hij bij ons te zien in het voorprogramma van Patrick Laureij, nu komt Sezgin met zijn eigen show naar het Isala.

  Ik heet Sezgin en ik ben de minst bekende gast die zit in de race om de definiërende stand-up comedian van deze tijd te worden. Na het zien van de show zul je zien dat ik het in me heb om te winnen. Het was een lange weg van de diepste krochten van dit land tot aan het podium en het wordt een nog langer pad van het podium naar de top. Ik deel dat pad graag met je. Tot in het theater.

  Daniël Arends over Sezgin:
  Eindelijk weer eens iemand die niet op het podium staat alsof ie een 10 voor stand-up comedy probeert te halen, maar er gewoon als dier staat dat doet wat het moet doen.  Namelijk onvoorspelbaar, uniek en vooral grappig zijn.'

  In januari 2024 werd Sezgin door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2024.

 • 007 dinnershow

  Remko Harms e.a.
  vr 31 mei

  De 007 dinnershow neemt u mee op een muzikale reis door de avonturen van 's werelds meest populaire en beroemdste spion, van Goldfinger tot Skyfall en van Thunderball tot Octopussy. Met Remko Harms als James Bond.

  James Bond is al meer dan vijftig jaar de redder in nood en iedereen kent natuurlijk iconische muziek die speciaal voor elke Bond-film is geschreven. Artiesten die de soundtracks hebben geschreven en uitgevoerd, zijn onder meer Duran Duran, Shirley Bassey , Carly Simon, Tom Jones, Paul McCartney – en in 2013 won Adele de eerste Bond-muziek Oscar voor haar prachtige nummer Skyfall, gevolgd door Sam Smith in 2016 voor zijn nummer Writing’s on the wall.

  Geniet van een heerlijk driegangendiner aan een tafel van (maximaal) tien personen en bestel uw drankjes shaken, not stirred.

 • Seizoensfinale Concert

  Rotterdams Turks Klassiek Muziek Koor
  zo 2 jun

  Een prachtige muzikale zomeravond met het Rotterdams Turks Klassiek Muziek Koor!

  Turkse zang met ook in het Nederlands een presentatie.
  Het Rotterdams Turks Klassiek Muziek Koor zingt al sinds 2001. Tijdens het concert op 2 juni kunt u volop genieten van een muzikale avond die vol staat met verrassende melodieën uit de 19e en 20e eeuw. Deze muziekstukken zijn gecomponeerd door diverse componisten die geworteld zijn in de Turkse klassieke muziek. Het concert bestaat uit twee delen met een kleine pauze halverwege. De tweede helft van de avond zal schitteren met Balkan Liederen, speciaal geselecteerd door onze dirigent Burak Savaş.

  Kom genieten van liefdesliederen, solo optredens, koorzang en instrumentale meesterstukken.
  Zing mee met het koor en beleef een geweldige avond met de smaak, de geur én het geluid van de wereld waar oost en west elkaar doorkruisen. 

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen bekijk hier de handleiding

 • Explosion dance - MEMORY LANE

  A decade on stage
  za 8 jun
  -
  zo 9 jun

  De leden van Explosion dance zijn al een tijdje hard aan het trainen voor deze knallende dansshow.

  Onwijs gave streetdance staat aan het hoofd in deze show, maar er worden ook meerdere dansstijlen getoond.

  Dit jaar is onze 10de theater show!!!!
  Daarom willen wij er iets speciaals van maken.

  Een reisje door het verleden....

  Wij starten in het jaar 2013 waar de theatershows van eXplosion dance zijn begonnen.
  Alle thema's, alle openings- en einddansen komen weer terug, de iconics, de leukste nummers, beste outfits, etc....

  Het belooft dus weer één groot feest te worden!!
  Kom jij ook met ons mee oude herinneringen ophalen?!

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • VIBES GROEN

  LMIPA
  Kaartverkoop start 13 mei om 12.00 uur
  do 13 jun

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst. Geef duidelijk aan of u voor show 1 of 2 op de wachtlijst wilt staan.

  Lucia Marthas Institute for Performing Arts presenteert: VIBES GROEN

  Alle afdelingen van LMIPA laten een veelvoud van stijlen en genres horen en zien: musical, show, zang, toneel, contemporary, urban, fusion. Voel de vibes!

  Deze voorstellingen zitten vol zang en dans en is gemaakt door docenten, jonge Nederlandse choreografen en internationale topchoreografen. Leerlingen en studenten brengen al wat zij hebben geleerd bij elkaar in een wervelende voorstelling. 

  Welke afdelingen zijn er te zien in welke voorstellingen?

  GROEN, voorstelling 1 aanvang 17.00 uur,
  is de voorstelling van de vooropleiding Rotterdam en Den Haag en Highschool (Rotterdam). Tijdens deze voorstelling zullen er ook enkele gastoptredens te zien zijn van het Hbo en het Mbo.

  GROEN, voorstelling 2 aanvang 19.30 uur, is de voorstelling van de vooropleiding Rotterdam en Den Haag. Tijdens deze voorstelling zullen er ook enkele gastoptredens te zien zijn van het Hbo en het Mbo.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • WISH

  DPFC Dance Theater Production 2024
  za 15 jun
  -
  za 29 jun

  Wanneer er een voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst. Geef dan duidelijk aan of het voor Show 2, Show3 of Show 6 is. 

  Get ready voor een onvergetelijke Danstheatershow van DPFC Dance.

  Onze getalenteerde dansers brengen hun passie en creativiteit tot leven door middel van verschillende dynamische & kleurrijke choreografieën. In de voorstelling WISH nemen onze dansers het publiek mee op een betoverende reis vol wensen en verlangens.
  Een dansvoorstelling die het publiek inspireert en laat zien dat het najagen van wensen soms verrassende en ontroerende resultaten kan opleveren.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Time for Change

  Dansleerlingen Noes Fiolet Studio’s
  za 22 jun
  -
  zo 23 jun

  Noes Fiolet Studio’s neemt jullie mee op een danstrip door de dynamiek van onze samenleving, van het streven naar een beter leven tot het omarmen van diversiteit. Laat je inspireren door de kracht van muziek en de schoonheid van beweging, terwijl we samen streven naar een wereld van positieve verandering.

  Stap deze zomer binnen in een fascinerende wereld van dans! Op 22 en 23 juni 2024 nodigen we je uit voor onze sprankelende zomereindvoorstelling in het bruisende Isala Theater, het culturele hart van Capelle aan den IJssel. Laat je meeslepen op een boeiende ontdekkingsreis door de diversiteit van onze samenleving. Ontdek met ons de kracht van verandering en omarm de pracht van inclusie. Geïnspireerd door iconen als Martin Luther King, Anne Frank en Bob Marley, laten we krachtige woorden tot leven komen in adembenemende dansen.

  Mis deze unieke kans niet om je te laten inspireren door de kracht van zowel live als opgenomen 
  muziek, en de elegantie van beweging. Sluit je aan bij ons streven naar een wereld van positieve 
  transformatie.

  Zaterdag 22 juni
  1e Voorstelling: 15.00 – 17.00 uur (inclusief pauze)

  Zondag 23 juni
  2e Voorstelling: 11.00 – 13.00 uur (inclusief pauze)
  3e Voorstelling: 15.00 – 17.00 uur (inclusief pauze)

  Reserveer vandaag nog jouw plek voor een van onze voorstellingen!

  Kaartverkoop:
  Exclusief verkrijgbaar via Isala Theater – Stadsplein 5 – Capelle a/d IJssel

  Beschikbaar op verschillende manieren:
  Online reserveren op www.isalatheater.nl (geen reserveringskosten)
  Aan de kassa op dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur
  Telefonisch bereikbaar via 010-4586400 tijdens bovenstaande tijden.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Bios te Buiten

  op het Amnestyplein
  gratis
  vr 6 sep

  In dit jubileumjaar mag Bios te Buiten niet ontbreken. Na een aantal jaar afwezigheid is onze buitenbioscoop terug van weggeweest. 

  Wie wil er niet genieten van een gratis filmklassieker op het Amnestyplein? Welke film er rond 21:00 uur gaat beginnen is in juli bekend, houd hiervoor deze website in de gaten. Vroege vogels kunnen een van de aanwezige zitplaatsen claimen, maar je kunt ook een eigen stoel meenemen. We raden aan om voor de koelere avonduren extra kleding en/of een deken mee te nemen. 

 • De sleuteldrager

  Jongerentheater Quint
  Naar het boek van Marco Kunst | vanaf 6 jaar
  za 14 sep
  en
  zo 15 sep

  Angst houdt het kleine koninkrijk Myr in haar greep. Als de wilde wikke woekert door het woud, versteent het alles wat leeft. En in de rivier houdt zich een monster schuil. Timeo is de enige die Myr kan redden.

  Timeo zal de sleutel die al tientallen jaren in zijn familie wordt doorgegeven naar de koning moeten brengen. Als de Gruwel daadwerkelijk ontwaakt, is Timeo is de eerste die het ziet. Als hij op weg gaat naar het kasteel, ontmoet hij Manou en samen proberen ze de Gruwel onschadelijk te maken. Zullen ze op tijd zijn? En voor welke duistere krachten proberen de oude kinderliedjes uit de stad hen te waarschuwen?

 • Alloy Dance Company

  The road less traveled
  za 21 sep

  Het nieuwe, Amerikaans/Italiaanse dansgezelschap Alloy Dance Company vindt zijn oorsprong aan de Zurich University of the Arts. De talentvolle jonge dansers brengen een frisse, innovatieve benadering van dans. 

  Hun eerste voorstelling The road less traveled belooft een verbluffende mix van technische virtuositeit en emotionele diepgang en biedt een ervaring die uw zintuigen prikkelt en uw emoties raakt. De twee dansers nemen u mee op een reis vol passie en creativiteit, bestaande uit twee delen.

  Encounter is een samenspel tussen licht en donker, de wens elkaar te helpen en licht in schaduw te creëren. Binnen het stuk creëren de dansers het contrast tussen het onderdeel van jezelf dat in het licht staat en je andere zijde die liever in de schaduw blijft. Licht ontdekt graag de wereld om zich heen en laat op speelse wijze de delen van onszelf zien en trots zijn die te delen. Ondertussen duiden de schaduwen het deel dat verborgen is in elk van de ons; het verlangen om verborgen te blijven, ons veilig te voelen en waar we de wereld niet onder ogen hoeven te komen. 

  Nobody and everybody is een choreografie die gebaseerd is op het boek Iemand, niemand en honderdduizend van de Italiaanse auteur Luigi Pirandello. Centraal staat de persoonlijke identiteit en wat het betekent om jezelf te zijn. Hoe wordt een ieder van ons gezien als iedereen ons op een andere manier ziet? Wie zijn we dan eigenlijk?

 • De mol en de paradijsvogel

  Laus Steenbeeke, Frans Mulder e.a.
  ‘Zoals je hoopt dat nieuwe musicals zijn.’ (★★★★★ Trouw)
  di 24 sep

  In De mol en de paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei op zoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn.

  De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een drag-artiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien?

  Laus Steenbeeke won een Musical Award voor zijn hoofdrol in deze kleine musical.

  Deze schitterende, gevoelige en zeer geestige voorstelling over een flamboyante veelzijdige artiest moet nog ver daarna en zeker niet alleen in Amsterdam gespeeld worden.’ (★★★★Algemeen Dagblad)          

  Deze sprankelende show geeft je vertrouwen in de toekomst van de Nederlandse musical.’ (★★★★de Volkskrant)

  De musical is op zijn sterkst op de momenten dat er scherp, hard én humoristisch commentaar wordt geleverd.’ (★★★★NRC)

 • Golden Earring Undercover

  Coming on strong!
  vr 27 sep

  Verwacht geen ‘tributeband’. De vijf muzikanten van Golden Earring Undercover, waaronder Martin van der Starre en Ron Knoester, zijn allemaal zelf afkomstig uit Den Haag en brengen een waardige en terechte hommage aan onze nationale rocktrots zonder ze te imiteren. 

  Deze speciale avond vol muziek in een fraai vormgegeven decor vertellen de mannen van Golden Earring Undercover een aantal persoonlijke verhalen over de bijzondere connectie met Golden Earring. De vijf kunnen bogen op een grote en respectabele staat van dienst én werkten in verschillende projecten regelmatig samen met bandleden van Golden Earring zelf.

  Natuurlijk worden alle grote hits gespeeld, maar ook minder bekende parels en repertoire uit de begintijd van ‘The Golden Earrings’ komen voorbij. Laat je meevoeren op deze reis door de rijke muzikale historie van de grootste rockband die Nederland ooit gekend heeft.

 • Isala pubquiz

  Presentator: Chris Piguillet
  vr 27 sep
  -
  vr 2 mei

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  De echte fans kijken alweer reikhalzend uit naar de acht pubquizzen die dit seizoen plaatsvinden, plus een heel speciale XL-jubileumversie op het toneel van de grote zaal.

  Klaarzitten om een tafel te reserveren, de spanning voorafgaand aan de eerste vraag, de bittergarnituur, de teleurstelling als je maar negen van de tien vragen goed hebt uit de ronde die jouw specialiteit is en de trots als je die felbegeerde trofee wint... Kortom, een te gekke enerverende avond waar je bij wilt zijn. Inmiddels al meer dan tien jaar een begrip in Capelle en omstreken!

  Steevast uitverkocht, maar regelmatig komt er lastminute een tafel vrij. Schrijf je daarom vooral in op de wachtlijst of houd onze Facebook-pagina in de gaten.

 • Richard de Leth

  OERsterk
  bekend van zijn bestsellers en podcast
  za 28 sep

  Vorig seizoen waren al zijn shows uitverkocht en nu krijgt ook Capelle en omgeving de kans om besmet te raken met het aanstekelijke gezondheidsvirus. Drs. Richard de Leth geeft inzicht in de handleiding van jouw lichaam.

  Hoe komt het dat we de gebruiksaanwijzing van ons mobieltje beter kennen dan van ons eigen lichaam? Het resultaat is dat de moderne mens steeds dikker, zieker en zwakker wordt. Het is tijd voor verandering. Bestsellerauteur drs. Richard de Leth laat je zien met welke simpele stappen jij je gezondheid kunt versterken. Geen taaie kost, maar een ontspannen avond met essentiële leefstijlkennis, anekdotes en grappige verhalen. Is je lijf je lief, leef dan preventief. 

 • Moord in Isala: Casino - Russian Roulette

  Los puzzels en escape room-opdrachten op
  za 28 sep

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  De afgelopen jaren zijn in het Isala al flink wat moordzaken tot een goed einde gebracht en heel wat daders opgepakt. En hoe tegenstrijdig dat misschien ook klinkt: dit gebeurt steeds tijdens een gezellige avond in de Luc Lutz zaal.

  Schuilt er een rechercheur in jou? Bent je goed met puzzels en codes? Kunt je logisch nadenken? Dan kun je misschien wel de moord in het Isala oplossen.

  De datum van de moord is al bekend, maar wie heeft 'm gepleegd? Dat mag jij uitzoeken, samen met een team van minimaal twee en maximaal zes personen. Je gaat puzzelen, escape room-opdrachten uitvoeren en mensen ondervragen, met als basis een tafel waar je met elkaar kunt overleggen onder het genot van een drankje. Durf jij het aan?

  De entreeprijs is € 26,00 per persoon inclusief drankje.

  Let op: deze moord in het Casino heeft vijf jaar geleden ook al eens plaatsgevonden.

 • Samen uit

  Henry en Joshua Timisela
  zo 29 sep

  ‘Samen uit' is het derde programma van The Lucu Factory. 

  Samen Uit - De Gebroeders Timisela

  Stel je voor, een koude winteravond - november 2014... Het debuut van de broers op het podium. Na een hartverwarmende voorstelling blijven Henry en Joshua Timisela achter, hun harten nog bonzend van de avond. Er zouden nog vele uitverkochte avonden volgen. Maar na dit succes nam hun verhaal een duistere wending. Een mysterieuze figuur, gehuld in een corduroy hoed, dook op en zette hun eens onbreekbare band onder druk met een duistere belofte.

  Broers herenigd op het podium.
  Na een decennium van succes en een tijdelijke scheiding, zijn Henry en Joshua Timisela eindelijk terug op het podium, en ze brengen een verhaal dat rechtstreeks uit het hart komt. In ‘Samen uit' nemen de broers je mee op een emotionele reis door hun leven, hun successen en hun uitdagingen.

  Het begon allemaal tien jaar geleden, toen Henry en Joshua hun eerste succesvolle stappen op het podium zetten en de Nederlandse theaterwereld veroverden met hun unieke mix van humor, herkenning en levenslessen. Het grote succes had echter ook een keerzijde. In 2014 wachtte een mysterieus persoon de broers op na hun eerste voorstelling. Hij droeg een hoed van corduroy, sprak de broers aan en voorspelde succes. Daar werd tegelijkertijd een belofte gedaan. Door de drukte van het werk, vaderschap, relaties, raakte deze belofte verloren. Maar nu is het tijd om terug te keren naar waar het allemaal begon en de belofte aan mr. Corduroy in te lossen. En om deze persoon weer terug te vinden. Niet geheel toevallig begint deze voorstelling in hun geboortestad Tiel en maken de broers wederom een fantastische reis. 

  ‘Samen uit' is meer dan alleen een theatervoorstelling; het is een emotionele reünie van twee broers die hun unieke band met het publiek willen delen. Beleef een avond vol emotie, inspiratie en hereniging!

  ‘Samen uit' is het derde programma van The Lucu Factory. Joshua Timisela (Tiel, 1984) maakte met het productiehuis eerder twee succesvolle solo-shows. Het derde programma is ter gelegenheid van het theateravontuur dat 10 jaar geleden begon. Dat doet Joshua met zijn broer. Henry Timisela (Tiel, 1978) is de huidige directeur van Museum Maluku in Den Haag. Samen schreven zij hun nieuwste productie. Deze landelijke tour start in hun geboorteplaats Tiel en trekt met de voorstellingen het land in. De broers wonen beiden in Rotterdam.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

   

 • De Mo Flow Show

  Mo Bicep
  try-out
  di 1 okt

  De Mo Flow Show belooft een energieke avond waarbij je wordt geïnspireerd om het maximale uit je leven te halen. Na afloop van de show verlaat je de zaal met één missie in gedachten: je leven maximaliseren.

  Welkom bij De Mo Flow Show, waar influencer, ondernemer en inspirator Mo Bicep op interactieve wijze zijn inzichten deelt over het maximaliseren van het leven. Met zijn indrukwekkende werkethiek en een bereik van 500.000 volgers leidt Mo een internationaal bedrijf met miljoenenomzet. Zijn ultieme droom en doel? Miljoenen mensen inspireren. Zijn volgende stap om deze droom te verwezenlijken is een eigen theatershow.

  Samen met presentator, illusionist en ondernemer Niels Houtepen gaat Mo in gesprek over hoogte- en dieptepunten, dromen en ambities. Hij deelt zijn tien belangrijkste tips om het maximale uit het leven te halen. Deze interactieve show geeft de zaal de kans om vragen te stellen en zo het gesprek mede te sturen. Elke show ontvangt Mo een speciale mystery guest: een influencer, topsporter, artiest of ondernemer.

 • Gerard van Maasakkers

  In de gloria!
  do 3 okt

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  75 is hij! 
  Een heel jaar lang.
  En hij trakteert. Niet met taart, maar met liedjes.

  n die zijn lekker zeg!
  Niet te zoet, niet te romig, niet te dit of te dat, 
  maar puur, eerlijk, van een haast ongekende kwaliteit.
  Dit wordt dus een avond voor fijnproevers.
  De tour start én eindigt in zijn geboorteplaats Nuenen: 
  op de eerste én de laatste dag van zijn verjaarjaar.
  Vier met hem mee.
  Geniet van al dat moois.
  Laat toeters en bellen thuis.
  Zeg hem niet dat het beste nog moet komen.
  Vraag hem niet hoelang hij nog doorgaat.
  Maar zing hem toe uit volle borst:
  In de glo-ri-a!

 • Phil Bee Cocker band

  With a little help from my friends
  bekend van The tribute - Battle of the bands
  vr 4 okt

  De ultieme ode aan Joe Cocker, ‘The voice of Sheffield’, door Phil Bee, The voice (senior) of Holland en een 8-koppige band met louter topmuzikanten. Tot aan de finale van The Tribute – Battle of the bands brachten zij heel Nederland terug in de tijd. 

  Vorig jaar was Phil Bee in het Isala met eigen nummers én Joe Cocker-hits. In deze nieuwe show komen alle pareltjes en grote hits van Cocker voorbij, zoals Unchain my heart, Many rivers to cross, The letter, n’Oubliez jamais, You are so beautiful, Feeling alright en uiteraard With a little help from my friends. Een wervelend muzikaal eerbetoon van zeer hoog niveau en de ultieme Joe Cocker show met gevoel, passie en vakmanschap.

 • Comedytunes comedynight

  Drie cabaretiers & een MC
  er valt nooit genoeg te lachen
  vr 4 okt

  Op een Comedytunes comedynight zie je drie van de beste comedians van Nederland die in hoog tempo de meest absurde en komische verhalen vertellen, en een MC die de avond aan elkaar praat. Een topavond waarbij de Luc Lutz zaal is omgebouwd tot heuse comedyclub inclusief bar.

  Kom eens langs en laat je verrassen door bekende namen en opkomende talenten. De maffe verhalen van de comedians zorgen dat je automatisch gelukshormonen gaat aanmaken. Na een avondje Comedytunes zul je merken dat je weer buiten staat met een fris en energiek gevoel. Gun jezelf die volle tank endorfine!

  Dit seizoen kun je vier keer naar een Comedytunes comedynight (voorheen Get up, stand up!).

 • Stef Bos

  Bloemlezing 2024
  za 5 okt

  Stef Bos speelt zoals de afgelopen jaren
  Twee maanden in het najaar
  Solo

  Een keuze uit zijn repertoire
  En verzoeknummers die via de site www.stefbos.nl kunnen worden aangevraagd
  Zo speelt hij
  Een Bloemlezing
  Die elke avond anders is

 • Jan Beuving

  2025-1
  Oudejaarsconference | try-out
  za 5 okt

  Deze ‘liedschrijver uit de buitencategorie’, volgens de Volkskrant, komt dit keer met een oudejaarsconference naar het Isala.

  Iedere seconde gaat er één seconde van de toekomst over naar het verleden. Maar hoe lang is die ene seconde eigenlijk het heden geweest? Als je die vraag 31.536.000 keer achter elkaar stelt, is er een jaar voorbij. Maar niet 2024, want dat is een schrikkeljaar. En op die ene dag extra komt Jan Beuving naar het Isala Theater voor zijn oudejaarsconference 2025-1.

  De tijd zal (behalve verstrijken, vliegen en alle wonden helen) nog moeten leren waar het over gaat, maar zeker is dat Tom Dicke aan de vleugel zit en dat Jans poëzie en logica de handen weer ineen zullen slaan. Maar dan met poedersuiker. 

van 8