Isala Etalage


Met trots presenteren we u de Isala Etalage: vijf goede stukken uit ons diverse en prachtige toneelaanbod waar u voor slechts € 15,- naartoe kunt. Waarom we dat doen? Gewoon, omdat we het jammer zouden vinden als ze aan uw aandacht ontsnappen. Voor de prijs hoeft u het nu niet meer te laten, een consumptie is zelfs bij deze prijs inbegrepen.

naar de Isala Etalage

Weergave opties

Wilt u eens iets anders doen met uw (klein)kinderen op zondag? Kom dan naar een van de Peuterkleuter Ochtenden in het Isala. Kaarten kosten slechts € 10,-. Bij de overige familievoorstellingen krijgen kinderen een mooie korting op de entreeprijs. Er is voor elke leeftijd wel iets leuks. Het vermelde leeftijdsadvies is een ondergrens.

 • De sleuteldrager

  Jongerentheater Quint
  Naar het boek van Marco Kunst | vanaf 6 jaar
  za 14 sep
  en
  zo 15 sep

  Angst houdt het kleine koninkrijk Myr in haar greep. Als de wilde wikke woekert door het woud, versteent het alles wat leeft. En in de rivier houdt zich een monster schuil. Timeo is de enige die Myr kan redden.

  Timeo zal de sleutel die al tientallen jaren in zijn familie wordt doorgegeven naar de koning moeten brengen. Als de Gruwel daadwerkelijk ontwaakt, is Timeo is de eerste die het ziet. Als hij op weg gaat naar het kasteel, ontmoet hij Manou en samen proberen ze de Gruwel onschadelijk te maken. Zullen ze op tijd zijn? En voor welke duistere krachten proberen de oude kinderliedjes uit de stad hen te waarschuwen?

 • Juf Roos

  Een partijtje voor Gijs
  vanaf 2 jaar
  zo 6 okt

  Nederlands meest populaire juf maakt een nieuw avontuur mee samen met Gijs.

  Het avontuur begint bij de molen van Juf Roos. Juf Roos organiseert een partijtje op de kinderboerderij, maar eenmaal daar aangekomen loopt het allemaal toch anders dan ze had bedacht. Het partijtje eindigt op een open plek in een prachtig bos.

  Deze voorstelling is interactiever dan ooit: kinderen verzinnen, roepen en dansen mee en natuurlijk zingt jong en oud mee met alle Juf Roos-hits van de afgelopen jaren. 

 • Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

  Michael de Roos, Aniek Venhoeven e.a.
  vanaf 6 jaar | try-out
  zo 13 okt

  Kruimeltje en de strijd om de goudmijn is een vrolijke familiemusical die je meeneemt op een reis vol avonturen, humor, fantasie en leuke liedjes. Een gloednieuw, spannend avontuur waarin Kruimeltje in het verleden van zijn vader in Amerika duikt.

  Kruimeltje woont met zijn ouders in een fijn huis, maar hij mist de avonturen van de straat. Als hij in de problemen is gekomen en voor straf op zijn kamer moet blijven, ontsnapt hij uit het huis door in zijn fantasie te vluchten naar het wilde westen van Amerika. Samen met zijn vriendinnetje Anna kruist hij paden met de schurkachtige Lefty en zijn onhandige handlangers. Lukt het Kruimeltje om te voorkomen dat Lefty het meest waardevolle bezit van de familie steelt?

  Deze voorstelling is tijdens de Kinderboekenweek.

 • De grote slijmmusical

  Judith van der Wijst, Anique Dreamon e.a.
  vanaf 6 jaar
  zo 3 nov

  Na vier succesvolle bioscoopfilms komt Slijm eindelijk naar het theater met De grote slijmmusical. Een familievoorstelling vol bekende hits als Slijm is alles, Gek op slijm, Zwemmen in slijm en KABOEJA! (Mega super de bom).

  Slijmcreator Indy van Leeuwen kondigt via een videoboodschap aan het stokje door te geven. Vijf nieuwe slijmmakers, allen met hun eigen talent, gaan samen het nieuwe avontuur aan, maar speelgoedfabrikant Dominicus Duff is terug en keert zich tegen de plannen van de vijf.

  Een musical vol herkenning, kleur, humor, dans, spanning en slijm. Zeker leuk voor de filmliefhebbers, maar ook voor diegenen die de films niet gezien hebben. Eén ding is zeker: het wordt super de bom!

 • Pim & Pom vinden een schat!

  Peuter Kleuter Ochtend: Mario Perton e.a.
  van 2 tot 7 jaar
  zo 10 nov

  Het lijkt een gewone dag in het huis van de twee kattenvriendjes Pim & Pom. In de ochtend heerlijke brokjes, een kroel van de vrouw en lezen in de poezenkrant. Totdat ze lezen dat er een schat is gevonden op zolder, een paar huizen verderop.

  Pim & Pom gaan op schattenjacht op hun eigen zolder. Een plek waar ze eigenlijk nooit komen en waarvan de vrouw ook liever niet heeft dat ze daar komen. De kattenvriendjes komen er al snel achter dat hun zolder wel heel bijzonder is en vol met avonturen zit.

  Maar wat horen ze daar? Is het een muis?
  Maar wat zien ze daar? Is het een spook?
  Zullen Pim & Pom een schat op zolder vinden? Help jij mee?

  Beleef een spannend, grappig en muzikaal avontuur op deze bijzondere zolder. Na afloop kun je in de foyer op de foto met Pim & Pom.

 • Woezel en Pip

  Sprookjes uit de Tovertuin
  vanaf 2 jaar
  zo 24 nov

  De liefste hondjes Woezel en Pip komen terug naar het Isala. Dit keer wordt een echt sprookjesfeest gevierd. Zing en dans mee op de leukste en vrolijkste liedjes van de hondjes!

  Nadat de Wijze Varen heeft voorgelezen uit het bijzondere sprookjesboek, komen Woezel en Pip op een idee. Voor zijn verjaardag gaan ze Wijze Varen verrassen met een sprookjesoptreden. Ze duiken in de verkleedkist en bouwen een écht theater met natuurlijk een toneel en rode gordijnen. En dan wordt het tijd om te oefenen. Alleen, welk sprookje gaan ze opvoeren? Gelukkig heeft Molletje een goed plan: ze gaan het lievelingssprookje van de Wijze Varen kiezen. Maar hoe ging dat sprookje ook alweer precies?

  sprookjesfeest Kom je ook verkleed naar het sprookjesfeest van Woezel en Pip? Vóór en na de voorstelling kun je een mooi kleurwerkje maken in de foyer. Na afloop van de voorstelling komen Woezel, Pip en hun vriendjes bovendien naar de foyer voor een foto en een dikke knuffel.

 • Peuter Kleuter Ochtend: Was

  Casier & Dies
  kom ook spelen in de theaterspeeltuin | 2 t/m 5 jaar
  zo 8 dec

  Er was was
  er is was
  er zal altijd was zijn
  maar deze was is weer zo fris als ’ie was

  Per week doen we in Nederland gemiddeld 3,6 keer de was. Arme papa’s en mama’s. Of is het maar net hoe je het bekijkt? Voor kinderen zit de was, de wasmand en de wasmachine vol leven! En zo ook in Was, een non-verbale voorstelling vol verbeelding, over de schoonheid en het spel in het alledaagse.

  Na de voorstelling kunnen de kinderen spelen in de theaterspeeltuin vol wasmachines, wasmanden, droogrekken en natuurlijk de was.

 • Jeugdtheaterhuis

  ZEB.
  vanaf 7 jaar | naar het kinderboek van Gideon Samson
  do 26 dec

  Een zebra in de klas is misschien zo vreemd nog niet, maar kan vier plus vier echt vijf zijn? Op deze Tweede Kerstdag zie je een muzikale en verrassende familievoorstelling van Jeugdtheaterhuis met kinderen, jongeren en professionals.

  Dit is het verhaal van onze klas. Het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, Katinka, Noepy, Max, Ziva, Lev, Annabelle, Meral, Wies, Ozzie en de rest. En van Ariane natuurlijk. Hadden we al verteld dat Ariane een zebra is? Het is verder niet echt belangrijk, als je dat soms dacht, maar dan weet je het gewoon. Wij zijn de klas van juf Cato.

  ZEB. gaat over zaken die niet kunnen, omdat ze ongebruikelijk, onlogisch, absurd of zelfs onmogelijk zijn. De verhalen openen de mogelijkheid dat het wél zou kunnen en dat dat dan weer niet per se raar is. Ook het publiek wordt verleid om met een open blik naar de wereld te kijken. Voorbij de afspraken die we hebben gemaakt en buiten de lijnen die we zelf tekenen.  

  ZEB. is gebaseerd op het gelijknamige geweldige, grappige en filosofische kinderboek van schrijver Gideon Samson en illustrator Joren Joshua, dat er gewoon om vraagt om ook als theatervoorstelling op de planken te worden gebracht. 

 • De NEEhoorn

  Iris Bakker, Daniëlle Deddens e.a.
  vanaf 7 jaar | De brutaalste musical van het jaar
  zo 29 dec

  Stap binnen in het kleurrijke Heerlijke Hartenwoud, het thuis van de eigenwijze NEEhoorn. Deze brutale en stoere familiemusical is gebaseerd op het populaire kinderboek De NEEhoorn, bewerkt door cabaretier Peter Heerschop en met muziek van hiphopcollectief DIEHELEDING. 

  Iedereen voelt zich weleens niet op zijn plek, maar als je je zelfs in het paradijs niet thuisvoelt, waar moet je dan nog naartoe? Laat je meevoeren in het betoverende universum van de NEEhoorn en zijn vrienden. De WATbeer die soms niet hoort en soms niet luistert, de brutale KUS-m’n-KONT-hond en de WELLES-prinses die altijd gelijk wil hebben. Samen gaan ze op zoek naar het mysterieuze NERGENS.

  De NEEhoorn is een musical voor kinderen die durven te dromen, maar ook een feest der herkenning voor (groot)ouders met een kleine eigenwijze NEEhoorn thuis. Bovendien valt er voor een grote broer of zus ook veel te lachen. De muziek, speciaal gecreëerd door het dynamische hiphopcollectief DIEHELEDING, maakt het een energieke voorstelling voor het hele gezin met liedjes die extreem goed in je hoofd blijven hangen.

  Gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc-Uwe Kling en Astrid Henn.  De Nederlandse versie is geschreven door bekroond schrijver Jaap Robben en inmiddels meer dan 130.000 keer verkocht.

 • De Gorgels

  Billy de Walle, Kim van Zeben e.a.
  Naar het kinderboek van Jochem Myer
  zo 5 jan

  De Gorgels is gebaseerd op het gelijknamige geliefde kinderboek van cabaretier van Jochem Myjer. En nu is dit fantasierijke en spannende avontuur eindelijk te zien in het theater. Voor alle kinderen onder de 90 jaar (en natuurlijk ook voor iedere leeftijd erboven).

  Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft… Hij gaat met zijn superogen op onderzoek uit en beleeft de spannendste avonturen. Helemaal alleen, maar dat doet hij gewoon! 

  Laat de voorpret alvast beginnen met deze kleurplaat.

 • Smaack Inside

  Hét theater- en foodfestival van Capelle
  gratis entree
  za 18 jan

  In dit jubileumjaar organiseren we natuurlijk ook het inmiddels bekende gratis festival Smaack. Dit keer wel met een twist, want we gaan van XL naar intiem en van buiten naar binnen. Kom ook langs bij Smaack Inside!

  In plaats van het Stadsplein of Amnestyplein wordt het toneel van de grote zaal onze festivalhotspot, met foodstands, picknicktafels en optredens van singer-songwriters en acts als Tim Akkerman, Evie van der Heijden, Charly Luske en dj’s. In de Luc Lutz zaal zijn de leukste bands te horen, onder wie In the name of met knallers van U2 en Vinodj Sital met zijn fantastische saxofoon en collega-muzikanten.

  Kinderen vermaken zich prima in de bovenfoyer. Ze kunnen aan de slag bij de jongleerworkshop, de workshop gezond snoepen van Sjef Torrie en de knutselworkshop van Jeugdtheaterhuis. Ook de silent disco is weer geopend. Of neem een duik in de ballenbak en maak iets moois in de timmerhoek.

  Blijf je gezellig eten? Met keuze uit onder andere Indisch, Surinaams, Hollands en Japans is dat echt een aanrader. We proosten deze dag graag met jou op 25 jaar Isala!

  Wie wil dansen tot in de kleine uurtjes, kan een kaartje bestellen voor de party-dj’s Tim & Faab. Tot middernacht kun je in de Luc Lutz zaal met hen uit je dak op de lekkerste dansnummers.

 • Steven Kazàn & Jamie

  Super magic!
  vanaf 6 jaar
  vr 31 jan

  Steven Kazàn en Jamie, winnaars van de Televizier-Ring Jeugd 2023 en bekend van diverse tv-programma's en hun online video's, nemen je mee in een dynamische show vol humor, interactie en natuurlijk magic.

  Voor aanvang tref je al een aantal betoverende dingen aan in de foyer. Maak bijvoorbeeld als souvenir een foto bij de magische muur en maak daarmee kans op een prijzenpakket.

  Zoek daarna je stoel op en maak je klaar voor 60 minuten entertainment. Allerlei goocheltrucs, grappen, interactie met de zaal en nog veel meer.

  Als de show is afgelopen, is het nog niet klaar, want Steven en Jamie komen naar de foyer om met jou op de foto te gaan. Een onvergetelijk uitje voor het hele gezin. Super magic toch?

 • Brandweerman Sam live!

  Avontuur op Dino Eiland
  vanaf 2 jaar
  zo 9 feb

  Van redden krijgt Brandweerman Sam nooit genoeg, de held van de buurt komt terug met een gloednieuw theateravontuur samen met het brandweerteam, Mandy en al hun vrienden. 

  Wanneer Professor Pekel een écht oud dino-ei vindt, denkt hij dat er ook andere resten van dino’s op het eiland liggen. Tijd om Brandweerman Sam in te schakelen. Piekepolder Eiland wordt omgedoopt tot Dino Eiland en Brandweerman Sam en het brandweerteam maken zich klaar voor verder onderzoek. Lukt het Sam en zijn team om Norbert en de assistent van Professor Pekel op tijd te redden uit de grot?

  Maak je klaar voor een heldhaftig avontuur met Brandweerman Sam, Elvis, Jenny, Commandant Staal, Norbert Puk, Mandy en Professor Pekel tijdens deze vlammende voorstelling vol dans, zang, humor, een spannende zoektocht en gewaagde reddingsacties.

  dino knutselen Vóór de voorstelling kunnen de kinderen in de foyer hun mooiste dino-knutselwerkje versieren in de Brandweerman Sam knutselhoek. Daarnaast nodigt Brandweerman Sam alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweer of misschien wel als echte onderzoeker naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en het brandweerteam natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide meet & greet met leuke foto.

 • Peuter Kleuter Ochtend: Mijn huis is jouw huis

  Kim van Goor
  4 tot en met 7 jaar
  zo 23 feb

  Een fantasierijke voorstelling vol humor, gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van de Kinderboekenweek 2023 van Yvonne Jagtenberg.

  De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje bij de brug. Het was klein, maar groot genoeg. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. ‘Mijn huis is jouw huis’, zei de moeder van Pats. Niet lang daarna werd Pats zelf geboren. En daar bleef het niet bij; steeds meer bewoners betrekken een kamertje in het huisje bij de brug.

  Mijn huis is jouw huis is een voorstelling over een plek krijgen én innemen op deze wereld, je ruimte delen en omgaan met veranderingen. Wat maakt je huis je thuis?

 • nijntje de musical

  Karin Bos, Maria Hengst e.a.
  vanaf 3 jaar | naar de verhalen van Dick Bruna
  zo 2 mrt

  Wie kent nijntje niet? Beleef de avonturen van dit beroemde konijntje en haar vriendjes en geniet van nieuwe verhalen en vrolijke liedjes. In een groots decor en met prachtige kostuums wordt de wereld van nijntje in het Isala tot leven gewekt.

  In nijntje de musical viert nijntje haar verjaardag en ontmoet ze nieuwe vriendjes. Ook komen de bekendste nijntje-nummers voorbij zoals konijnen 3, nijn is jarig en nijntje, een lief klein konijntje. Dat wordt meezingen en swingen voor de kleintjes én een feest van herkenning voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Komen jullie ook kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt?

 • De Proefkeuken theatershow

  Pieter Hulst, Willem Voogd e.a.
  naar de gelijknamige televisieserie | vanaf 8 jaar
  vr 14 mrt

  Een spectaculaire en grappige familievoorstelling, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, die het theater binnenstebuiten keert en waarin Pieter en Willem elke avond een nieuwe voorstelling maken.

  Na tien seizoenen van De Proefkeuken op televisie maken Pieter Hulst en Willem Voogd een grootse familievoorstelling die alle theaterwetten tart. Pieter en Willem gaan op hun volledig eigen wijze een voorstelling uitvinden. Bereid je voor op spectaculaire special effects, krankzinnige steracteurs en ongelofelijk veel lachmomenten. Voortgestuwd door hun kenmerkende humor wordt het een race tegen te klok om de voorstelling af te krijgen voor het zaallicht weer aan gaat.

  De serie wordt veelvuldig gestreamd en oneindig herhaald op tv, de afleveringen zijn bij elkaar miljoenen keren bekeken.

 • Peuter Kleuter Ochtend: Sjakie en Jopie

  Jaski & Groenteman
  van 3 tot 7 jaar | naar het voorleesboek
  zo 23 mrt

  Een voorstelling boordevol grappige en herkenbare verhalen en vrolijke meezingers.

  Sjakie heeft altijd minstens één pleister op zijn lichaam. Hij kan onhandig zijn, maar als er muziek klinkt, danst hij. Jopie herken je meteen. Als ze rent, is ze net een paardje. Ren, galop, ren, galop! Met veel fantasie verkennen Sjakie en Jopie hun wereld en ontmoeten ze de bewoners van hun kleurrijke straat. 

  Met nieuwe liedjes van JW Roy en Jan Groenteman, winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied 2022. Naar de gelijknamige voorleesverhalen over dit ondeugende kleuterduo dat met veel fantasie de wereld verkent.

  Deze voorstelling is in de plaats van Monkie gekomen, die is geannuleerd.

 • Bumba

  Het verjaardagsboek
  vanaf 1 jaar
  zo 13 apr

  De liefste clown ter wereld komt terug naar het theater. Samen met Bumbalu, Bumbina en alle vriendjes uit het circus mag je mee op een feestelijk avontuur.

  Als Lars en Lies jarig zijn, worden ze verrast met een schitterend verjaardagsboek. Als ze dit boek openmaken, stappen ze de wonderbaarlijke Bumba-wereld in en leren ze al zijn vriendjes kennen zoals Bumbalu, Bumbina, Carla de kip, Barry de leeuw, Kiwi de vogel, Poppa de aap, Tumbi de olifant, en baby. Samen leren ze tellen, zingen en dansen ze op hun favoriete liedjes en maken ze er een heel bijzonder en supervrolijk verjaardagsfeest van.

  Na de voorstelling mogen alle kleintjes met Bumba op de foto. Dankzij het aangepaste licht- en geluidsniveau is deze voorstelling heel geschikt voor de allerkleinsten.

 • Een nacht in de Efteling

  Patrick Martens, Zjon Smaal e.a.
  Voor iedereen vanaf 1,20 meter
  zo 20 apr

  In deze grappige middagvoorstelling op Eerste Paasdag komen de wonderlijke wereld van de Efteling en de traditie van de komedies van Jon van Eerd samen tot een explosieve en onvergetelijke middag. Spannend als een achtbaan die door een spinnenweb schiet.

  Met Een nacht in de Efteling neem je plaats in een achtbaan van te gekke situaties en dolkomische Harrie Vermeulen-achtige ontwikkelingen. Wat gebeurt er als de zusjes Julia en Sophie op zoek gaan naar de waarheid tussen fantasie en werkelijkheid? Tijdens een nachtelijk avontuur belanden zij achter de poorten van de Efteling waar iets vreemds aan de hand is. Het lijkt wel alsof alles op zijn kop staat en niets meer klopt. De fakir kan niet meer op zijn tapijt vliegen omdat hij hoogtevrees heeft. Roodkapje is op zoek naar haar ware identiteit. En in de Danse macabre zijn de geesten hun ritmegevoel kwijt. En wat als deze Efteling-bewoners zich in de talkshow van Eva Drienek moeten verantwoorden? 

  Er volgt een doldwaas en aanstekelijk komisch avontuur waarbij je meegenomen wordt in een opeenstapeling van misverstanden, briljante decorvondsten en uitdagende luchtkastelen. Dit is de op hol geslagen wereld van de Efteling, zoals je de Efteling nog nooit hebt beleefd. 

 • De Kleine Zeemeermin de musical

  Natascha Molly e.a.
  vanaf 4 jaar
  zo 25 mei

  Vaar mee op de swingende muziekgolven en duik diep in de prachtige onderwaterwereld van de Kleine Zeemeermin.

  Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende haren en schitterende stem is ze het lievelingetje van haar vader, Koning Triton. Bij een hevige storm redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van een zinkend schip. Ze wordt op slag verliefd en ze wil niets liever dan bij hem zijn, maar zij woont in de zee en hij op het land. Ze gaat op zoek naar iemand die kan helpen haar wens te vervullen.

  extra's Maak jouw theaterbezoek extra magisch door verkleed naar het theater te komen. Meld je aan voor de sprookjesverkleedwedstrijd en maak kans op een betoverende prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle helden uit de show ontmoeten tijdens een meet & greet in de foyer.

  Laat de voorpret alvast beginnen met de kleurplaat.