Isala Etalage


Met trots presenteren we u de Isala Etalage: vijf goede stukken uit ons diverse en prachtige toneelaanbod waar u voor slechts € 15,- naartoe kunt. Waarom we dat doen? Gewoon, omdat we het jammer zouden vinden als ze aan uw aandacht ontsnappen. Voor de prijs hoeft u het nu niet meer te laten, een consumptie is zelfs bij deze prijs inbegrepen.

naar de Isala Etalage

Weergave opties

Elk seizoen staat in het Isala Theater veel muziek geprogrammeerd, van klassiek tot jazz en van tributes tot Nederlandstalig. Meezingen mag altijd!

 • Golden Earring Undercover

  Coming on strong!
  vr 27 sep

  Verwacht geen ‘tributeband’. De vijf muzikanten van Golden Earring Undercover, waaronder Martin van der Starre en Ron Knoester, zijn allemaal zelf afkomstig uit Den Haag en brengen een waardige en terechte hommage aan onze nationale rocktrots zonder ze te imiteren. 

  Deze speciale avond vol muziek in een fraai vormgegeven decor vertellen de mannen van Golden Earring Undercover een aantal persoonlijke verhalen over de bijzondere connectie met Golden Earring. De vijf kunnen bogen op een grote en respectabele staat van dienst én werkten in verschillende projecten regelmatig samen met bandleden van Golden Earring zelf.

  Natuurlijk worden alle grote hits gespeeld, maar ook minder bekende parels en repertoire uit de begintijd van ‘The Golden Earrings’ komen voorbij. Laat je meevoeren op deze reis door de rijke muzikale historie van de grootste rockband die Nederland ooit gekend heeft.

 • Gerard van Maasakkers

  In de gloria!
  do 3 okt

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  75 is hij! 
  Een heel jaar lang.
  En hij trakteert. Niet met taart, maar met liedjes.

  n die zijn lekker zeg!
  Niet te zoet, niet te romig, niet te dit of te dat, 
  maar puur, eerlijk, van een haast ongekende kwaliteit.
  Dit wordt dus een avond voor fijnproevers.
  De tour start én eindigt in zijn geboorteplaats Nuenen: 
  op de eerste én de laatste dag van zijn verjaarjaar.
  Vier met hem mee.
  Geniet van al dat moois.
  Laat toeters en bellen thuis.
  Zeg hem niet dat het beste nog moet komen.
  Vraag hem niet hoelang hij nog doorgaat.
  Maar zing hem toe uit volle borst:
  In de glo-ri-a!

 • Phil Bee Cocker band

  With a little help from my friends
  bekend van The tribute - Battle of the bands
  vr 4 okt

  De ultieme ode aan Joe Cocker, ‘The voice of Sheffield’, door Phil Bee, The voice (senior) of Holland en een 8-koppige band met louter topmuzikanten. Tot aan de finale van The Tribute – Battle of the bands brachten zij heel Nederland terug in de tijd. 

  Vorig jaar was Phil Bee in het Isala met eigen nummers én Joe Cocker-hits. In deze nieuwe show komen alle pareltjes en grote hits van Cocker voorbij, zoals Unchain my heart, Many rivers to cross, The letter, n’Oubliez jamais, You are so beautiful, Feeling alright en uiteraard With a little help from my friends. Een wervelend muzikaal eerbetoon van zeer hoog niveau en de ultieme Joe Cocker show met gevoel, passie en vakmanschap.

 • Stef Bos

  Bloemlezing 2024
  za 5 okt

  Stef Bos speelt zoals de afgelopen jaren
  Twee maanden in het najaar
  Solo

  Een keuze uit zijn repertoire
  En verzoeknummers die via de site www.stefbos.nl kunnen worden aangevraagd
  Zo speelt hij
  Een Bloemlezing
  Die elke avond anders is

 • Joël Borelli

  Introducing: Joël Borelli
  try-out
  di 8 okt

  Na de uitzinnige feestavond van Joël Borelli vorig seizoen, komt deze geweldige entertainer met een nieuwe setlist naar het Isala om de zaal op zijn kop te zetten.

  In Introducing: Joël Borelli neemt Joël je mee op zijn muzikale reis aan hand van grappige anekdotes en prachtige nummers. Momenteel werkt hij in de studio aan volledig nieuw repertoire en zullen er binnenkort nieuwe liedjes uitkomen.

  Joël Borelli: ‘Dat ik nu in het theater sta, is voor mij heel bijzonder. Het is een belofte aan mijn moeder geweest. Wij hebben hele mooie gesprekken gehad en zij was trots op mij. De stappen die ik afgelopen drie jaar heb gemaakt heeft zij helaas niet meer meegemaakt, maar daarvóór ging ze mee naar shows. “Verhalen vertellen en muziek maken, dat ben jij”, zei ze. Mijn eerste voorstellingen afgelopen jaar waren nagenoeg uitverkocht. Ik heb zo intens genoten van iedere voorstelling en voel me hier zo op mijn plek. Ik kan niet wachten om de tour te vervolgen.’ 

 • Jett Rebel

  Theatertour
  do 10 okt

  Een theatershow van Jett Rebel is niet alleen altijd verrassend, maar in dit geval ook nog een echte verrassing: ‘Ik wil het publiek overrompelen met mijn muziek en hoe minder men vooraf weet, des te beter.

  Als podiumdier pur sang neemt Jett Rebel je mee op een inspirerende reis langs zijn eigen oeuvre en de helden die hem inspireren. Afgewisseld met persoonlijke verhalen belooft deze theatertour van alleskunner Jett Rebel een aaneenschakeling te worden van muzikaal vernuft en vocale hoogtepunten. Zijn vijfde tour alweer, en nu gelukkig eindelijk ook in het Isala.

 • Jimmy Duchateau en band

  Thank God I’m a country boy!
  A tribute to John Denver
  vr 11 okt

  Dat John Denver meer is dan Annie’s song en Leaving on a jetplane bewijst Jimmy Duchateau in de nieuwe voorstelling Thank God I’m a country boy!

  Jimmy en zijn band nemen je mee op reis door het leven van een van ’s werelds beste countryzangers. Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de legendarische muziek de aandacht krijgt die het verdient.

  Jimmy: ‘Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.’ Geen blonde pruik en cowboyhoed dus, maar wel een gitaar en – vooruit – een westernshirt om in de sfeer te blijven. Geniet van kleine intieme liedjes tot grote arrangementen, waarbij Jimmy samen met zijn band de show tot een ongekend hoogtepunt weet te brengen.

  Jimmy blaast hits als Perhaps love, Calypso en Thank God I’m a country boy nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk. ‘De emotie van muziek overbrengen kun je niet imiteren, dat kan alleen uit jezelf komen.’ Toch blijft hij trouw aan de handgeschreven partituren die hij van Denvers eigen arrangeur Lee Holdridge kreeg. 

 • Ed Struijlaart

  Gitaarmannen 3: John Mayer
  première
  za 12 okt

  Met Gitaarmannen 3: John Mayer nodigt Ed Struijlaart je uit op een muzikale reis door het leven en de muziek van deze moderne legende. Ed is vriend van het Isala en ook een van onze hosts van de Isala Tpod | theaterpodcast. Extra leuk dat zijn show bij ons in première gaat.

  Na het ongekende succes van Gitaarmannen 1 & 2 duikt Ed dit keer diep in de wereld van zijn muzikale held, John Mayer. Mayer, de virtuoos achter onvergetelijke hits als Daughters en Waiting on the world to change, staat bekend als een van de meest invloedrijke gitaarvirtuozen van onze tijd.

  Ed belicht niet alleen de solocarrière van Mayer, maar ook het John Mayer Trio komt aan bod, waarmee de veelzijdigheid van zijn muziek eer aan wordt gedaan. Gitaarmannen 3 gaat verder dan alleen muziek. Het is een zoektocht naar hen die Mayer hebben geïnspireerd; van Clapton tot Hendrix, van Stevie Ray Vaughan tot de echo's van BB King. Ed deelt ook hoe Mayers muziek een onuitwisbare indruk op zijn eigen muzikale pad heeft achtergelaten.

 • Ilse DeLange

  Theatertour
  max. 4 kaarten per persoon
  di 15 okt

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Ilse DeLange komt tijdens ons jubileumseizoen naar Capelle. We kunnen niet wachten!

  Ilse DeLange zal met haar band, naast nieuwe muziek, vooral veel van haar grote en bekende hits live ten gehore brengen. Sinds haar debuutalbum World of hurt behoort Ilse tot de grootste en meest gerespecteerde artiesten van ons land. Of zij nu country, rock of pop zingt: de hits en nummer 1-albums volgen elkaar in hoog tempo op. In mei 2024 komt haar langverwachte nieuwe album Tainted uit. 2023 markeerde het 25-jarig jubileum van Ilse als artiest en tegelijk bewijst zij met haar nieuwe muziek helemaal van nu te zijn.

  Deze avond zie je Ilse in het Isala, waar iedere stoel een VIP-plek lijkt in vergelijking met haar optredens in grote zalen als Gelredome en Ahoy waar ze normaalgesproken staat. Intiemer wordt het niet!

 • The Dutch David Bowie tribute

  St★rman
  bekend van The tribute - Battle of the bands
  vr 18 okt

  Een prachtige reis door het oeuvre van David Bowie. Van de welbekende classics tot de parels uit de diepzee, dit alles omlijst door de prachtigste anekdotes. Een absolute must-see, voor de verstokte Bowie-fan maar ook zeker voor de beginner. 

  Starman is de negenkoppige David Bowie tributeband uit het zuiden des lands. Na de oprichting in 2019 wist Starman in een razend tempo vele harten te veroveren met hun zeer oprechte eerbetoon aan het oeuvre van een van de grootste artiesten die deze wereld ooit heeft gekend.

  De band kreeg grote bekendheid door de succesvolle deelname aan het tv-programma The tribute – Battle of the bands, waar zij bij jury en publiek hoge ogen gooiden met hun krachtige en emotioneel beladen vertolkingen van Bowie’s grote hits. Daarbij komt frontman Rias Baarda wat betreft stemgeluid en stage presence af en toe griezelig dicht bij David Bowie, ‘alsof hij er weer is...

 • Nashville's country café

  Jordyn Mallory, Zach Moody e.a.
  The greatest country stars
  za 19 okt

  Swing mee met de grootste hits die het countrygenre heeft voortgebracht. Van Dolly Parton, Carrie Underwood en Shania Twain tot Rascal Flatts en Lady Antebellum.

  Nederlands beste countryzanger Wim van de Vliert heeft maar liefst drie vocalisten bij elkaar gebracht, die deze avond hun mooiste songs uit de rijke historie van de country en western ten gehore brengen: Jordyn Mallory en Zack Moody uit de USA en de Nederlandse Dolce Beringer. Nashville’s country café is het ultieme country en western concert voor de liefhebber van het genre.

 • Dj draait…

  disco & dance
  za 19 okt
  -
  za 3 mei

  Het is tijd om te dansen! En dat kan deze avond gelukkig volop in onze sfeervolle kroeg in de Luc Lutz zaal. 

  Speciaal voor jou en de andere dansliefhebbers draait de dj de beste en leukste hits uit de jaren 70, 80 en 90, maar ook hits van dit moment komen voorbij. U hoort onder anderen Donna Summer, Earth, Wind & Fire, Grease, Wham! en Boney M. Maar welke nummers er klinken, hangt ook af van uw eigen inbreng. Na vele succesvolle afleveringen weten we in ieder geval één ding zeker: onze Dj draait-avonden staan garant voor een feestje.

 • Gerard Alderliefste & friends

  Une belle histoire - épisode 3
  di 22 okt

  Je waant je op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met jou het Franse chanson viert. Geniet, zing mee en laat je verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap.

 • Anneke van Giersbergen

  Heavy strings
  do 24 okt

  Anneke brengt met haar kenmerkende stem de nummers van grote metalbands in een prachtige semi-klassieke bewerking. 

  Via haar oudere broer leerde Anneke van Giersbergen stevige muziek kennen en dat voelde voor de piepjonge zangeres meteen als thuiskomen. Ter ere van het veertigjarig bestaan van metalband Metallica vroeg talkshow M of Anneke Nothing else matters met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren. De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk haar persoonlijke helden Mastodon, ze komen allemaal voorbij in prachtige bewerkingen.

 • The Jerry Lee Lewis songbook

  Breathless!
  za 26 okt

  Breathless! bevat alle grote hits van Jerry Lee Lewis, zoals Great balls of fire, Lewis boogie, High school confidential en Wild one, maar ook zullen het onvergetelijke Whole lotta shakin en uiteraard het tijdloze Breathless voorbij komen.

  In 1956 stapte een 17-jarige muzikant uit Louisiana de studio van Sun Records binnen. Hij werd in een mum van tijd een van de grootste pioniers van rock-’n-roll en rockabillymuziek. Jerry Lee Lewis wordt ook wel als een van de meest invloedrijke artiesten van de twintigste eeuw beschouwd. 

  Lewis herkenbare energieke boogiewoogie stijl wordt met verve gebracht door Lewis Jordan Brown en zijn swingende band. De voorstelling neemt je mee in een rock-’n-roll achtbaan waarna geen twijfel zal bestaan dat je ‘The killer’-ervaring hebt gehad.

 • #Singfluencers: lekker gaan op de 80’s

  Popup Choir: Maarten en Tijmen
  Zing mee met bekende hits
  di 5 nov

  Zij spelen. Jij zingt. Dat is Popup Choir. Is het muziektheater, is het een optreden, is het cabaret? Wat het sowieso is: kneiterlekkere popnummers, twee uur lang lekker gaan en een driestemmig hoogtepunt. Ook als je denkt dat je niet kan zingen.

  Een avondje met Maarten Bos en gitarist Tijmen de Koning is lachen, beleven en de longen uit je lijf zingen. In hun 80’s singalong worden de stembanden opgerekt met de lekkerste parels uit de popmuziek. Denk aan ABBA, Survivor’s Eye of the tiger, The Pointer Sisters en Bon Jovi. Het hoofdgerecht: één nummer magisch meerstemmig zingen met de hele zaal.

  Na een vol Paradiso, bijzondere televisie-optredens, een uitverkocht Concertgebouw en de main stage van Lowlands, gaat Popup Choir verder op missie: Nederland meer laten zingen. Als zelfbenoemde #singfluencers. Gewoon lekker gaan. 

 • Lo sings Paul Simon

  Lo van Gorp & Royal Dutch Scam
  za 9 nov

  Een kleurrijk en waardig eerbetoon aan een van de grootste songwriters aller tijden. Fans van Paul Simon mogen dit niet missen!

  Misschien heeft u al, zonder dat u het wist, uitgebreid kennisgemaakt met zanger Lo van Gorp. Zijn gloedvolle stem kent u van samenwerkingen met een eindeloze lijst van grootheden waaronder Al Jarreau, Paul Carrack, Chaka Khan en Jacob Collier.

  Lo en zijn band Royal Dutch Scam bewezen zich al eerder in de landelijke theaters door het repertoire van Steely Dan en Sting haarfijn, bezield en griezelig perfect uit te voeren.

 • Iris Hond

  Dust awakened by dawn
  vr 15 nov

  Iris Hond in haar meest intrigerende vorm: puur, rauw en ontwapenend. In Dust awakened by dawn gaat Iris op zoek naar de ware weerspiegeling van wie zij is, zonder opsmuk of masker.

  De uitkomst van dit album is een eerlijk, intiem en sympathiek geluid dat u raakt en uitdaagt bij uzelf naar binnen te kijken.

  Iris: ‘Elke ochtend als ik wakker word, ga ik gelijk achter de vleugel zitten en stort ik mijn pure, ongefilterde emoties in mijn muziek. Deze melodieën, die ik altijd als te persoonlijk heb beschouwd om te delen, zijn een ware weerspiegeling van wie ik ben, zonder opsmuk of masker. Ik neem mijn publiek tijdens deze tour mee in mijn innerlijke wereld.

 • The Analogues

  Let it be & Abbey Road
  try-out | max. 4 kaarten per persoon
  di 19 nov

  Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

  Let it be en Abbey Road vormen samen het majestueuze slotakkoord van The Beatles, nog één keer vertolkt door The Analogues, integraal, met blazers en strijkers en met behulp van hetzelfde instrumentarium dat The Beatles destijds gebruikten.

  Let it be is het laatst verschenen album van The Beatles, maar niet het laatste album dat The Beatles opnamen. Dat was Abbey Road. Paul McCartney spoorde de band aan om nog één keer alles uit de kast te halen met de volledige betrokkenheid van ‘de vijfde Beatle’, producer George Martin. Hiermee werd een periode van ongekende productiviteit afgesloten, drie korte jaren waarin The Beatles zes albums maakten die de popmuziek voor altijd zouden veranderen. De nauwgezette reconstructie van deze iconische Beatles-albums door The Analogues kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland.

  Deze show is onderdeel van One and One and One is Three, een trilogie waarbij het publiek het complete oeuvre uit de studiojaren van The Beatles nog één keer in zijn volledige omvang en rijkdom kan ervaren. Fantastisch dat we deze productie in het Isala kunnen laten zien!  

 • Bob Dylan - de songs, de mythe

  Paul Bond, Pieternel Osinga e.a.
  vr 22 nov

  In deze avondvullende voorstelling proberen steengoede musici de mythe van Bob Dylan te ontrafelen. Deze nieuwe lichting van Nederlandse songwriters en muzikanten, die toegewijd zijn aan Dylans repertoire, brengen zijn mooiste nummers.

  Er is bijna geen artiest meer die zo tot de verbeelding spreekt als Bob Dylan. De man die weigerde zich te laten betitelen als boegbeeld voor een hele generatie en die zich nooit op een voetstuk heeft laten plaatsen. De man die als eerste muzikant een Nobelprijs won, maar deze niet zelf op kwam halen. Dylan heeft een behoorlijke mystiek rond zijn persoon opgebouwd in zijn carrière als singer-songwriter. Het is niet voor niets dat men nu nog steeds geen grip op hem heeft. Naast de verhalen, zullen bekende songs, die zowel door Dylan zelf als ook door vele andere artiesten zijn vertolkt, worden gespeeld. Wie kent Make you feel my love van Adele of Guns ’n Roses’ versie van Knockin’ on heaven’s door niet?

  Natuurlijk mogen hits als Like a rolling stone, Mr. Tambourine man en Blowin’ in the wind niet ontbreken, maar er komen ook onbekendere nummers voorbij, omlijst door verhalen en anekdotes.

 • The Bootleg Eighties

  Highlights uit het hele decennium
  za 23 nov

  Goed nieuws voor alle smooth operators en super freaks! The Bootleg Eighties komt naar het Isala om jou mee te voeren naar de dagen van grote ‘gepermanente’ kapsels, nóg grotere schoudervullingen, beenwarmers en neonkleuren.

  Een vijfkoppige band met fantastische muzikanten brengt de beste muziek uit de jaren tachtig. Op het podium staan drie gigantische schermen die de mode, film- en tv-highlights van het decennium weergeven om je nostalgie verder te voeden. Een show van hoge kwaliteit met hoge energie waarna je in bed nog ligt te stuiteren van alle indrukken. Als je van artiesten als Culture Club, Eurythmics, Frankie Goes To Hollywood en Human League houdt, dan moet je zéker naar The Bootleg Eighties komen.

 • Paulus Schäfer & Dominique Paats

  Sous le ciel de Paris
  Een muzikale tocht door de Franse hoofdstad
  za 23 nov

  Deze avond waant je je onder de Eiffeltoren of op een terras in het pittoreske Montmartre. Beleef een onvergetelijke avond onder de sterrenhemel van Parijs met muzikanten Paulus Schäfer en Dominique Paats.

  Parijs - de stad van grote chansonniers als Edith Piaf, Charles Aznavour en George Brassens, maar ook van Sinti-gitarist Django Reinhardt en accordeonist Marcel Azzola. De accordeon en de gitaar ‘manouche’ (zigeuner) zijn onlosmakelijk verbonden met al die schitterende melodieën die nog elke dag langs de rivier de Seine zweven.

  In hun theaterconcert nemen Paulus Schäfer (o.a. The Five Great Guitars) en Dominique Paats (o.a. eerste accordeonist van het orkest van Danny Malando) je mee op een muzikale tocht door Parijs. Je hoort heerlijke chansons, echte musettes en opzwepende Hot Club de France, virtuoos en op onnavolgbare wijze uitgevoerd door twee rasmuzikanten. 

 • The Kilkennys

  The best of Irish folk
  do 28 nov

  The Kilkennys is een traditionele Ierse folk- en balladband. Met hun dynamische arrangementen, energieke uitvoeringen en charismatische interactie met het publiek laat de band overal een onvergetelijke indruk achter.

  De band werd opgericht door schoolgenoten en begon in 1998 met toeren in Ierland. In 2008 besloten ze zichzelf The Kilkennys te noemen, naar hun geliefde thuisstad Kilkenny City. Door de jaren heen is de groep verder gegroeid en wordt vandaag de dag de basis gevormd door Davey Cashin (zang, mandoline, banjo, gitaar, whistles), Tommy Mackey (bas, akoestische gitaar, zang) en Mick Martin (bodhran, uilleann pipes, low whistles, gitaar, zang).

 • Stones Sessions

  The golden era of The Rolling Stones
  za 30 nov

  Stap terug in de tijd en herbeleef ‘the golden era’ (1968-1972) van The Rolling Stones.

  Stones Sessions neemt je mee op een muzikale, meeslepende reis langs hoogte- en dieptepunten van deze legendarische band in een tijd waarin ze meesterwerken creëerden. Je wordt ondergedompeld in de creativiteit, passie en rock-’n- roll die deze Golden Era kenmerkt en waaruit wereldberoemde albums als Let it bleed, Sticky fingers en Exile on Main Street werden geboren. Luister naar de grote hits die de wereld veroverden, zoals Sympathy for the devil, Gimme shelter en Brown sugar, maar ook naar andere nummers die de muziekhistorie vormden. Met tot slot een lange toegift met de grootste hits na deze periode, waarbij de zaal gegarandeerd op zijn kop wordt gezet.

  Stones Sessions vertolkt met ongeëvenaarde energie de geest van deze gouden jaren. Volg de band langs roemruchte verhalen en turbulente gebeurtenissen die de basis vormden van de vier iconische albums. De emotie is voelbaar in elke solo en pijn, vreugde en liefde smelten samen tot pure magie.

 • Trio Cor Nuiten XL

  Bijna thuis
  zo 1 dec

  Vanaf 2017 tourt dit uit de hand gelopen trio langs vestzaktheaters in Nederland en Vlaanderen met (eigen) ver- en hertalingen van Leonard Cohen nummers. Ook dit seizoen trekken zij de theaters langs met hun nieuwe voorstelling ‘Bijna Thuis’. Cohen keert in het repertoire terug, maar daarnaast ‘doen’ zij ook liederen van Paul Simon, Crowded House, Johnny Cash en vele andere grootse hits.

  Deze keer met: Don van Dijke, Pim van Alten, Dorien Rozendaal, Andries de Roode, Lola van Duijl, Caramay Schmelzer, Naomi Verlaan, Joost Witsenburg & Jeroen S. Rozendaal.

  Bijna thuis
  Ik was zo graag
  Bijna thuis
  Thuis waar mijn hoofd pas stilstaat
  Thuis waar mijn hartslag traag gaat
  Thuis waar mijn liefste vrijwel zeker op mij wacht

  Als u nog geen account heeft aangemaakt bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen: bekijk hier de handleiding

 • Evergreen top 1000 live!

  Remember the good times
  za 7 dec

  Mooie verhalen, humor en muzikale klassiekers, dat is de Evergreen top 1000 live-band.

  De Evergreen top 1000 live-band staat al jaren garant voor een heerlijk nostalgisch theaterconcert, tjokvol met prachtige evergreens. Dit keer brengt de band een eerbetoon aan evergreens van veelal Nederlandse bodem. Met muziek van Rob de Nijs, Boudewijn de Groot, The Cats, Wim Sonneveld en meer. Daarnaast klinkt prachtige muziek van onder anderen The Everly Brothers, Elvis Presley, Simon & Garfunkel en The Beatles.

  De Evergreen top 1000 live-band kent zijn oorsprong in Volendam. De twee frontmannen Simon Stein en Kelly Veerman vertellen mooie verhalen en vertolken de beste klassiekers, waaronder natuurlijk muziek uit Volendam.

 • Kamerata Zuid met Karin Bloemen

  Grijs gedraaid
  speciale middag met muziek, beweging en ontmoetingen
  di 17 dec

  Strijkersorkest Kamerata Zuid presenteert met trots Grijs gedraaid, een voorstelling die de gouden generatie samenbrengt. Grijs gedraaid combineert muziek, beweging en creativiteit en biedt een unieke gelegenheid om elkaar te ontmoeten. 

  Deze middag zal de geliefde zangeres en cabaretière Karin Bloemen u betoveren met haar prachtige stem en aanstekelijke energie. Karin zal onder andere bekende Nederlandstalige nummers ten gehore brengen, afgewisseld met verrassende interpretaties van klassiek tot klassiekers, onder begeleiding van Kamerata Zuid.

  Tijdens de voorstelling wordt u ook uitgenodigd om in beweging te komen. Zelfs vanuit uw comfortabele theaterstoel kunt u meedoen en verbinding maken met anderen. Samen gaan we op een creatieve en interactieve manier persoonlijke muzikale herinneringen van vroeger ophalen. 

  Een halfuur vóórdat de voorstelling begint, nodigen we je uit voor 'warmdraaien’, een interactieve introductie op Grijs gedraaid in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. In de foyer krijgt u de kans om kennis te maken met en u aan te melden voor allerlei beweeg- en cultuuractiviteiten bij u in de buurt en het landelijke aanbod van het Nationaal Ouderenfonds.

  Kortom, een fijne middag vol muziek, dans en creativiteit waar u samen van kunt genieten. Wie neemt u mee?

 • Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff

  Solomet3
  za 21 dec

  Solomet3 is inspirerend en vermakelijk, literair en lichtvoetig. Met gesproken teksten en fantastische muziek, met eigen werk en muzikale crossovers én prachtige Nederlandse en Engelse liedjes. Kortom, een avond waar je bij geweest moet zijn.

  Gooi een zangeres en producer, een begeleider en componist en een muzikale journalist bij elkaar en je krijgt een bijzondere mix. Bij Solomet3 is 3 maal 1 een veelvoud van 3. Want als Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff hun kwaliteiten bundelen gaan er andere krachten spelen. Met ieder hun eigen inbreng en vakgebied staan deze drie multitalenten garant voor een uitzonderlijke avond. 

 • Maartje en Kine

  Sneeuwbeesten
  za 4 jan

  Maartje en Kine doen er alles aan om de ‘julehygge’ (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over Capelle en omstreken. De unieke samenwerking met lokale koren maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

  Eigenlijk is ‘julehygge’ (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revue-spektakel propvol sinistere sprookjes, inheemse goden, nostalgie, kolder en bizarre midwinterrituelen van Zuid-Engeland tot Peru. Met een bijzondere samenwerking met lokale koren.

  Maartje en Kine houden evenveel van Franz Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit.

  Een gezellige en knusse kerstavond bij Maartje & Kine [...] met een exposé in meerdere delen over de mondiale rituelen bij het vieren van het Feest van het Licht in het midden van de winter.’ (Theaterkrant)

  Soms serieus, maar meestal heerlijk humoristisch onderhoudend. En wat een muzikaliteit. [...] Cabaret van de bovenste plank - met een prachtige apotheose over het kerstbestand in 1914.’ (Steenwijker Courant)

 • Eric Vaarzon & Morèl

  Colors
  Who’s afraid of red, yellow and blue in green
  za 4 jan

  Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel is bekend als de ongekroonde koning van de flamenco in Nederland en wordt ook wel ‘de kunstschilder op gitaar’ genoemd. Nu staat hij samen met zijn dochter Eline – artiestennaam Morèl – op het podium.

  Morèl is singer-songwriter en ontwikkelt haar eigen genre door ‘alternative dark pop’ te mixen met flamenco en Oosterse melodieën. Samen mengen zij de kleuren op het palet van hun innerlijk op een bijzondere manier. Er ontstaat een grote diversiteit aan kleurschakeringen, die hun verfijning vindt in klanken en stem. ’Flamencopop’ noemt hij het. ’Poppy flamenco’ is het volgens haar.

  Rood, de kleur van de passie en het vuur… rood de anjer…
  Geel, de kleur van de zon… de brandende Andalusische zon…
  Blauw, de kleur van water… como el agua,zoals het water…
  Verde, que te quiero verde… groen, ik hou van je groen…

van 2