Weergave opties

Elk seizoen staan er veel toneelstukken op de planken van het Isala. Verwacht klassiekers, maar ook bewerkingen van films of boeken. Gezelschappen als Het Nationale Toneel en Toneelgroep Maastricht wisselen af met artiesten als Jon van Eerd en Loes Luca.

 • Huub Stapel

  Alleen familie
  reprise
  za 14 okt

  Na een sterrenregen van lovende recensies en uitverkochte zalen komt Huub Stapel een tweede keer naar het Isala met zijn succesvolle voorstelling Alleen familie.

 • Ver verborgen littekens

  Farina Fillomena, Niura van Deursen e.a.
  do 19 okt

  Beleef het verhaal van vier vrouwen die op het punt staan om op reis te gaan. Hun vlucht heeft echter vertraging en uit verveling raken ze in gesprek met elkaar, onder andere over het onderwerp seksueel misbruik.

 • Vecht

  Nadia Amin
  actueel toneel over de toeslagenaffaire
  za 28 okt

  Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire, waar tienduizenden ouders ten onrechte werden aangemerkt als fraudeur, voelbaar. Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid?

 • Keti Koti Tafel

  De plantage van onze voorouders
  di 31 okt

  Orkater en Stichting Keti Koti Tafel organiseren in het Isala een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

 • Wat mijn man niet weet

  Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Emma Linssen
  za 4 nov

  Een humoristische én spannende voorstelling over vriendschap, trouw en ontrouw. Is mijn man wel te vertrouwen? En hoe zit dat met mijn beste vriendinnen?

 • Inleiding

  Tg Maastricht: Kruimels
  di 7 nov

  Bij een aantal voorstellingen kunt u een inleiding boeken, deze begint altijd een uur voor de voorstelling en duurt ongeveer 30 minuten.

 • Tg Maastricht: Kruimels

  Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon
  di 7 nov

  Een poëtische en intieme vertelling waarin een oudere vrouw die aan Alzheimer leidt en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden, met Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon.

 • Inleiding

  De smeekbede
  zo 10 dec

  Bij een aantal voorstellingen kunt u een inleiding boeken, deze begint altijd een uur voor de voorstelling en duurt ongeveer 30 minuten.

 • De smeekbede

  Dionne Verwey, Krisjan Schellingerhout e.a.
  Naar het boek van Lianne Damen
  zo 10 dec

  Met De smeekbede duikt u in de geschiedenis van een opmerkelijke brief. Het wordt een zoektocht naar een Surinaams verleden.

 • Murder on the Orient Express

  Remko Vrijdag, Frederik Brom e.a.
  di 19 dec
  en
  wo 20 dec

  Murder on the Orient Express komt met een absolute sterrencast naar het Isala Theater. Stap aan boord van hét moordmysterie van Agatha Christie en beleef de ultieme avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte plottwists.

 • De komedie over een bankoverval

  Buddy Vedder, Joey Schalker, Arie Cupé e.a.
  Komische West End-hit komt naar Nederland
  di 26 dec
  en
  wo 27 dec

  Zoals altijd op Tweede Kerstdag een Jon van Eerd in het Isala. Deze keer regisseert en bewerkt hij een komedie uit het Londense West End. Een onbetaalbaar kolderiek verhaal vol behendige acrobatische kronkels, optische trucs en fenomenale sketches en manoeuvres in de traditie van Harrie Vermeulen.

 • Plien van Bennekom, Ilse Warringa e.a.

  De ongeplukte zusters van Almere county
  met tekst van Ilse Warringa
  vr 26 jan

  Een oergeestige, gloednieuwe muzikale komedie die losjes voortborduurt op het werk van Jane Austen. Met de beste komedie-acteurs van Nederland: Plien van Bennekom, Rop Verheijen, Wart Kamps, Bart Rijnink en Ilse Warringa.

 • De kwestie Sjostakovitsj

  René Groothof, Dick van den Toorn en Yari van der Linden
  vr 26 jan

  Drie geweldige acteurs spelen afwisselend Sjostakovitsj en alle rollen daaromheen. Een ontroerend en geestig drama tegen de achtergrond van een dictatoriaal regime.

 • Een stel mannenpinguïns

  Leendert de Ridder, Eline van Gils e.a.
  vr 2 feb

  In Een stel mannenpinguïns ontmoeten twee stellen elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar te maken moeten de stellen niet alleen omgaan met elkaars angsten en vooroordelen, maar vooral ook met die van henzelf.

 • TOP vrouwen

  Tanja Jess, Rian Gerritsen en Sandra Mattie
  van de makers van Opvliegers en Huisvrouwen bestaan niet
  di 6 feb

  Zijn jij en je vriendinnen toe aan een avond uit vol humor, avontuur en (laten we eerlijk zijn) ook af en toe wat moodswings? Deze gloednieuwe vriendinnencomedy met ups en downs neemt je mee op een avontuurlijke reis vol emoties en onthullingen.

 • Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker

  Fokker Blankers Tol
  di 13 feb

  Drie gevierde actrices, bekend van talrijke voorstellingen, films en televisieseries, zijn samen te zien in Fokker Blankers Tol. Een avond van acteursgeweld waar u na diepe ontroering verrast wordt door fysieke, grappige, beeldende scènes.

 • Tjitske Reidinga

  Portret
  do 15 feb

  Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan. En gelukkig gaat ze zelf ook, want als je iets nodig hebt voor je eigen onewomanshow, dan is het wel jezelf.

 • Tg Aluin: Dit is van ons

  Reinout Bussemaker, Susannah El Mecky e.a.
  do 22 feb

  Een komische en schrijnende confrontatie met de omstreden voorouder Jan Pieterszoon Coen en het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis.

 • Happy in Holland

  Charlotte Ha en Mei Ling Wan-Im
  reprise
  vr 23 feb

  Een ontwapenend en ontroerend relaas vol luchtige botsingen tussen moeder en dochter, op de brokstukken van een Chinees-Indisch restaurant. Zeer gewaardeerd door pers en publiek en daarom voor de tweede keer te zien in het Isala.

 • Johnny Kraaijkamp en Soy Kroon

  Kraaij & Kroon
  Papadag bestaat niet
  za 2 mrt

  In deze komische voorstelling delen Johnny Kraaijkamp en Soy Kroon niet alleen hun persoonlijke ervaringen in verhalen, maar kruipen ze ook in de huid van vele anderen in sketches die een komisch licht schijnen over een aantal onvermijdelijke, actuele en herkenbare thema’s.

 • Stefan de Walle, Eva van der Gucht e.a.

  Herman
  di 5 mrt

  Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en komisch tegelijk. Het stuk vertelt het coming-of-age verhaal van een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree.

 • Viva la diva!

  Frédérique Sluyterman van Loo & Erik Brey
  Over de operazangeres die geen noot zuiver zong
  vr 8 mrt

  Viva la diva is het waargebeurde verhaal over de gefortuneerde operazangeres Florence Foster Jenkins die hemeltergend vals zingt. En iedereen weet dat, behalve zijzelf. Een komische, (a)muzikale komedie door Frédérique Sluyterman van Loo en haar man Erik Brey.

 • Tg Maastricht: Ik blijf bij je

  Abbie Chalgoum
  Een ongekende tragedie met een happy end
  do 21 mrt

  Een troostrijke en ontroerende vertelling over een man die zijn leven lang vecht om erbij te mogen horen en te worden gezien in wie hij is, met gelukkig een happy end. Naar het succesvolle autobiografische boek van Abbie Chalgoum, die zelf de hoofdrol speelt.

 • Sonny Boy

  Solo Stories: Tarikh Janssen
  Van de makers van Ma en Nu ik je zie
  di 26 mrt

  Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon.

 • Het Wim Sonneveld-complex

  Tarik Moree en Tim Olivier Somer
  een gevecht in vriendschap
  vr 12 apr

  Na een succesvolle zomer op theaterfestival de Parade komen Tarik Moree en Tim Olivier Somer nu met Het Wim Sonneveld-complex naar het Isala Theater. Een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld.

 • Helmert Woudenberg

  Onze grootste toneelspeler ooit
  Het leven en de loopbaan van Louis Bouwmeester
  vr 26 apr

  In zijn zestiende solo wil Helmert Woudenberg de voor het toneel gouden tijd doen herleven en onderzoeken wat het talent van Louis Bouwmeester zo uitzonderlijk maakte. Een ode aan een magistrale speler, maar ook aan de toneelspelkunst in het algemeen.

 • Rust en vreugd

  Doris Baaten e.a.
  Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen-reeks
  di 30 apr

  Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. 

 • Rian Gerritsen & Yazan Al Hakim

  In de lift
  di 14 mei

  In de lift werkt op de (on-)gemakkelijke lachspieren en stelt tegelijkertijd een maatschappelijke problematiek aan de kaak. Hoe houden vooroordelen de mens in hun greep?

 • Pia Douwes e.a.

  Masterclass
  De sensatie van Broadway terug in Nederland
  vr 24 mei

  Theaterdiva Pia Douwes kruipt wederom in de huid van de legendarische operazangeres Maria Callas. Masterclass is een toneelstuk van succesauteur Terrence McNally, waarin Callas drie van haar operastudenten genadeloos confronteert met hun muzikale tekortkomingen.