Isala Etalage


Met trots presenteren we u de Isala Etalage: vijf goede stukken uit ons diverse en prachtige toneelaanbod waar u voor slechts € 15,- naartoe kunt. Waarom we dat doen? Gewoon, omdat we het jammer zouden vinden als ze aan uw aandacht ontsnappen. Voor de prijs hoeft u het nu niet meer te laten, een consumptie is zelfs bij deze prijs inbegrepen.

naar de Isala Etalage

Weergave opties

Rotterdamse gezelschappen als Conny Janssen Danst en Scapino Ballet keren (bijna) jaarlijks terug in het Isala met hun nieuwste voorstelling. Daarnaast laten ook andere grote en kleine gezelschappen zien wat ze kunnen, van modern tot klassiek.
 

 • WISH

  DPFC Dance Theater Production 2024
  za 15 jun
  -
  za 29 jun

  Wanneer er een voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst. Geef dan duidelijk aan of het voor Show 2, Show3 of Show 6 is. 

  Get ready voor een onvergetelijke Danstheatershow van DPFC Dance.

  Onze getalenteerde dansers brengen hun passie en creativiteit tot leven door middel van verschillende dynamische & kleurrijke choreografieën. In de voorstelling WISH nemen onze dansers het publiek mee op een betoverende reis vol wensen en verlangens.
  Een dansvoorstelling die het publiek inspireert en laat zien dat het najagen van wensen soms verrassende en ontroerende resultaten kan opleveren.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Time for Change

  Dansleerlingen Noes Fiolet Studio’s
  za 22 jun
  -
  zo 23 jun

  Noes Fiolet Studio’s neemt jullie mee op een danstrip door de dynamiek van onze samenleving, van het streven naar een beter leven tot het omarmen van diversiteit. Laat je inspireren door de kracht van muziek en de schoonheid van beweging, terwijl we samen streven naar een wereld van positieve verandering.

  Stap deze zomer binnen in een fascinerende wereld van dans! Op 22 en 23 juni 2024 nodigen we je uit voor onze sprankelende zomereindvoorstelling in het bruisende Isala Theater, het culturele hart van Capelle aan den IJssel. Laat je meeslepen op een boeiende ontdekkingsreis door de diversiteit van onze samenleving. Ontdek met ons de kracht van verandering en omarm de pracht van inclusie. Geïnspireerd door iconen als Martin Luther King, Anne Frank en Bob Marley, laten we krachtige woorden tot leven komen in adembenemende dansen.

  Mis deze unieke kans niet om je te laten inspireren door de kracht van zowel live als opgenomen 
  muziek, en de elegantie van beweging. Sluit je aan bij ons streven naar een wereld van positieve 
  transformatie.

  Zaterdag 22 juni
  1e Voorstelling: 15.00 – 17.00 uur (inclusief pauze)

  Zondag 23 juni
  2e Voorstelling: 11.00 – 13.00 uur (inclusief pauze)
  3e Voorstelling: 15.00 – 17.00 uur (inclusief pauze)

  Reserveer vandaag nog jouw plek voor een van onze voorstellingen!

  Kaartverkoop:
  Exclusief verkrijgbaar via Isala Theater – Stadsplein 5 – Capelle a/d IJssel

  Beschikbaar op verschillende manieren:
  Online reserveren op www.isalatheater.nl (geen reserveringskosten)
  Aan de kassa op dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur
  Telefonisch bereikbaar via 010-4586400 tijdens bovenstaande tijden.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Albeda Dansinstructeur presenteert:

  24/7
  Kaartverkoop start 1 juni om 13.00 uur
  di 2 jul

  Stap in de veelzijdige wereld van dans met onze nieuwste voorstelling 24/7. Dit jaar nodigen we je uit om een week lang het leven van een dansinstructeur mee te maken – een leven dat wij elke dag, elk uur, intens beleven.

  Beleef de week van een danser:

  Sassy but Classy Saturday We beginnen met een knal! De zaterdag staat voor een spetterend begin van het weekend én de show.

  Stilly Sunday Zondag is onze rustdag, een moment van serene schoonheid en ingetogen beweging.

  Manic Monday De werkweek start met veel drukte en de opstart van de dagelijkse rituelen, daarnaast de start van training omgezet in dynamische dans.

  Trippy Tuesday Vol motivatie en enthousiasme dompelen we ons onder in de betovering van de week.

  Wicked Wednesday We zijn halverwege de week. Het is de dag van doorzettingsvermogen, energieherstel en soms ook een kleine viering dat de eerste helft van de week achter de rug is.

  Torpid Thursday Het weekend is in zicht, maar we voelen nog de zwaarte van de week.

  Festive Friday We vieren het einde van de week met een explosieve afterparty!

  Kom en laat je meevoeren in de unieke reis van onze dansweek. Voel de energie, ervaar de passie, en beleef de emoties die elke dag met zich meebrengt.

  De opleiding Albeda dansinstructeur: Heb je een passie voor dans en wil je die delen met anderen? Bij het Albeda Danscollege kun je van je droom een beroep maken. Onze opleiding tot dansinstructeur bereidt je in drie jaar voor op een professionele carrière in diverse stijlen en doelgroepen binnen de danswereld.

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Alloy Dance Company

  The road less traveled
  za 21 sep

  Het nieuwe, Amerikaans/Italiaanse dansgezelschap Alloy Dance Company vindt zijn oorsprong aan de Zurich University of the Arts. De talentvolle jonge dansers brengen een frisse, innovatieve benadering van dans. 

  Hun eerste voorstelling The road less traveled belooft een verbluffende mix van technische virtuositeit en emotionele diepgang en biedt een ervaring die uw zintuigen prikkelt en uw emoties raakt. De twee dansers nemen u mee op een reis vol passie en creativiteit, bestaande uit twee delen.

  Encounter is een samenspel tussen licht en donker, de wens elkaar te helpen en licht in schaduw te creëren. Binnen het stuk creëren de dansers het contrast tussen het onderdeel van jezelf dat in het licht staat en je andere zijde die liever in de schaduw blijft. Licht ontdekt graag de wereld om zich heen en laat op speelse wijze de delen van onszelf zien en trots zijn die te delen. Ondertussen duiden de schaduwen het deel dat verborgen is in elk van de ons; het verlangen om verborgen te blijven, ons veilig te voelen en waar we de wereld niet onder ogen hoeven te komen. 

  Nobody and everybody is een choreografie die gebaseerd is op het boek Iemand, niemand en honderdduizend van de Italiaanse auteur Luigi Pirandello. Centraal staat de persoonlijke identiteit en wat het betekent om jezelf te zijn. Hoe wordt een ieder van ons gezien als iedereen ons op een andere manier ziet? Wie zijn we dan eigenlijk?

 • Inleiding

  Conny Janssen Danst, Via Berlin en Ragazze Quartet
  do 16 jan

  Bij een aantal voorstellingen kunt u een inleiding boeken, deze begint altijd een uur voor de voorstelling en duurt ongeveer 30 minuten.

  Voor slechts € 3,50 krijgt u informatie over de totstandkoming van een stuk, de makers en andere achtergrondinformatie. U dient een inleiding altijd apart te reserveren.

  Deze inleiding hoort bij de dansvoorstelling Normality no more van Conny Janssen Danst, Via Berlin en Ragazze Quartet.

 • Conny Janssen Danst, Via Berlin en Ragazze Quartet

  Normality no more
  Schuberts Winterreise revisited
  do 16 jan

  Wat is eigenlijk normaal? En wie bepaalt dat? In Normality no more – een samensmelting van muziektheater, moderne dans en klassieke muziek – nemen drie topgezelschappen je mee in een neurodiverse belevingswereld.

  Een bestseller in de klassieke muziek, Schuberts Winterreise, wordt uitgebeend tot op het bot en weer opnieuw opgebouwd. In de oorspronkelijke Winterreise legt de hoofdpersoon een eenzame, winterse reis af nadat zijn liefde hem verlaten heeft. Op zoek naar innerlijke rust, maar gekweld en achtervolgd door herinneringen, blijft hij vertwijfeld achter op het ijs. In Normality no more smelten moderne dans, muziektheater en klassieke muziek samen tot een nieuwe versie: een ode aan het divergente brein en een oproep tot begrip en empathie voor mensen die de wereld anders ervaren dan de grote massa.

  Alle dansers, musici en acteurs spelen een personage dat is geïnspireerd op zowel persoonlijke ervaringen als wetenschappelijk onderzoek over neurodivergentie. Zij tonen hun kracht en kwetsbaarheid, omarmen hun eigen diversiteit en verlangen tegelijkertijd naar sociale integratie. Je ervaart hoe het is om in de huid te kruipen van mensen die als ‘vreemd’ worden gezien en ontdekt de unieke, veelzijdige en wonderlijke kwaliteiten van de neurodiverse mens.

  Ragazze Quartet maakte van Winterreise, oorspronkelijk geschreven voor bariton en piano op een gedicht van Willhelm Müller, eerder al een versie voor bariton en strijkkwartet. In Normality no more stelt zij een veelkleurig ensemble samen met een ongebruikelijke combinatie van instrumenten en stijlen. Met countertenor, jazz-zang, strijkkwartet, elektronica, toetsen, slagwerk en doedelzak wordt de muziek van Schubert omgebogen tot een compleet nieuw, neurodivers alternatief van pulserende elektropop tot hypnotiserende strijkersglissandi en Surinaamse dansritmes.  

 • Simon-James Reynolds

  S.O.L.O.
  Situations of ones life’s obsessions
  za 25 jan

  De multidisciplinaire, multimedia performance S.O.L.O. toont een leven. Elk besluit, elke mislukking, elk succes op elk tijdstip vormt ons. Maar we ervaren ze alleen, zelfs als we omringd zijn door mensen. S.O.L.O.

  Je hebt van die lichamen die zo lenig en beweeglijk zijn, dat zij zich in alle richtingen laten plooien. Grondacrobatiek, luchtacrobatiek, trampoline, schoonspringen... vraag het aan de in Australië geboren gymnast Simon-James Reynolds en hij doet het met de vingers in de neus. Situations of Ones Life’s Obsessions (S.O.L.O.) is het persoonlijke verhaal van deze performer verpakt in een adembenemende multimediale voorstelling. Het gaat niet alleen over zijn leven, maar ook over de obsessies en herinneringen die we allemaal hebben.

 • Circumstances

  Exit
  vanaf 8 jaar
  di 11 feb

  Vier individuen belopen één collectief pad. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. 

  We bewegen ons als mens altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben de vier elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

  Exit is een spannende, indrukwekkende en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Dat Exit enkele jaren geleden een ware hit werd bij een breed publiek, is niet moeilijk te begrijpen: naarmate het tempo en de muziek de hoogte ingaat, kruip je steeds meer op het puntje van je stoel.

  Solo, met twee en uiteindelijk met zijn vieren voeren ze er verbluffende, gevaarlijk ogende acrobatische toeren op uit. Het dubbele talent van de vier dansers maakt Exit tot een opwindend uur fysieke krachtpatserij.’ (★★★★NRC)

  ‘Exit is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst. Het werk van de jonge choreograaf Piet Van Dycke blinkt uit door een organische mix van lichtvoetigheid en zwaarte.’ (★★★★de Volkskrant)

  De adembenemende voorstelling blaast je omver.’ (Dagblad van het Noorden)

 • Another Kind of Blue

  Digital twin
  met twaalf drones
  di 18 feb

  Choreograaf David Middendorp brengt met zijn nieuwe voorstelling opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie. Met drones, lichtspel en spiegels verkent Digital twin het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld.

  Doordat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. In vier verschillende choreografieën wordt onderzocht hoe de interactie tussen deze fysieke en digitale wereld eruit ziet.

  Het stuk MetaHuman houdt ons een (digitale) spiegel voor en laat ons zien welke vorm de digitale tweelingversie van een mens kan hebben. Hoe zou het zijn om onze digitale tweelingbroer of -zus te ontmoeten en wat gebeurt er als we ermee kunnen communiceren? Missing gaat nog een stapje verder en neemt ons mee naar de nabije toekomst. In dit ontroerende stuk gaat een danseres een duet aan met de digitale versie van iemand die er niet meer fysiek is, maar wiens digitale persoon nog voortleeft in de andere wereld.

  Frequentie 3 slaat een andere weg in en opent de poorten van de wiskundige wereld van getallen voor ons. In dit stuk zien we hoe de dansers dansen met de wiskunde die achter deze digitale werelden schuil gaat. Tot slot sluit ook Airman naadloos bij dit thema aan, aangezien de twaalf drones uit dit stuk enkel kunnen dansen omdat er van elke drone ook een digitale tweelingversie is waarmee de berekeningen gedaan worden om ze te laten vliegen. 

 • Introdans

  Typhoon
  een choreografie van Krisztina de Châtel
  do 8 mei

  Het ensemble van Introdans danst Typhoon, een van de meest bekende choreografieën van Krisztina de Châtel. Zij laat de dansers de directe confrontatie aangaan met de drie windmachines op het podium, op de klanken van Canto Ostinato.

  In een windstille proloog bereiden de dansers zich voor op wat komen gaat. Ze hangen uit het lood alsof ze tegen de wind leunen. Hun armen klieven door de lucht. Ze zijn klaar voor de strijd. Dan overstemt het aanzwellend geraas van windmachines de zachte pianoklanken. De dansers zuigen de longen vol en leveren fier het gevecht tegen deze (onzichtbare) materie die zij al dansend tastbaar maken. De choreografische ordeningsdrang van Krisztina de Châtel wordt in een vliegende storm beproefd.