dans

lekker bladeren

U kunt heel gemakkelijk door ons programma bladeren, alsof het een brochure is. Wilt u het hele programma inzien, klik dan op de eerste voorstelling. In de pop-up die verschijnt, leest u bijna alle informatie erover. 

Enthousiast? Door het hartje naast het tijdstip van uw keuze aan te klikken, zet u deze in uw wensenlijstje. Meteen bestellen kan via het winkelmandje. 

Doorbladeren? Dan gaat u met het pijltje aan de rechterkant van de pop-up hieronder naar de volgende voorstelling. Bent u aan het einde van de pagina met voorstellingen gekomen, klik dan onderaan de lijst op volgende om naar de volgende pagina te gaan.

Veel voorpret gewenst!

Filters

Rotterdamse gezelschappen als Conny Janssen Danst en Scapino Ballet keren (bijna) jaarlijks terug in het Isala met hun nieuwste voorstelling. Daarnaast laten ook andere grote en kleine gezelschappen zien wat ze kunnen, van modern tot klassiek.

 • Rhythm of the dance

  The Christmas show
  do 8 dec

  Al meer dan tien jaar staat deze authentieke Ierse dansvoorstelling regelmatig en met veel succes in december in het Isala. Nu zijn ze terug.

  Een dansvoorstelling zoals deze volgens de Ieren zou moeten zijn: een traditioneel spektakel vol opzwepende dans en live gespeelde muziek. Beleef nu dit meeslepende dansspektakel in kerstsfeer. Een onvoorstelbare avond uit in de donkerste dagen van het jaar.

  Rhythm of the dance trok de afgelopen twintig jaar al meer dan 14 miljoen toeschouwers uit 52 verschillende landen, verdeeld over vier continenten.

  credits

  foto Wim Lanser en The National Dance Company of Ireland

 • Igone de Jongh e.a.

  Zin in liefde
  oud-sterdanseres van het Nationaal Ballet
  do 5 jan

  Na het succes van de eerste eigen voorstelling van de meest bejubelde en gelauwerde prima ballerina van ons land is het nu tijd voor de opvolger Zin in liefde.

  Igone de Jongh is een grote inspiratiebron voor zowel publiek als choreografen. Na 24 jaar sterdanseres geweest te zijn bij het Nationaal Ballet en geschitterd te hebben op gerenommeerde balletpodia, besloot Igone naar haar geliefde publiek toe te reizen.

  In Zin in liefde geniet u opnieuw van Igone op haar allerbest. Klassiek ballet wordt afgewisseld met een uitstapje naar de moderne dans. Ze wordt daarin bijgestaan door de grootste talenten uit binnen- en buitenland. Samen creëren zij een nieuw ‘fusion’ ballet, een spannende en gedurfde mix tussen klassiek ballet en moderne theaterdans.

  Zin in liefde is een voorstelling die ontroert, betovert en tegelijkertijd inspireert om alles te geven.

  credits

  regie Ruut Weissman foto Mark Engelen

 • Oxygen

  Delusion
  deelnemer NBC World of dance
  do 2 feb

  Jennifer Romen (1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies.

  Als urban dansmaker volgt Jennifer een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent. Nu bestormt ze met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling Delusion het podium.

  Delusion wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen waarin u constant op het verkeerde been wordt gezet. U wordt meegenomen op de reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age-voorstelling.

  credits

  staging/choreografie Jennifer Romen muziek Subp Yoa foto Vera Schrobber & Daniel van Hauten

 • Scapino Ballet Rotterdam

  Casablanca
  choreografie: Ed Wubbe
  di 7 feb

  Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. 

  De film Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

  In Casablanca smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

  Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied As time goes by komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.

  Via deze korte podcast wordt u meegenomen in de wereld van Casablanca. Presentator Yannick Wagenaar vertelt alles over de choreograaf, het verhaal van de film, de muziek, het decor en de kostuums.

  'Het is een fantastische film die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Wat mij vooral aanspreekt en inspireert zijn de universele thema’s als liefde, verraad, vrijheid en heroïek', aldus Ed Wubbe.

  credits

  choreografie Ed Wubbe foto Stef Nagel, Bas Czerwinski

 • Isabelle Beernaert

  Oxytocin
  di 14 feb

  Een lege witte, steriele ruimte, muziek die je vanaf de eerste seconde bij de keel grijpt en zes dansers die het leven vieren, geleid door een wonderlijk mooie choreografie: Oxytocin.

  In een periode waarin we elkaar opeens niet meer mochten aanraken en afstand moesten houden van elkaar ontstond bij veel mensen het fenomeen huidhonger. Een verlangen om elkaar vast te pakken, te knuffelen of te strelen. Een verlangen naar het knuffelhormoon oxytocine. In die periode van quarantaines en social distancing ontstond ook de nieuwe voorstelling Oxytocin van choreografe Isabelle Beernaert, bekend van So you think you can dance en The ultimate dance battle.
  Oxytocin is een lichte voorstelling die ons toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Je moet het alleen willen zien. En voelen.

  credits

  choreografie, scenografie & regie Isabelle Beernaert foto Kim Vos

 • Nureyev

  Jan Kooijman e.a.
  try-out | Je leeft zolang je danst
  vr 17 feb

  Jan Kooijman speelt balletlegende Rudolf Nureyev in deze voorstelling waar dans en toneel elkaar ontmoeten.

  7 oktober 1992. Het toneel van de Opéra in Parijs. De dag erna zal het ballet La bayadère in première gaan, in een choreografie van Rudolf Nureyev. Nureyev, 54 jaar oud, heeft zojuist een generale repetitie gezien en is niet blij. Hij heeft de twee hoofdrolspelers Isabelle Guérin en Laurent Hilaire bij zich op het toneel geroepen en heeft verder iedereen weggestuurd.

  Het gaat niet goed met Nureyev. Een tijd geleden kreeg hij de diagnose AIDS en hij weet dat hij stervende is. En dat La bayadère waarschijnlijk het laatste ballet is waar hij ooit aan zal werken. Een afscheid van de dans. Een afscheid van het leven. Dus er hangt veel van deze voorstelling af. Maar hij mist iets tussen zijn hoofdrolspelers. Iets wat zo moeilijk te vangen is. Chemie? Passie?

  credits

  spel Jan Kooijman, 1 balletdanseres en 1 balletdanser regie Martin Michel script Allard Blom choreografie Rinus Sprong foto Ernst Coppejans

 • Wave

  Another Kind of Blue
  za 18 feb

  Na de mooie recensies konden we niet anders dan Wave van Another Kind of Blue boeken. Choreograaf David Middendorp brengt met zijn nieuwe voorstelling opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie.

  Met drones, levensgrote animaties en een choreografie speciaal voor het gezicht brengt Middendorp de echte en de digitale wereld samen in spectaculaire beelden. En zet hij u op een speelse manier aan het denken over hoe technologie ons leven beïnvloedt.

  golven Ze geven en ze nemen, ze komen en ze gaan, het zijn de golven van ons bestaan. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. Ze zijn er altijd en overal. Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie. In Wave onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven.

  'Wave van Another Kind of Blue is technisch verbluffend.' (★★★★de Volkskrant)

  'David Middendorp creëert prikkelende visuele effecten met dansende drones en digitaal zand.' (★★★NRC)

 • Swan lake

  The Ukrainian National Ballet of Odessa
  zo 19 mrt

  The Ukrainian National Ballet of Odessa brengt een inspirerende versie van Swan lake, het Zwanenmeer.

  Een onweerstaanbare combinatie van drama en tragedie afgezet tegen de strijd tussen goed en kwaad. Het ballet gaat over de romantische liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette, koningin van de zwanen. Het is een van de beroemdste en meest geliefde werken ter wereld. Swan lake is gebaseerd op de magische en mystieke uitvoering van Tsjaikovski. De werkelijk prachtige kostuums, decors en decoraties nemen u mee naar de danszaal van het paleis tot aan de waterkant van het meer.

  credits

  foto The Ukrainian National Ballet

 • Conny Janssen Danst

  FRAMED
  vr 31 mrt

  FRAMED is een filmisch gemonteerde vertelling waarin livedans, filmbeelden en muziek samen komen om een gezamenlijke wereld te creëren.

  In de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt.

  Conny Janssen Met FRAMED zien we verschillende levens in de stad: ieder in zijn eigen ritme en routine, ieder met zijn eigen verlangen. We creëren een associatieve wereld, een mozaïek van fragmenten waarin de figuren voorbijtrekken, ronddwalend in hun eigen gedachten.

  Let op: in FRAMED komen lichtflitsen en stroboscopische effecten voor. Dit kan bij mensen met epilepsie een aanval uitlokken.

  credits

  concept Conny Janssen en Thomas Rupert choreografie Conny Janssen dans Adi Amit, Pommelien van Hees, Pedro Ricardo Henry, Yanaika Holle, Maud Huizing, Alfonso López González, Mariko Shimoda, Michele Simi, Remy Tilburg, Mattia Trematerra, Carmine Vigliotti, Liza Wallerbosch foto Raymond de Vries