Isala Etalage


Met trots presenteren we u de Isala Etalage: vijf goede stukken uit ons diverse en prachtige toneelaanbod waar u voor slechts € 15,- naartoe kunt. Waarom we dat doen? Gewoon, omdat we het jammer zouden vinden als ze aan uw aandacht ontsnappen. Voor de prijs hoeft u het nu niet meer te laten, een consumptie is zelfs bij deze prijs inbegrepen.

naar de Isala Etalage

Weergave opties

Voorstellingen in het genre musical en show trakteren u op muziek, zang, gesproken tekst en dans. Een complete ervaring waardoor u helemaal wordt meegezogen. Soms door een groot gezelschap in een indrukwekkende productie, soms solo door één artiest. Het is hoe dan ook genieten.

 • De mol en de paradijsvogel

  Laus Steenbeeke, Frans Mulder e.a.
  ‘Zoals je hoopt dat nieuwe musicals zijn.’ (★★★★★Trouw)
  di 24 sep

  In De mol en de paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei op zoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn.

  De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een drag-artiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien?

  Laus Steenbeeke won een Musical Award voor zijn hoofdrol in deze kleine musical.

  Deze schitterende, gevoelige en zeer geestige voorstelling over een flamboyante veelzijdige artiest moet nog ver daarna en zeker niet alleen in Amsterdam gespeeld worden.’ (★★★★Algemeen Dagblad)          

  Deze sprankelende show geeft je vertrouwen in de toekomst van de Nederlandse musical.’ (★★★★de Volkskrant)

  De musical is op zijn sterkst op de momenten dat er scherp, hard én humoristisch commentaar wordt geleverd.’ (★★★★NRC)

 • Ellen ten Damme & the Magpie Orchestra

  Barock
  reprise
  za 2 nov

  Na succesvolle seizoenen en lovende kritieken nodigt Ellen ten Damme u opnieuw uit om toe te treden tot haar hofhouding. Fantastisch dat ze haar show Barock nog eenmaal brengt in het Isala.  

  Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in Barock. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nog meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

  Barock is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend. 

  'Vol energie, vol levenslust. Wat een prachtvoorstelling.' (★★★★★het AD)

  'Met Barock bewijst Ellen ten Damme opnieuw dat ze alles kan. Dit is totaaltheater van de bovenste plank'. (Theaterkrant

  'Onvergelijkbaar goed. Soepel, gevarieerd en verwoestend raak in het Nederlands,  Frans en Duits... het is niet zomaar een avond...." (★★★★★DvhN)

  'Wat een stem heeft Ten Damme. Ze beschikt over een waanzinnige stage presence, ze is een geboren entertainer die doet wat ze wil.' (★★★★Theaterparadijs)

 • A XXXmas Carola

  Nandi van Beurden, Suzan Seegers e.a.
  Precies zoals Dickens het nooit bedoeld heeft
  wo 4 dec

  Een moderne musicalbewerking van Charles Dickens’ klassieker der kerstklassiekers: A Christmas carol. Een nieuwe Nederlandse kerstmusical die het ultieme kerstgevoel naar het Isala brengt.

  Carola is niet goed met mannen. In een koortsdroom rondom de kerstdagen wordt zij bezocht door drie geesten. De geest van het verleden is Xander. Xander was haar echtgenoot. De man die overleed. Hij was haar eerste liefde. Oprechte en pure liefde. De geest van het heden is Xavier. Xavier was haar grote liefde. Die waarmee Carola momenteel in vechtscheiding ligt. De geest van de toekomst is X. Haar ware liefde. De man waarmee ze ooit zal eindigen. Dit jaar wordt Carola’s kerst vooral een moment van inzicht over hoe zij in relaties staat, en uiteindelijk ook een spiegel voor haar gedrag tegenover mannen. 

 • Kalabanté

  Afrique en cirque
  zo 8 dec

  Kalabanté brengt een spannende reis naar het Afrikaanse continent, een eerbetoon aan de Guinese diaspora. Acrobatiek van hoog niveau, innovatieve choreografieën en kleurrijke ritmes. 

  Afrique en cirque is de nieuwste show van Yamoussa Bangoura, geïnspireerd op het dagelijkse leven in Guinee. Deze middagvoorstelling deelt de schoonheid, jeugd en kunstzinnigheid van de Afrikaanse cultuur. Een kleurrijke show die verder gaat dan alleen het decor, de kostuums en de enscenering. De kracht, behendigheid en levensvreugde van jonge Afrikanen staan centraal. Je ervaart hoe de acrobaten de zwaartekracht lijken te trotseren en verschillende menselijke piramides uitvoeren, allemaal op hedendaagse klanken van Afro jazz, percussie en de kora, een oorspronkelijk inheems snaarinstrument uit West-Afrika.

  Welkom in het universum van Kalabanté en bereid je voor op een onvergetelijke reis.

 • Eiffel

  Ad Knippels, Soraya Gerrits e.a.
  vr 13 dec

  De musical Eiffel vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst.

  Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd, wil Gustave iets maken waardoor de wereld hem zal zien. Met zijn blik op de top gericht lijkt Gustave blind te zijn voor de offers die Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich onder zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor een onmogelijke keuze stelt, is de vraag hoeveel een mens kan buigen voor hij breekt.

  Ondertussen richten angstige en verwonderde Parijzenaars hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889, waarvoor aan de oevers van de Seine het technisch wonder van 300 meter staal verrijst. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd, kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal. 

 • Wintervariété

  Sneeuw
  Met Dave van der Wal
  vr 20 dec

  Na vijf succesvolle jaren in Rotterdam is het tijd om de glamour van december (dat rijmt alleen in de regio Rijnmond) naar alle uithoeken van de regio te brengen. Stap binnen in de betoverende wereld van het nieuwe spektakel van het Wintervariété: Sneeuw.

  In Sneeuw worden humor, circusacts, variété, zang, ontroerende verhalen en magie op een onvergetelijke manier samengebracht door artiesten uit binnen- en buitenland. Elk moment is uniek, net als de dans van een sneeuwkristal in de lucht. Het geheel wordt geleid door de gezelligste buurjongen uit Rotterdam, Dave van der Wal, in de rol van MC vanderWal, gekleed in een uitbundige verzameling kerstboomwaardige kostuums, stilettohakken en make-up.

  Deze adembenemende voorstelling is een feestelijke viering geïnspireerd door de eeuwenoude wijsheid dat geen twee sneeuwkristallen identiek zijn. Wetenschappers hebben eeuwenlang gestreefd naar het doorgronden van dit wonder, maar dit blijft mysterieus en ongrijpbaar. 

  Kom en laat je meevoeren op deze magische reis waar wonderen tot leven komen voor jong en oud.

 • De NEEhoorn

  Iris Bakker, Daniëlle Deddens e.a.
  vanaf 7 jaar | De brutaalste musical van het jaar
  zo 29 dec

  Stap binnen in het kleurrijke Heerlijke Hartenwoud, het thuis van de eigenwijze NEEhoorn. Deze brutale en stoere familiemusical is gebaseerd op het populaire kinderboek De NEEhoorn, bewerkt door cabaretier Peter Heerschop en met muziek van hiphopcollectief DIEHELEDING. 

  Iedereen voelt zich weleens niet op zijn plek, maar als je je zelfs in het paradijs niet thuisvoelt, waar moet je dan nog naartoe? Laat je meevoeren in het betoverende universum van de NEEhoorn en zijn vrienden. De WATbeer die soms niet hoort en soms niet luistert, de brutale KUS-m’n-KONT-hond en de WELLES-prinses die altijd gelijk wil hebben. Samen gaan ze op zoek naar het mysterieuze NERGENS.

  De NEEhoorn is een musical voor kinderen die durven te dromen, maar ook een feest der herkenning voor (groot)ouders met een kleine eigenwijze NEEhoorn thuis. Bovendien valt er voor een grote broer of zus ook veel te lachen. De muziek, speciaal gecreëerd door het dynamische hiphopcollectief DIEHELEDING, maakt het een energieke voorstelling voor het hele gezin met liedjes die extreem goed in je hoofd blijven hangen.

  Gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc-Uwe Kling en Astrid Henn.  De Nederlandse versie is geschreven door bekroond schrijver Jaap Robben en inmiddels meer dan 130.000 keer verkocht.

 • Opvliegers: Girls on fire 2

  Lone van Roosendaal e.a.
  50+ en still on fire
  vr 10 jan

  Na de feestavond in het Isala met voluit meezingende en dansende dames komen de vriendinnen Lone van Roosendaal en Hilke Bierman opnieuw met een geweldig feelgood-vriendinnenconcert, dit keer samen met Linda Wagenmakers.

  Een fonkelnieuwe show vol bekende hits die élke vrouw kan meezingen. Een swingende, grappige avond uit, afgewisseld met herkenbare en ontroerende verhalen. Want hoe vieren deze vrouwen hun 50+-zijn? Vindt Hilke haar innerlijke zenmaster of komt ze toch meer tot rust met een bak chocolade-ijs? En hoe blijft Linda toch zó bij de tijd, terwijl Lone al blij is als ze een foto kan versturen met haar telefoon? Vindt Lone écht dat 50 het nieuwe 30 is? En denkt haar lichaam daar ook zo over? Of had ze achteraf de kosten van haar ‘beauty-geheim’ beter in een tweede huis op Ibiza kunnen investeren?

  Dus trek je dansschoenen uit de kast, vul je bidon met witte wijn en stop je waaier in je tas. Get ready, it’s gonna be a party tonight!

  P.S. De raampjes kunnen open...

 • Smaack Inside

  Hét theater- en foodfestival van Capelle
  gratis entree
  za 18 jan

  In dit jubileumjaar organiseren we natuurlijk ook het inmiddels bekende gratis festival Smaack. Dit keer wel met een twist, want we gaan van XL naar intiem en van buiten naar binnen. Kom ook langs bij Smaack Inside!

  In plaats van het Stadsplein of Amnestyplein wordt het toneel van de grote zaal onze festivalhotspot, met foodstands, picknicktafels en optredens van singer-songwriters en acts als Tim Akkerman, Evie van der Heijden, Charly Luske en dj’s. In de Luc Lutz zaal zijn de leukste bands te horen, onder wie In the name of met knallers van U2 en Vinodj Sital met zijn fantastische saxofoon en collega-muzikanten.

  Kinderen vermaken zich prima in de bovenfoyer. Ze kunnen aan de slag bij de jongleerworkshop, de workshop gezond snoepen van Sjef Torrie en de knutselworkshop van Jeugdtheaterhuis. Ook de silent disco is weer geopend. Of neem een duik in de ballenbak en maak iets moois in de timmerhoek.

  Blijf je gezellig eten? Met keuze uit onder andere Indisch, Surinaams, Hollands en Japans is dat echt een aanrader. We proosten deze dag graag met jou op 25 jaar Isala!

  Wie wil dansen tot in de kleine uurtjes, kan een kaartje bestellen voor de party-dj’s Tim & Faab. Tot middernacht kun je in de Luc Lutz zaal met hen uit je dak op de lekkerste dansnummers.

 • Simon-James Reynolds

  S.O.L.O.
  Situations of ones life’s obsessions
  za 25 jan

  De multidisciplinaire, multimedia performance S.O.L.O. toont een leven. Elk besluit, elke mislukking, elk succes op elk tijdstip vormt ons. Maar we ervaren ze alleen, zelfs als we omringd zijn door mensen. S.O.L.O.

  Je hebt van die lichamen die zo lenig en beweeglijk zijn, dat zij zich in alle richtingen laten plooien. Grondacrobatiek, luchtacrobatiek, trampoline, schoonspringen... vraag het aan de in Australië geboren gymnast Simon-James Reynolds en hij doet het met de vingers in de neus. Situations of Ones Life’s Obsessions (S.O.L.O.) is het persoonlijke verhaal van deze performer verpakt in een adembenemende multimediale voorstelling. Het gaat niet alleen over zijn leven, maar ook over de obsessies en herinneringen die we allemaal hebben.

  Dit is een van de 25 jubileumvoorstellingen. We raden u van harte aan na afloop van deze voorstellingen nog even na te genieten in de foyer. Daar trakteren we u graag op lekkers en op leuke horeca-aanbiedingen, zoals een taartje bij de koffie voor de prijs van 25 jaar geleden.

 • Thunder from down under

  De ultieme ladies night out
  vanaf 18 jaar
  di 11 mrt

  Via Las Vegas komen de mooiste, meest gespierde, goed gebouwde en sexy dansers van Australia’s Thunder From Down Under rechtstreeks naar het Isala.

  Het zijn de prikkelende choreografieën, opzwepende muziek en glimmende torso’s die garant staan voor een verleidelijke en smakelijke high-energy show waar je graag naar kijkt. Thunder from down under is geen onbekende meer in dit segment. Wereldwijd hebben miljoenen vrouwen deze hunks al zien optreden en voor hun theatrale shows zijn ze meermaals onderscheiden. Ook zijn ze regelmatig als special guest te zien geweest bij NBC’s Today Show, The Tyra Banks Show, ABC Daytime, Project Runway, The Ellen DeGeneres Show en vele tv-series.

  Deze all-male dansrevue is geschikt voor iedereen die de achttien is gepasseerd en hoewel de mannen de grenzen duidelijk opzoeken, gaan ze er nooit overheen. Dit Thunder-feest gaat je stoutste dromen waarmaken!

  korting!
  Koop zes tickets in één bestelling en je zit gezellig samen in de zaal voor € 205,00 i.p.v. € 231,-
  (kies hiervoor groepsticket)

 • Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Paul Groot

  Ja, ik wil!
  za 29 mrt

  Na het grote succes van de musical Blind date zijn Bob en Jenny terug. Een nieuwe grappige en herkenbare voorstelling over alles wat met trouwen te maken heeft voor iedereen die getrouwd is, getrouwd was, nog gáát of nooit zál trouwen.

  Nadat de twee elkaar hebben leren kennen door bemiddeling van het bureau Blind date, slaat de vonk over en gaat bankmedewerker Bob Flinck uiteindelijk op één knie om hondentrimster Jenny de Beukering om haar hand te vragen. En omdat het regelen van een huwelijk niet eenvoudig is, besluiten de twee de organisatie in handen te leggen van Koos, een weddingplanner bij het bedrijf Ja, ik wil.

  Maar waar Koos op het hysterische af bezig is de perfecte bruiloft te organiseren, confronteert hij Bob en Jenny ook met de belangrijke vragen rondom een verbintenis als het huwelijk. Wat zegt een huwelijk nog in een tijd waarin volslagen vreemden met elkaar trouwen op tv om drie weken later weer te scheiden? Wat zegt een huwelijk nou eigenlijk over liefde? Wat zeggen al die verzonnen tradities nou eigenlijk over de liefde die je voelt? En dan die duizend en één beslissingen… Groot of klein? Wie nodig je niet uit en wie wel? Waarom juist die trouwambtenaar die niets weet van zowel bruid als bruidegom? Als je je eigen bruiloft overleeft, moet het wel ware liefde zijn.

  Blind date won drie Musical Awards voor beste script en dialogen, beste vrouwelijke hoofdrol en beste nieuwe oorspronkelijk Nederlandse musical. Blind date verschijnt begin oktober 2024 als film van regisseur Johan Nijenhuis in de Nederlandse bioscopen.

 • Tineke Schouten

  De Schouten schoenen aan
  reprise | tour wegens succes verlengd!
  vr 4 apr

  Nadat haar zaal vorig seizoen razendsnel uitverkocht was, zijn we heel blij dat Tineke Schouten nogmaals naar het Isala komt met De Schouten schoenen aan.

  Tineke Schouten trekt de stoute schoenen aan. Ze gooit haar show nu eens over een andere boeg. Ze verstopt zich niet alleen achter een kostuum, nee. Je ziet meer Tineke zelf, dingen die haar bezighouden. Met de billen bloot.

  Tineke heeft roerige tijden achter de rug, de wereld staat op zijn kop. Hoe hang je dan nog de slingers op? En heeft Tineke dan echt een fetisj voor schoenen, telefoons of computers? Misschien moet ze eens haar ongezouten mening geven of een dieper gesprek voeren. Natuurlijk gaat Tineke samen met u de boel relativeren en lachen om onze eigen tekortkomingen. Gelardeerd met de mooiste liedjes, begeleid door eersteklas muzikanten. Tineke op haar best.  

 • The African Mamas

  The big five
  za 5 apr

  The African Mamas brengen dit keer een ode aan the big five van de Zuid-Afrikaanse muziek. Vijf toonaangevende artiesten, met ieder hun eigen voetsporen in de Afrikaanse muziek, worden in de spotlight gezet. 

  The African Mamas nemen je met hun tomeloze energie mee op een reis door het Zuid-Afrikaanse muzieklandschap, waarin tal van verschillende muziekstijlen aan bod zullen komen.

  De eerste die aan bod komt is Miriam Makeba. Zij heeft op onnavolgbare wijze de muziek van Zuid-Afrika voor het voetlicht van de internationale muziek-arena gebracht. Pata Pata, Malaika, The Click Song, de lijst met hits is eindeloos.

  Maar behalve Mama Africa heeft nog een aantal doortastende Zuid-Afrikaanse zwaargewichten hun stempel op het culturele leven gedrukt. Brenda Fassie was een van die artiesten, met hits als‘Kuyoze Kuyovalwa en het emotionele Too late for mama. Ook na haar doorbraak als artiest is ze in de townships blijven wonen.

  Bushi Mlongo schreef vooral nummers over het dagelijks leven in Soweto en stond erom bekend meestal blootvoets het podium te betreden. Haar vaak scherpe teksten werden beloond met een verbanning uit haar geboorteland, die ze deels in Nederland heeft doorgebracht. Ook Hugh Masekela heeft een groot gedeelte van zijn leven in ballingschap doorgebracht, maar natuurlijk kennen we hem vooral van een groot aantal indrukwekkende hits, waaronder Stimela (Coal train), Don’t go lose it baby en Bring him back home. 

  Last but not least het duo Letta Mbulu en Caiphus Semenya, met onsterfelijke nummers als Nomalanga en Not Yet Uhuru.

 • ABBA the music

  Thank you for the music
  met 9-koppige showband
  za 24 mei

  Deze muzikale feelgoodshow is een fantastische avond uit voor alle ABBA-liefhebbers. De 9-koppige showband, bestaande uit vier topvocalisten, staat garant voor een geweldige performance van de ABBA-songs.

  Wat deze show extra bijzonder maakt, is dat de songs zowel vocaal als muzikaal op de meest originele wijze worden vertolkt. De bandleden en vocalisten zijn stuk voor stuk grote ABBA-fans, te horen aan hun enthousiaste en energieke uitvoeringen.

  Deze twee uur durende show belooft alle grote hits van ABBA te laten horen, waaronder de legendarische Eurovisie Songfestival-winnaar Waterloo en wereldhits als Mamma mia, Dancing queen, Money money money, SOS, Knowing me knowing you, Voulez-vous en Chiquitita. De opzet van de show met een groots showpodium, visuals en veel licht, draagt ook bij aan de algehele sfeer en de nostalgische reis naar de tijd van ABBA.

  ABBA the music richt zich volledig op het brengen van de muziek van ABBA en zal zeker in de smaak vallen bij fans die verlangen naar een authentieke muzikale ervaring.

 • De Kleine Zeemeermin de musical

  Natascha Molly e.a.
  vanaf 4 jaar
  zo 25 mei

  Vaar mee op de swingende muziekgolven en duik diep in de prachtige onderwaterwereld van de Kleine Zeemeermin.

  Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende haren en schitterende stem is ze het lievelingetje van haar vader, Koning Triton. Bij een hevige storm redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van een zinkend schip. Ze wordt op slag verliefd en ze wil niets liever dan bij hem zijn, maar zij woont in de zee en hij op het land. Ze gaat op zoek naar iemand die kan helpen haar wens te vervullen.

  extra's Maak jouw theaterbezoek extra magisch door verkleed naar het theater te komen. Meld je aan voor de sprookjesverkleedwedstrijd en maak kans op een betoverende prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle helden uit de show ontmoeten tijdens een meet & greet in de foyer.

  Laat de voorpret alvast beginnen met de kleurplaat.

 • Josephine B.

  Channah Hewitt e.v.a.
  Het verhaal van ’s werelds bekendste revuester
  za 31 mei

  Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar turbulente leven. Met prachtige songs, waaronder enkele evergreens.

  Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren 20 van de vorige eeuw maakt Josephine haar debuut op Broadway en wordt zo de eerste zwarte ‘superster’.

  Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse verzet. Ook gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren.

  Met Channah Hewitt (TINA - De Tina Turner musical, Les misérables) als Josephine, omringd door acht knappe, dansende, zingende en spelende mannen en een vijfkoppig orkest.